Inför Millwall – Derby
Många spelare att välja på för manager Paul Warne.

Inför Millwall – Derby

Nu är det dags för poäng på bortaplan!

Derby Countys manskap tar sig idag till Londons södra delar för att på The New Den försöka komma åt säsongens första poäng på bortaplan när Millwall tar emot dem.

Efter nio omgångar har Derby tillskansat sig tolv poäng och samtliga har tillkommit på hemmaplan. I vissa av bortamatcherna har ändå poäng varit nära och rimligen kommer ett eller tre poäng snart. I senaste ligamatchen, en 2 – 0 – seger mot QPR, såg mycket i spelet bra ut och segermarginalen var i underkant.

Så var fallet också i 3 – 0 – vinsten mot Bristol City den 31:e augusti där Derby fullständigt körde över motståndarna och borde har gjort åtminstone en handfull mål. Med detta vill jag nämna att kapacitet finns i laget så det räcker till för både bortasegrar en placering i mitten av tabellen när säsongen är slut vilket måste anses vara godkänt för en nykomling.

För Millwall går det trögt denna säsongen. Endast två segrar har inkasserats, båda två på hemmaplan. Just nu ligger laget på en 18:e plats med 9 inspelade poäng.

Kenzo Goudmijn, holländskt nyförvärv i somras, får anses vara den hittills bästa spelaren i Derby. Han har en förmåga att ofta vara spelbar och gör ofta bra saker med bollen när han har den. Att han gjort två mål är ju inte dumt och han leder därmed interna skytteligan tillsammans med Kayden Jackson och Curtis Nelson.

Det är inte lätt att ta ut en startelva så här efter landskampsuppehållet. Fler spelare är nu redo efter skadeuppehåll samtidigt som senaste matchens insats så bra ut och flera spelare utmärkte sig positivt. Marcus Harness gjorde sin andra start i Derbytröjan och stod för en bra insats vilket var på tiden efter tveksamma insatser tidigare. Förmodligen får han plats i startelvan. Ben Osborn är tillgänglig igen och var ju gjuten i startelvan i början av säsongen men eftersom det finns många bra mittfältare i truppen tror jag att han nu får nöja sig med en plats på bänken.

David Ozoh har precis kommit tillbaka i träning och får nog nöja sig med en plats på bänken men jag hoppas att han får göra ett inhopp så att han snart kan vara tillbaka i startelvor.   

Lagdelen där det ser tunt ut i Derby är anfallet. Jerry Yates kämpar på och gör visa saker bra men han gör inte mål. James Collins är som väntat inte riktigt på Championshipnivå och kommer förmodligen vid snart 34-års ålder inte att bli det heller. Kayden Jackson har visserligen gjort två mål men gör nog mest nytta ute på högerkanten, han känns inte riktigt som den där anfallaren som kan leda de främre styrkorna. Samma omdöme kan sägas om Korey Blackett-Taylor, fast på andra kanten.

Möjlig startelva

Jakob Zetterström

Ryan Nyambe
Curtis Nelson
Eiran Cashin
Callum Elder

Kayden Jackson
Kenzo Goudmijn
Ebou Adams
Marcus Harness
Nathaniel Mendez-Laing

Jerry Yates
 

Torbjörn Karlsson2024-10-19 10:18:00
Author

Fler artiklar om Derby