-

Inför: Manchester United vs Wolves

Inför: Manchester United vs Wolves

Efter ligacup och FA-cup matcher är det äntligen dags för Premier League igen, då Manchester United möter Wolves för andra gången inom tre veckor.

Manchester United och Wolves måste ha blivit vana att möta varandra nu. Matchen på lördag blir den fjärde gången som lagen möts denna säsong och senaste matchen var i FA-Cupen där Manchester United med ett mål av Juan Mata lyckades att ta en vinst mot sitt spöklag. Dock kostade vinsten Marcus Rashford men Bruno Fernandes har blivit köpt till alla supportrars lättnad. 

Manchester United
 
Tillslut blev Bruno Fernandes äntligen klar för Manchester United och ska bära nummer 18, samma nummer som Paul Scholes. Fernandes bidrar med hopp i en tung period, där trots alla prestationer som inte håller nivån av en storklubb som Manchester United, finns det fortfarande en chans att man kan nå Champions League, vilket kan nästan ses som ett mirakel.
 
Matchen mot Wolves blir en viktig match i kampen om topp fyra. Lagen ligger lika med 34 poäng var och inget av lagen har råd att förlora och potentiellt hamna nio poäng bakom Chelsea på fjärde platsen. Senast matchen var 1-0 vinsten på Etihad, vilket var den andra vinsten mot Manchester City inom sex veckor där Ole Gunnar Solskjaer lyckades att besegra Pep Guardiola taktiskt. Manchester United åkte dock ur ligacupen på grund av målskillnaden från första matchen, men det är fortfarande en derbyvinst. Nemanja Matic såg rött mot Manchester City och är otillgänglig mot Wolves. På skadefronten är Marcus Rashford, Paul Pogba, Scott McTominay och Axel Tuanzebe fortfarande skadade. Med flera skador på offensiva fronten har pressen på Anthony Martial och Mason Greenwood höjts. Dock kan Bruno Fernandes få göra sin debut mot Wolves och förhoppningsvis avlasta pressen. Det kommer att bli ett stort test för portugisen direkt och det ska bli intressant att se hur han hanterar att spela i Premier League. 
 
Fred har förmodligen efter Rashford varit Manchester Uniteds formstarkaste spelare och mot Wolves kommer han att behövas mot det målfarliga och kreativa Wolves mittfältet som består av Ruben Neves och Joao Moutinho.
 
Trolig startelva: De Gea, Wan-Bissaka, Magurie, Lindelöf, Shaw, Williams, Fred, Fernandes, Mata, Martial, Greenwood. 
 

 
Wolves
 
Wolves likt Manchester United har också värvat in en portugis, då yttern Daniel Podence från Olympiakos blev klar samtidigt som Fernandes. Senaste matchen för Wolves blev en 2-1 förlust mot obesegrade Liverpool, där man kunde ha fått med sig en vinst eller en pinne. Formen för Wolves har varit varierande, med en vinst på de senaste fyra matcherna. Resultaten säger inte hela sanningen dock, där trots förlusterna har man spelat kreativt och tyvärr haft marginalerna mot sig. Trots resultaten kan Nuno Espirto Santos vara nöjd med att han har fått tillbaka två viktiga spelare i Diogo Jota och Willy Boly som förväntas att starta mot Manchester United. Ruben Vinagre är skadad med problem i baksidan och är otillgänglig för spel. 
 
Raul Jimenez leder den interna skytteligan med 11 gjorda mål i Premier League och med Jota tillbaka i laget bildar de en anfallsduo som kan skapa problem mot alla lag i ligan. Adama Traore har fortsatt att prestera men senast mot Manchester United, lyckades unga Brandon Williams att hålla honom under kontroll. 
 
Trolig startelva: Patricio, Dendoncker, Coady, Boly, Doherty, Moutinho, Neves, Otto, Traore, Jimenez, Jota
 

Mina tankar
 
Jag tycker att Wolves förblir Manchester Uniteds spöklag trots vinsten i FA-cupen och matchen är viktig i kampen om topp fyra. Wolves har flera farliga alternativ och Podence som nyss värvades in är ett målfarligt alternativ för Santos. Manchester United har inte varit pålitliga denna säsong men det som talar för en vinst mot Wolves, är att Solskjaers taktik brukar fungera som bäst mot topplagen, där han kan utnyttja kontringsspelet. Matchen kommer även att bli Bruno Fernandes debut och han möter direkt ett topplag i Premier League. Det är oklart hur Fernandes kommer att användas, helst vill jag se honom i nummer 10 rollen, men blir förmodligen på det centrala mittfältet med tanke på att Matic är avstängd. En annan sak som är värt att observera är att det finns rykten om att en protesten gentemot Ed Woodward och Glazers i 58:e eller 68:e minuten kommer att ske. Om man inte har varit aktiv på sociala medier, så har supportrar bestämt att man ska lämna Old Trafford i antingen den 58:e eller 68:e minuten av matchen, för att göra ett ställningstagande mot hur klubben har blivit styrd under de senaste 7 åren, där bland annat Glazers har tagit 1 biljon pund ur klubben. Wolves är en tuff motståndare för alla lag och en motståndare som Manchester United inte har vunnit mot än i Premier League. Förhoppningsvis får Solskjaer utdelning av Fernandes direkt och lyckas att ta en vinst i en extremt viktig match i kampen om topp fyra.  
 
Förväntat resultat: 1- 0
 
När? Lördag, 18.30
Var: Old Trafford
TV: Viasat Sport eller Viaplay

Eric Länje2020-01-31 16:18:00
Author

Fler artiklar om Manchester U

Tre tankar och spelarbetyg efter förlusten mot Tottenham