Emirates Stadium, 2020-12-22 21:00

Arsenal - Manchester C
1 - 4

Inför kvartsfinalen
Arsenals störste i modern tid

Inför kvartsfinalen

Mot fjärde raka

Äntligen dags för ligacupen, den enda turnering som behållit sin glans under pandemin. Efter tre raka segrar i ligacupen ligger vägen öppen mot den fjärde efter drömlottningen mot ett Arsenal i fritt fall. Tyvärr ser det ut att bli publikfri final vilket bryter min egen form med närvaro vid de senaste tre. 

Sedan Wenger tvingades bort under oanständiga former har alla beslut därefter varit felaktiga, från att frysa ut Özil till att anställa Arteta och sparka maskotar. Vägen är öppen mot degradering och kanske förtjänar alla lag ett sådant öde någon gång vart 20:e år av karaktärsdanande skäl. En poäng på fyra matcher i ligan i december är kanske inte så bra men man kan alltid glädjas av dominans i EL. Kanske blir Arsenal första laget att spela CL samtidigt som championship vilket vore en fjäder i hatten. 

Vår egen form är inte lysande heller och det man kan glädja sig åt är naturligtvis defensiven med ännu en nolla mot Soton och uddamålsseger. Offensiven är däremot statisk och långt från tidigare års totalfotboll. Pep har visat att han tar ligacupen på allvar men brukar försöka smyga in någon överaskning även mot PL-lag, denna gång gissar jag på målvaktsrotation. Garcia saknas definitivt och sägs vara klar för Barca i januari. Laporte och Jesus är skadade men påstås vara tillbaka till annandagen. Även om Kun ska vara frisk är han förmodligen småskadad och knappast redo för 90 minuter. Någon udda offensiv formation lär det därför bli. 

Allt annat än seger är besvikelse så tipset får bli en ny 1-0 seger efter att någon i Arsenal visats ut. 

Gissad startelva:
Steffen
Walker Stones Dias Cancelo
Rodri Ferna
Foden KDB Mahrez
Sterling 

Måns2020-12-22 12:40:21
Author

Fler artiklar om Manchester C