2023-11-28 20:45

Coventry - Plymouth

Inför Coventry City - Plymouth Argyle
Morgan Whittaker - 8 mål hittills för säsongen nu (foto Bob Wright / greensonscreen)

Inför Coventry City - Plymouth Argyle

På tisdagkväll reser Plymouth Argyle till Coventry för en match mot ett lag som har haft en liknande säsong på många sätt - inklusive ett riktigt bra resultat i lördags. Vem lyckas bygga vidare på det?

Spelat bättre än tabellen visar
Coventry är ett lag som har följt Argyle hela säsongen och ligger just nu bakom på målskillnad. Efter hela sex matcher låg de till och med före Argyle i tabellen - men bara på alfabetisk ordning!

Det har också varit en liknande historia i och med att de har spelat bättre än sin tabellposition visar och förtjänar att ligga högre upp med en rad olika mått. De har blivit kända för att rada upp chanser och missa allihopa, medan Argyle har gjort massvis med snygga mål och släppt in alldeles för många enkla bakåt. Men båda har plus i målskillnad trots 19:e och 20:e platsen i tabellen.

Största skillnaden är ambitionsnivån. Coventry förlorade ju playofffinalen på straffar ifjol, närmare Premier League än så kan man knappast komma. Så förväntningarna var skyhöga, men de var rätt beroende av Viktor Gyökeres och Gustavo Hamer och har inte riktigt lyckats ersätta de två hittills trots att de värvade en rad namnkunniga spelare.

I senaste omgången i lördags vann de dock med 3-0 borta mot Millwall (efter en mindre bra period innan dess) och fansen tror säkert att vändningen kommer nu och att de ska storma uppåt i tabellen. Det tycker ju Plymouthfansen också efter en stabil seger mot topplaget Sunderland samtidigt...

Vi minns en fin novemberdag och en Argylelegend...
En resa till Coventry i november för onekligen tankarna tillbaka till 2008. Alla ögon var på förra belgiska landslagsspelaren Emile Mpenza som gjorde debut (vilken misslyckad värvning det blev), men allt snack efteråt handlade om en inhoppare som någon månad innan hade jobbat som takläggare i Liverpool och spelat amatörfotboll.

Craig Noone gjorde segermålet och kunde ha gjort hattrick. Han blev ett riktigt fynd för Argyle, och har precis lagt skorna på hyllan i Australien efter en lysande karriär. 21 år gammal är väldigt sent i livet att börja som fotbollsproffs, men Noone såldes för en miljon pund och spelade i Premier League med Cardiff (där han bland annat gjorde ett snyggt mål mot Manchester City på Etihad 2014). Han hade kunnat vara en fantastisk inkomstkälla för Argyle men som med så många andra var man tvungen att sälja honom billigt 2011 när klubbens ekonomi kollapsade.

Det är glädjande i sammanhanget att tänka på att dagens Argyle satsar stort på unga lovande talanger. Det är svårt att se att de skulle börja värva åldrande före detta storstjärnor nuförtiden.

Läget i laget
Mustapha BunduMustapha Bundu är kanske redo att återkomma på topp efter sitt inhopp mot Sunderland. Ben WaineBen Waine återgår i så fall till bänken. Mickel MillerMickel Miller missade lördagens drabbning med en skada han ådrog sig på träning och är förmodligen inte aktuell. Ryan HardieRyan Hardie saknas fortfarande men är kanske aktuell för helgens match mot Stoke. Brendan GallowayBrendan Galloway spelade sina första minuter sedan april i lördags, även om det var bara ett par minuter i slutet, han kanske snart är redo att testa sig själv som vänsterback som varit en riktigt problematisk position för Argyle denna säsong.

Delad pott mellan West Brom och Plymouth
 

Geoff Bache2023-11-27 18:53:00
Author

Fler artiklar om Plymouth