Villa Park, 2021-05-09 15:05

Aston Villa - Manchester U

Inför: Aston Villa - Manchester United
Bjuder Bruno & Co på en ny show?

Inför: Aston Villa - Manchester United

Europa League-finalisten Manchester United reser till Birmingham för att ta sig an Aston villa i den första av tre ligamatcher på fem(!) dagar. Med det spelschemat kan inte ens den mest enögde supportern hävda att United kommer att gå rent i en galen matchperiod, men tre poäng mot Villa borde man väl kunna ordna?

Manchester United:
Med en märklig Unitedvecka bakom oss tar vi sats för en, eh… ja, minst lika märklig. Den flyttade Liverpoolmatchen sätter Ole Gunnars mannar på riktigt svåra prov. Med match varannan dag blir det väldigt intressant att se hur norrmannen matchar laget. Bytena i Rom indikerar att vi får se ett närmast ordinarie lag på Villa Park. Förutsättningarna, med den breda truppen och det förhållandevis ljusa skadeläget, ger hopp om att i alla fall kunna ställa upp elva spelare på planen i samtliga matcher. Trion James, Martial och Jones missar matchen av både kända och olika skäl. Det mesta talar för att succéduon från i torsdags - Edinson Cavani och David De Gea vilar sig i form inför Leicestermatchen till förmån för Henderson och formsvage Rashford.

Trolig startelva (4-2-3-1): Henderson – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw – McTominay, Fred – Greenwood, Fernandes, Pogba – Rashford
 

Aston Villa:
Midlandsklubben startade säsongen rykande och såg ut att kunna hugga om CL-platser innan jul men ju längre säsongen fortlöpt desto längre ner i tabellen har Villa sjunkit. Till stora delar beror raset på att kaptenen och superstjärnan Jack Grealish missat de senaste elva matcherna på grund av en skenbensskada. Kanske borde engelsmannen använda andra benskyddsstorlekar än miniflick i fortsättningen? Villa har hur som helst endast mäktat med 12 poäng under Grealish frånvaro, att jämföra med de 36 laget spelade in de första 22 matcherna - ett facit som betonar kaptenens betydelse. Förutom den engelske landslagsmannen saknar hemmalaget Morgan Sanson (lättare knäskada) och egyptiern Trezeguet som spelat färdigt för säsongen. Trots avbräcken förfogar Dean Smith över en slagkraftig startelva där ryggraden med Martinez i mål, mittbacksbjässen Mings, offensive mittfältaren Ross Barkley och anfallsfyndet Ollie Watkins sticker ut.  

Trolig startelva (4-2-3-1): Martinez – Cash, Konsa, Mings, Targett  - Luiz, McGinn – Traoré, Barkley, El-Ghazi - Watkins


Tankar:
Aston Villa brukar inte ge Unitedsupportrarna skrämselhicka, Birminghamgänget har inte lyckats besegra sin mardrömsmotståndare på denna sida millennieskiftet. En trend som ser ut att kunna hålla i sig med tanke på lagens respektive formkurvor. Efter två galna matcher mot Roma har United visat att de helst inte lämnar planen mållösa. De offensiva alternativen med i synnerhet en Cavani i hysterisk målform borgar för ännu en målrik match mot ett Villa som inte lyckats hålla tätt på sju matcher.
Med tanke på att United ibland haft svårt att bibehålla fokus efter europaskalper och att försvarsspelet svajat den senaste tiden kan vi nog förvänta oss en relativt försiktig matchinledning från bortalaget. Kanske bryter en Brunostraff dödläget följt av en Greenwoodkanon och en Cavani-språngnick i 87e? Tack för kaffet.

Tips: 3-0, Fernandes, Greenwood, Cavani

Villa Park – 9 maj, 15:05
Premier League: omgång 35
V Sport Premium, Viaplay
 

GGMU
 

Micke Martinsson2021-05-08 18:05:32
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham