Inför Aston Villa - Newcastle

Inför Aston Villa - Newcastle

"Att spela på Villa Park i Birmingham är en fröjd för åskådarna. Det är högljudt och passionerat precis som på St: James Park, dock lite färre platser. Matchen borde bli en härlig inramning för fotbollsälskare världen runt."

En match som skall ses som en måstematch för båda lagen. På ena sidan, ett Europa-league jagande Aston Villa. Och på andra sidan, ett Champions Leauge jagande Newcastle.
Ja denna match är en på förhand het match där Unai Emery har vänt på Steven Gerrards circus genom att placera sig på en 6:e plats i ligan efter 30 spelade matcher. Aston Villa har 
14 vinster 5 oavgjorda och 11 förluster. Senast lagen möttes på St: James Park blev det vinst för skatorna med 4-0. Formtabellen placerar oss högt men också Aston Villa högt, som kommer med 4 raka vinster i bagaget. 

Skademässigt i Newcastle så har Almiron återvänt till att träna med laget efter den höftskada han plockade upp under landslagssamling, att vi får se Almiron i spel är dock föga troligt. Eddie Howe har också pratat om den fotledsskada som drabbade Bruno tidigare under säsongen, tydligen har Bruno kännt av den skadan och därför har han fått spela en betydligt mer defensiv roll i jämnförelse med förra säsongen då han ofta gärna var med i anfallen, precis utanför boxen. 
Gordons reaktion på att utbytt i matchen mot Brentford har fått rubriker hos bloggare och förståsigpåare men Eddie Howe har kommenterat det som att det inte är något personligt och både Ritchi och Tripper har pratat med Gordon och alla tycks vara glada och sams. Den stora frågan kvarstår dock, spelar både Isak och Wilson på planen igen? Det såg riktigt bra ut i andra halvlek mot Brentford där båda två satte varsin i mål men endast en av dom var godkänd.
Alan Saint Maximin uppges vara skadad i hälsenan och förväntas vara borta 4-6 veckor, inget är i skrivande stund bekräftat ang bolltrollaren.

Match på Villa Park i Birmingham är en fröjd för åskådarna. Det är högljudt och passionerat precis som på St: James Park, dock lite färre platser. Matchen borde bli en härlig inramning för fotbollsälskare världen runt.

Avspark: 13:30
Plats: VIlla Park
TV: Viasat Sport Premium
HOWAY THE LADS

TV: Höjdpunkter från Newcastles senaste möte med Aston Villa
 

Johannes Lindholm2023-04-15 06:35:00
Author

Fler artiklar om Newcastle

Från Milburn till Shearer till Framtiden: The Geordies