Ferran Torres klar för City
Ferran Torres skriver på för Manchester City

Ferran Torres klar för City

Ferran Torres ansluter till City från Valencia.

Under tisdagskvällen offentliggjorde Manchester City att de värvar den spanska yttermittfältaren. Torres skriver på ett kontrakt fram till sommaren 2025. 20 åringen gjorde säsongen 2019/20 44 framträdanden i Valencia och sex mål.  

I intervjun på Citys officiella hemsida antyder Torres att Pep Guardiola var en viktig faktor när han skrev på för City. Vidare påpekar Citys fotbollsdirektör, Txiki Begiristain, att de har följt Torres utveckling länge och att han har de egenskaper som klubben söker efter när de tittar på yttermittfältare. Begiristain beskriver Torres som snabb samtidigt som han har förmågan att skapa ytor med en rörelse och kan leverera matchvinnande prestationer. Fortsättningsvis påpekar Begiristain att Torres är en spelare som fortfarande utvecklas.

Torres mest påtagliga framgång i karriären hittills är att han var delaktig i Valencias vinst i Copa del Rey 2019. Han gjorde då sex framträdanden på vägen till titeln. Totalt gjorde Torres under sin tid i Valencia 97 framträdanden, nio mål och 12 assist.

Torres har dessutom gjort framträdanden i de spanska ungdomslandslagen, senast i U21. Han var med och vann U17 EM år 2017 och U19 EM 2019. I den sistnämnda finalen gjorde han båda målen när Spanien slog Portugal med 2-0. Han blev i samband med det mästerskapet utnämnd till turneringens bästa spelare. Det råder inga tvivel om att City värvar en mycket talangfull spelare. Som supporter kan jag känna en förhoppning om att Torres ska kunna fylla tomrummet som Leroy Sané har lämnat efter sig. Samtidigt behöver man som supporter också vara medveten om att Torres gör en stor omställning i sitt liv, både som fotbollsspelare och människa. Det kan ta tid innan han kommer in i rytmen och det utrymmet bör han också få.

Daily Mail antyder att Real Madrid, Borussia Dortmund, Atletico Madrid och Juventus var intresserade av Torres. De hävdar även att City initialt betalar Valencia 21 miljoner pund, men att summan kan stiga till 37 miljoner beroende på olika klausuler som kan uppfyllas under tid.

Oskar HanssonOrreHans2020-08-05 00:23:04
Author

Fler artiklar om Manchester C