Old Trafford, 2021-02-06 21:00

Manchester U - Everton

Inför: Manchester United - Everton

Inför: Manchester United - Everton

Efter en tid med lite tveksamma insatser så var det minst sagt en övertygande seger senast. Två minuter in fick debuterande Jankewitz i Southampton syna det röda och efter 93 minuters spel hade United tillslut segrat med hela 9-0! Självklart blev det till en stor fördel att spela i princip hela matchen med en man mer men United gjorde samtidigt en av sina bättre insatser denna säsong. Näst på tur är Ancelottis Everton som på förhand känns som en svår match.

Manchester United
Som sagt kommer United till lördagens match efter att ha krossat Southampton i sin senaste match. Även om resultaten och spelet varit aningen mer ojämna under den senaste tiden borde det vara ett taggat och självsäkert United som vill hänga på City i toppstriden. Matchen mot Southampton borde haft en positiv betydelse för enskilda spelare och då framförallt Martial. Martial som annars varit väldigt kall denna säsong stod för två mål och fixade även fram en straff. Om man skall ha någon chans att utmana City och co denna säsong måste Martial hitta tillbaka till den form vi sett under föregående säsong. Bruno stod även för en bra insats senast och gjorde tre nya poäng efter att han har haft en liten formsvacka jämfört med vad man vant sig med. Många bjöd på bra insatser överlag och försvaret har nu vart väldigt bra under en längre tid. Shaws framfart har varit svår att missa och senast kanske han bjöd på sin allra bästa insats då han var helt klockren både framåt och bakåt. 

Truppen i United är nästan intakt men Cavani lider av en fotledskada och är tveksam för spel tills på lördag. Detta är såklart en kännbart avbräck för Solskajer och om han nu inte är tillgänglig är det då extra viktigt att Martial kliver fram. Liverpool möter City på söndag och vid eventuell hemmaseger kan man vara tre poäng bakom grannarna ifall man slår Everton. Att ett formsvagt Liverpool ska lyckas slå City som går som tåget för tillfället känns en smula tveksamt men oavsett är det viktigt att haka på nu speciellt när Champions League drar igång igen för Pool och City.
United och Everton har mött varandra vid ett tillfälle tidigare denna säsong i FA-cupen. Vid den matchen gick United segrande efter två sena mål från Cavani och Martial.

Förväntad startelva: De Gea; Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw; Fred, McTominay; Pogba, Fernandes, Rashford; Martial

Everton
Everton har gjort en bra säsong hitills och ligger för närvarande på sjätte plats. Man har dock två matcher mindre spelade än majoriteten av lagen och vid eventuella vinster på dessa två kan man kliva upp på en tredje plats. Man startade säsongen väldigt starkt innan man åkte en mindre formsvacka men har sen dess varit ganska stabila under Ancelotti. Senast slog man Leeds med 2-1 efter mål från Sigurdsson och Calvert-Lewin. Calvert-Lewin är tvåa i skytteligan med tolv gjorda mål hitills och är spelare som är oerhört duktig i boxen. Där gäller det för Maguire och Vigge att hålla noga koll för DLC missar sällan när läget dyker upp. Även Richarlison är väldigt jobbig att möta när han har vaknat på rätt sida och överlag har Ancelotti en rätt namnkunnig trupp att välja från.
Även Everton har i stort sett en skadefri trupp och den enda som garanterat missar matchen är Gbamin. Även Allan skall vara tveksam till spel.

Förväntad startelva: Pickford, Coleman, Mina, Keane, Digne; Doucoure, Gomes; Iwobi, Rodriguez, Richarlison; Calvert-Lewin

Mina tankar
Jag tror vi har en jämn match att vänta på Old Trafford där United såklart blir små favoriter. Men Everton har alltid vart ett svårt lag att möta och framförallt i år när man hittat en betydligt jämnare form än tidigare säsonger. United bör komma tid med ett stort självförtroende efter matchen senast men det är fortfarande lite svårt att veta vart man har United. Om Cavani kan spela eller ej tror jag kan bli ganska avgörande för utgången av denna match. Även om han ej är världens mest effektiva anfallare lyckas han alltid ta sig till chanser vilket United annars har stora problem med i vissa matcher. I övrigt lär det vara en jämn matchbild där lagen turas om lite med bollinnehavet. Kanske att United tillåts styra lite mer men sen om detta är positivt eller negativt är en annan fråga då kontringsspelet ofta är Uniteds styrka.

Slutresultat: 2-1
Målskyttar: Marcus Rashford, Bruno Fernandes och Calvert-Lewin

Var: Old Trafford
När: 21:00
Hur: Viasat Premium eller Viaplay
 

Erik Söderlund2021-02-04 23:57:47
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham