2020-09-24 20:45

Manchester C - Bournemouth

inför Bournemouth
Ake kan ställas mot sina gamla lagkamrater

inför Bournemouth

En mängd skador tvingar City att komma med ett ungt lag till matchen mot Bournemouth i ligacupen

City stod för en mycket bra prestation i öppningsmatchen av årets ligasäsong trots frånvaro av 7 spelare. Aguero, Bernardo, Cancelo, Garcia och Zinchenko är samtliga skadade och beräknas inte vara tillgängliga för spel förrän tidigast efter landslagsuppehållet den 17 oktober.

Dessutom är Gundogan och Laporte drabbade av Covid 19 och sannolikt satta ut spel.  Guardiola har varit tydlig med att man primärt kommer att vända sig till akademin när det gäller att välja spelare till matchen i den så viktiga ligacupen.
City har vunnit turneringen de tre senaste åren och den betyder lite extra för oss City fans.

Vi lär sannolikt få se den nya målvakten Zack Steffen göra debut i Citytröjan men även Ferran Torres lär starta matchen.
Förhoppningsvis kommer några av de mer rutinerade spelarna balansera upp laget med spel under en halvlek.

De unga spelare från EDS som funnits med på bänken eller tidigare deltagit i ligacupen är till stor del mittfältare eller anfallare. Den stora avsaknaden till morgondagen är primärt ytterbackar.
En spännade spelare som troligen kommer få göra debut är den gamle Stoke hjälten Rory Delaps som Liam som är en lovande forward.

Bournemouth har tappat Nathan Ake till City, målvakten Ramsdale till Sheffield U och Ryan Fraser och Callum Wilson till Newcastle. Tappen till trots har man en ganska bra trupp och man har inlett säsongen förtroendeingivande så det lär inte bli en enkel match för City att gå vidare.

Troligt lag:

                      Zack Steffen 
Dionkou - Harwood-Bellis - Otamendi - Ake
                       Doyle
                Fernandinho - Bernabe
              Mahrez -  Delap - Torres

Matchen kan ses på Viasat Sport med start kl 20:45

John Talbot2020-09-23 10:29:00
Author

Fler artiklar om Manchester C