American Express Community Stadium, 2023-05-04 21:00

Brighton - Manchester U

Inför: Brighton - Manchester United
United åker till Brighton för att slåss om tre viktiga poäng i jakten på CL platsen.

Inför: Brighton - Manchester United

Manchester United forsätter jakten på en topp fyra placering och därmed spel i Champions League nästa säsong. Denna gång reser man till grevskapet East Sussex för sitt tredje möte mot Brighton denna säsong. Ett Brighton som på sina 10 senaste hemmamatcher har 7 vinster, 1 oavgjord och 2 förluster och en målskillnad på 27-9. En tuff uppgift väntar helt klart för United på torsdagskvällen.


Manchester United:
United har allt i egna händer för att ta den viktiga CL platsen i år. United behöver 11 poäng, som det ser ut just nu för att inget annat lag ska kunna komma ikapp. Det är Brighton som rent teoretisk kan komma upp i 73 poäng om de vinna alla sina resterande matcher. Stora hotet är nog ändå Liverpool som fått igång sitt maskineri på slutet. Där behöver United 9 poäng på resterande 6 matcher för att säkra en CL platsen.

United kommer nu senast från en tung seger med 1-0 mot Aston Villa. Ett Aston Villa som hade 10 raka matcher utan förlust innan man kom till Old Trafford. Ett United som så ofta på hemmaplan i år satt full fart i första halvlek och trots att man bara hade 1-0 efter den så var vinsten aldrig riktigt i fara. Lite rolig fakta är att United inte har förlorat sen 1984 på Old Trafford när man haft ledningen i halvtid.

På skadelistan är det oförändrat sedan helgen. Martinez, Varane, Garnacho, McTominay och van de Beek saknas fortfarande.

Min startelva (4-3-3): De Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Shaw, Dalot - Casemiro, Eriksen, - Antony, Sabitzer, Fernandes - Rashford
Motivering:
Blir nästan samma startelva som det var mot Aston Villa i helgen. Men i backlinjen kommer Wan-Bissaka in på högerbacken. I senaste matchen mot Brighton tog han hand om Mitoma på ett väldigt effektivt sätt, och det kommer behövas nu igen tror jag. Dalot får gå över och spela vänsterback. Anser han är bättre än Malacia både i offensiven och i defensiven just nu.

Jag väljer att sätta Fernandes på vänsterkanten, som jag tror kommer hjälpa till mer centralt än t.ex Sancho. Senast vi mötte Brighton så fick de styra lite för mycket på mittfältet och där kommer Fernandes hjälpa oss att få mer kontroll. Att jag väljer vänsterkanten för Fernandes beror mest på att Brightons högerkant är farligare och där behöver vi nog ha två spelare som kan stoppa Mitoma och Estupinan. Med Wan-Bissaka och Antony, som tagit mer defensivt ansvar ju längre säsongen gått, så kommer jag inte vara så orolig för den kanten.

Rashford får fortsätta på topp då jag tror det kommer bli många omställningslägen i denna match och med en Rashford som går i djupled så kommer han vara ett hot genom hela matchen.

Brighton:
Sedan förlusten mot United i FA-cup semifinalen har Brighton en vinst och en förlust. Förlusten kom mot Nottingham där man föll lite överraskande med 3-1. Men senast stod man för en riktigt storseger när Wolves slogs tillbaka med hela 6-0 på hemmaplan och detta även fast man vilade många av sina bästa spelare.

Känslan är att Brighton mår väldig bra under tränaren De Zerbi som hämtades in efter att Graham Potter lämnade i början av säsongen för Chelsea. De Zerbi har verkligen vidareutvecklat Brighton och fått de att spela en väldigt rolig och offensiv fotboll i år.
  De slåss för att få komma ut i Europa nästa säsong och det mesta talar väl för att de kommer göra det. Sen om det blir Europa League eller Conference League återstår att se.

Saknas till torsdagens match gör fortfarande Adam Lallana, Tariq Lamptey och Evan Ferguson. Även Joel Veltman som utgick skadad sist verkar missa denna match.

Trolig startelva (4–2–3–1): Steel - Gross, Webster, Dunk, Estupinan - MacAllister, Caicede - March, Enciso, Mitoma- Welbeck

Tre snackisar inför matchen:

1.   Lindelöf är valet när Varane saknas även nästa år.
Jag tycker verkligen de senaste veckorna gjort det ganska klart att Lindelöf är våran reserv till Varane framöver. VI har lärt oss nu att ten Hag vill ha en högerfotad och en vänsterfotad mittback på planen. Det lämnar ju våran kapten som tredje val på höger inneback position och det är ju en ohållbar situation inför nästa år. Min känsla är att Harry Maguire kommer hitta en ny klubb i sommar. Det är nog bäst både för honom och för oss.

Stora frågan som jag ser är om Lindelöf kan tänka sig att vara andra val bakom Varane nästa år. Samtidigt vet vi att med Varane skadehistorik kommer Lindelöf få minst 20 starter. Frågan är om det räcker för Lindelöf? Just nu spelar han i alla fall på en väldigt hög nivå tycker jag.

2. Alejandro Garnachos nya kontrakt
Då vart det äntligen klart. Alejandro Garnacho stannar i United till 2028. En spelare som slagit igenom rejält i år och en viktigt pusselbit för framtiden tror jag. Jag gillar honom och hans spelstil skarpt, han är en spelare som utmanar så fort han får möjlighet samt använder sin snabbhet för att sätta försvaret på prov så fort han får chansen. Med Erik ten Hags vägledning kommande år så tror jag vi kommer ha en världspelare i Garnacho om ett par säsonger.

3. Vad händer med Sabitzer och Weghorst i sommar?
VI närmar oss slutet av säsongen och med det även början av transfersommaren. Beslut kommer behövas tas av klubben om våra två inlånade spelare Wout Weghorst och Marcel Sabitzer. Om vi börjar med vad jag tycker vi ska göra med Weghorst så tycker jag inte vi ska försöka köpa loss honom. Visst skulle vi få honom för en billig peng och visst har han gjort nytta för oss i år. Men det är ingen spelare som kommer göra oss bättre nästa år. Vi har sett hans högsta nivå och den räcker tyvärr inte om vi vill utmana om Premier League-titeln nästa år. Jag anser vi kommer behöva köpa en anfallare av klass i sommar och då behålla Martial en säsong till, som vi vet inte kommer hålla sig frisk över en hel säsong. Spännande blir det i alla fall att se vad som händer.

Om vi byter fokus till Sabitzer, så är det för mig inget snack om saken. Köp loss honom från Bayern. Det han har vissa i vår för oss tycker jag är lovande. En spelare vi kan använda på många olika positioner och han är klasser bättre än McTominay och Fred. Det kom även uppgifter idag om att han gärna skulle tänka sig stanna hos oss och att återvända till Bayern nästa år inte är så troligt. Även för Sabitzer pratas det inte om så stora summor om vi väljer att försöka köpa loss honom. Jag tycker även man kan se att ten Hag har ett stort förtroende för honom redan.

Tips: 1-1 Rashford


Arena, datum och matchstart: Amex Stadium - 4/5 kl 21.00
Turnering: Premier League, Omgång (28) 33
Stream: Viaplay

Vad har ni för känsla inför matchen? Kommentera gärna nedanför.

GGMU 

TV: Nilsson Lindelöf straffhjälte – skjuter Man United till final i FA-cupen

Marcus Sundellminiraka@hotmail.com@Miniraka2023-05-03 21:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham