Plymouth - Sunderland
2 - 0

Fem tankar efter 2-0 mot Sunderland
Finn Azaz firar 2-0 målet!

Två fantastiska mål gav Plymouth Argyle en efterlängtad seger mot Sunderland. Det blev en öppen och underhållande match där hemmalaget var väl värda vinsten till sist.

Whittaker och Azaz sänkte Sunderland
Det känns ibland som om vi bara gör snygga mål. Det är svårt att komma ihåg något mål från tilltrasslade situationer eller målvaktstavlor denna säsong.

När det gäller Morgan WhittakerMorgan Whittaker - jösses den killen kan skjuta. Det känns som om han gör samma sak varje gång när han bryter inåt från sin kant men det är så svårstoppat ändå. Inget skruvat denna gång utan ett mäktigt kraftskott från utanför straffområdet som hade borrat sig in i nätmaskorna innan Anthony Patterson i Sunderlandmålet hann reagera nämnvärt. En miljon pund för honom ser ut som säsongens klipp hittills.

Finn AzazFinn Azaz är en annan kille i storform just nu. Hans mål var ett riktigt bra lagsamarbete - Jordan HoughtonJordan Houghton hittade en oortodox passning på volley till Luke CundleLuke Cundle som slog till på ett tillslag och hittade Azaz fri till vänster. Han bröt in i straffområdet och  lyckades vända bort Luke O'Nien och kyligt placera in 2-0 lågt till höger.

Bästa chansen i andra halvleken var en blixtsnabb kontring där Whittaker friställde Bali MumbaBali Mumba - men han kom lite fel och drog sitt skott utanför.

Nollan!
Det är inte många gånger Argyle har lyckats hålla nollan denna säsong. Det var en återgång till en fyrbackslinje, men denna gång med Lewis GibsonLewis Gibson och Julio PleguezueloJulio Pleguezuelo som mittbackspar. Dan ScarrDan Scarr fick sitta på bänken, och kanske får vara kvar där en stund nu. Hans styrka är ju i luftspelet och Sunderland - och många andra Championshiplag - spelar inte så mycket på det viset.

Det såg stabilt ut och särskilt Gibson var en gigant i backlinjen, kylig med bollen och bra placerad utan den.

Det märktes att mängden risktagande i eget straffområde hade reducerats mot senast. Med en 2-0 ledning i halvtid slutade Argyle helt att spela upp bollen från inspark i andra halvleken. Varför ta risker när det inte behövs?

Motståndarna träffar stolpen istället
Jag har beklagat mig några gånger denna säsong över alla ramträffar vi har haft - betydligt fler än motståndarna. Men Sunderland lyckades träffa stolpen två gånger idag och kanske kan räkna sig som offer för oturen på grund av det. Den första i första halvleken var i för sig första stolpens utsida från snäv vinkel och Michael CooperMichael Cooper kanske hade tagit den om den var på mål, men i andra halvlek nickade Trai Hume i stolpens insida med Cooper stillastående.

Små marginaler ibland. Men det kanske jämnar ut sig till sist trots allt...

Två spelare på Jack Clarke gjorde susen - han var ständigt farlig ändå
Jag varnade för Clarke i införrapporten och det visade sig att Steven SchumacherSteven Schumacher tänkte i samma banor. Joe EdwardsJoe Edwards är inte så snabb men han är en bra positionell försvarare och med uppbackning från Luke Cundle - som uppenbarligen hade uppgiften att hänga med när Clarke var i farten - lyckades man begränsa hans inflytande.

Han tog sig ändå förbi båda två ett par gånger och producerade en rad farliga inlägg inklusive båda situationer som ledde till stolpträffar.

Men Sunderland kändes stundtals lite endimensionella och hade inte många andra hot. Kan bli lite fel när man har en spelare som är på en annan nivå än medspelarna och förväntas producera allting. Det förde tanken lite till svenska landslaget under Zlatans glansdagar...

Waine kämpade på - och Bundu gjorde återkomst
Ben WaineBen Waine fick återigen förtroendet från start och var mycket rörlig och en irritationsmoment för Sunderlands backlinje. Utan att få så många chanser själv lyckades han ändå dra åt sig motståndarnas uppmärksamhet och lyckades dessutom vinna bollen högt ett par gånger.

Det var glädjande att se Mustapha BunduMustapha Bundu igen, som fick sådär 20 minuter och såg pigg ut. En riktigt snygg sekvens från laget hittade honom med lite utrymme i straffområdet mot slutet, han var nära att sätta trean men bollen tog på en back och gick över målet.

Dags för Coventry borta redan på tisdag. Kan det bli första bortavinsten - och två vinster i rad för första gången?