Home Park, 2023-09-02 16:00

Plymouth - Blackburn

Inför Blackburn - och ny anfallare skriver på i grevens tid!
Mustapha Bundu - grönklädd sedan innan för sitt landslag Sierra Leone!

Inför Blackburn - och ny anfallare skriver på i grevens tid!

I sista omgången innan uppehållet tar Plymouth Argyle emot Blackburn Rovers på Home Park. Vi passar även på att välkomna vår senaste nyförvärv Mustapha Bundu, och recensera cupförlusten mot Palace!

Mustapha Bundu skriver på ett tvåårskontrakt
Någon timme innan fönstret stängde stod det klart att Argyles efterlängtade anfallare blir en permanent värvning. Bundu kommer närmast från spel på lån i spanska andradivisionen med Andorra, där han gjorde 3 mål på 28 matcher under förra säsongen. Han tillhörde Anderlecht i Belgien, som köpte honom för motsvarande 33 miljoner SEK 2020 efter att han hade gjort stor succé i Danmark med AGF Aarhus. Han har dock haft svårt att slå igenom där och har varit utlånad till FC Köpenhamn, AGF igen och sedan Andorra under sin tid i Belgien.

Han verkar inte vara en målspruta direkt men verkar rätt så stor och tung, i alla fall jämfört med våra befintliga anfallare Ryan Hardie och Ben Waine. Vi får hoppas att han kan bidra med en annan dimension i spelet. Han behöver arbetstillstånd och är därmed inte aktuell för spel mot Blackburn.

Det blev ingen Josh Coburn på lån från Middlesbrough förresten, tränare Michael Carrick ändrade sig under veckan trots muntliga löften om detta, och Coburn blir kvar för att kämpa om en plats där. Bundu är rimligen plan B efter att det blev nej från Coburn, men vi hoppas att vi kan hjälpa honom återupptäcka formen som gjorde honom så pass eftertraktad för tre år sedan.

Kort recension efter 2-4 mot Palace i cupen
I tisdags tog ett B-betonat Argyle (9 ändringar) emot ett ganska B-betonat Crystal Palace (7 ändringar, men ändå fyra landslagsmän på plan). I 55 minuter dominerade Argyle fullständigt. De tog ledningen redan i femte minuten när Ben Waine var framme efter en mycket snygg passningssekvens. Och strax efter halvtid satte Luke Cundle 2-0 via en pärla från 25 meter.

Vid 55 minuter tydde absolut ingenting på att Palace skulle kämpa sig tillbaka in i matchen igen. Tränaren Roy Hodgson kände sig därför tvungen att slänga in sina största stjärnor, så in kom Jordan Ayew, Jeffrey Schlupp och Eberechi Eze. Förvandlingen var total och framförallt nyblivna engelska landslagsmannen Eze var uppenbarligen flera klasser bättre än sina motspelare. Det dröjde bara 5 minuter innan det stod 2-3, med Eze inblandad i alla tre mål. Argyle slängde in några av sina egna stjärnor på 70 minuter men lyckades inte förändra matchbilden, och Palace gjorde ett mål till mot slutet. 

Det är därmed slut med Carabaocupen för denna säsong. Men återigen ganska uppmuntrande spel med tanke på hur det såg ut innan bytena.

Blackburn Rovers - ett förmodat mittenlag
Hur ska man sammanfatta Blackburn? Jag har svårt att förbättra en kommentar från Argyles forum PASOTI - "It won't be easy, but at least it won't be Eze". Vi försöker anpassa oss till Championshipnivån, men vi behöver faktiskt inte anpassa oss till Premier League än så länge. 

De har blandat och gett i säsongsinledningen, med knappa segrar över West Brom och Watford, förlust hemma mot Hull, och oavgjort mot Rotherham där de var på väg mot förlust innan en tveksam utvisning för motståndarlaget vände matchen. De vann visserligen med hela 8-0 i cupen mot League Two laget Harrogate men det var mest akademilaget som spelade och Harrogate roterade också sitt lag. 

Storstjärnan Ben Brereton-Diaz har stuckit till Spanien och Bradley Dack till Sunderland och det verkar inte riktigt finnas pengar till ersättare. Den enda värvningen som kostat pengar denna sommar är en svensk målvakt, Leo Wahlstedt från norska Odd, men han har inte spelat hittills och Aynsley Pears lär fortsätta i mål.

De värvade förstås även vår egna Niall Ennis, vars kontrakt hade gått ut, men han kommer inte att spela på grund av skada. Tränaren Jon Dahl Tomasson (dansk VM-hjälte från 2002, om ni minns honom) har dessutom uttryckt missnöje med Ennis kondition och skyllt detta på Argyles träningsmetoder! Ennis har inte varit ordinarie även innan sin skada och har mest hoppat in sent i matcherna.

Läget hos Argyle
Trots bra spel har vi nu tre raka förluster. Det känns ganska viktigt att få med oss något imorgon eftersom vi sedan inte har någon match i två veckor. Det blir gissningsvis samma system och få ändringar jämfört med matchen mot Birmingham. Luke Cundle kanske får en chans till efter bra spel och drömmål mot Palace, till skillnad från en mindre lyckad tillställning i ligan mot Southampton. Vi får dock vänta lite till på att se Bundu som sagt. 

Geoff Bache2023-09-01 23:40:00
Author

Fler artiklar om Plymouth