Etihad Stadium, 2020-12-09 21:00

Manchester C - Marseille

Inför Marseille

Inför Marseille

En match som skall spelas av.

Efter matchen mot Porto där segern i årets gruppspel av Champions säkrades så deklarerade Guardiola att nu är det fullt fokus på ligaspelet.
Detta innebar att han inte genomförde några byten i matchen mot Fulham i lördags för att de som skall spela under morgondagen ska ha fräscha ben till onsdagens match mot Marseille som avslutar gruppspelet i Champions.

Matchen betyder ingen för City men en hel del för våra motståndare som slåss om en plats i Europa Leauge med Olympiakos. City lär komma med en b-betonad startelva men laget får inte vara hur svagt som helst med tanke att det kan förfördela Olympiakos och i så fall leda till böter. Det troliga är att de som satt på bänken mot Fulham kommer att starta matchen och den stora frågan är om Aguero är tillräckligt "fit" för att kunna ges speltid innan derbyt på lördag.

Annars är den stora snackisen bland oss fans den något förvånade behandlingen av Laporte de senaste matcherna. Aymeric som varit vår bästa mittback sedan han anlände för snart två år sedan har fått skarp konkurrens av Ruben Dias som varit helt enastående sedan han anlände till City. Under de 11 matcher som han spelat för City har det blivit sju "nollor" och endast fyra insläppta mål. Men tanken är väl att Dias skall spela med Laporte och att Stones och Ake är tredje och fjärdeval?

Nu lär de som satt på bänken senast starta matchen och frågan är då om det blir en trebacklinje givet det som finns att tillgå eller om Zinchenko flyttas upp på mittfältet?
Av de yngre förmågorna så tror jag att Cole Palmer kommer få starta matchen. Palmer har varit lysande i utvecklingslaget. Jag utgår ifrån att även Ederson kommer att vilas och att Steffen erhåller en start i Champions hemma på City of Manchester Stadium som arenan heter i dessa sammanhang.

Troligt lag:

            Steffen
    Garcia - Laporte - Ake
Walker - Ferna- Bernardo - Zinken
     Palmer - Torres- Foden

 

John Talbot2020-12-08 15:36:00
Author

Fler artiklar om Manchester C