2020-06-30 21:15

Brighton - Manchester U

Inför: Brighton & Hove Albion – Manchester United

Inför: Brighton & Hove Albion – Manchester United

Match nummer fyra efter det långa uppehållet väntar för Solskjaers mannar och denna gång är det Brighton som står för motståndet borta på Falmer Stadium. Säsongen är inne i sitt slutskede och varje match blir därför oerhört viktig för att kunna ta sig in i topp fyra och säkra en biljett till Champions League.

Brighton:
Graham Potter och Brighton har fått en positiv start efter uppehållet. Man vände och avgjorde sent mot Arsenal och lyckades därefter även knipa en poäng borta mot Leicester. Laget måste dock hålla ångan uppe då man för närvarande ligger på plats nummer 15 i tabellen med sex poäng ner till nedflyttningsplats. Problemet denna säsong för Brighton har inte varit att man förlorat för mycket utan istället att man spelat oavgjort hela 12 gånger vilket man i slutändan inte tjänar så mycket på. Men när Brighton har en bra dag och spelare som Mooy och Trossard är på spelhumör är de mycket vassa och det har man visat både mot Arsenal och Tottenham så det är inget lag som ska underskattas.

Senast lagen möttes vann United med 3-1 men sen dess har det gått sju månader och båda lagen har förändrats. Dessutom är det denna gång på Brightons hemmaplan där man är starkare än borta.
Truppen är i stort sett intakt hos Brighton men Jose Izquierdo, Steven Alzate och Adam Webster är inte tillgängliga på grund av skador.

Trolig startelva: Ryan; Lamptey, Duffy, Dunk, Burn; Bissouma, Pröpper; March, Mooy, Trossard; Maupay
 
Manchester United: 
Manchester United har fått vind i seglen och kommer till denna match med två raka segrar. Matchen i lördags mot Norwich är ingen insats som man lägger på minnet men efter en sent avgörande från kapten Maguire lyckades man knipa en plats i en av FA-cupens två semifinaler där man skall möta Chelsea. Matchen innan däremot var en mycket fin insats där Martial gjorde det första hattricket i den röda tröjan sen Van Persie när man hemmaslog Sheffield med 3–0. Med den nya duon av Fernandes och Pogba på mitten och en trio med Rashford, Martial och Greenwood längst fram har offensiven fått sig ett lyft. Vi får se om man kan hitta samma kombinationer mot Sheffield i kvällens match för då lär det bli tufft för det rutinerade mittbacksparet Dunk och Duffy.

United ligger just nu på en sjätte plats i tabellen med tre poäng och en match mindre spelad än Wolves som ligger på platsen över. Att man i alla fall kniper femte platsen blir viktigt då Manchester City för nuvarande inte kommer få spela Champions League oavsett vart man hamnar. Det är fortsatt endast Jones och Tuanzebe som inte är tillgängliga så Solskjaer har ett bra utbud till hands.

Trolig startelva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams; Pogba, Matic; Greenwood, Fernandes, Rashford; Martial
 
 
 
Tankar:
Även om Brighton kommer till matchen med självförtroende tror jag att United kan spela av denna match relativt enkelt. Potter är en tränare som vill spela en bollhavsorienterad fotboll vilket kan öppna upp ytor för snabba spelare som Rashford och Greenwood. Chanser kommer man skapa denna match så effektivitet framför mål och ett stabilt försvarsspel, inte minst på fasta, borde göra så att United tar tre poäng och hänger med i jakten.

Tips: 1-3, Martial, Greenwood, Rashford gör varsitt och Dunk nickar in en på hörna.

Falmer Stadium, 30/6 klockan 21:15
Premier League omgång 32
Viastat Sport Premium, Viaplay

 
 

Erik Söderlund2020-06-30 12:12:26
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham