2020-11-25 18:55

Olympiakos - Manchester C

Inför Olympiakos

Inför Olympiakos

City åker till Grekland för returmötet mot Olympiakos, finns det möjlighet rotation?

Äntligen börjar det se lite bättre ut på skadefronten. Tillbaka i träning är nu åter Fernandinho och Benjamin Mendy vilket betyder att det endast är Nathan Aké som är borta från tisdagens match.

Det är orimligt tätt med matcher och värre blir det under december då City skall spela 9 matcher på 26 dagar. Samtidigt har resultaten i ligan varit så pass svaga att kommande 4 matcher mot Burnley, Fulham, United och WBA måste ge rejäl utdelning om City skall börja klättra i tabellen.

För egen del tycker jag att vi måste vila några av de spelarna som matchat hårt i både ligan och med respektive landslag. Tre spelare som mår bra av vila är stålmannen Kyle Walker (som spelar alla matcher och aldrig är skadad), Rodri och Kevin De Bruyne.

City har öppnat starkt i årets gruppspel av Champions Leauge med 3 raka vinster och en seger i någon av de två kommande matcherna bör säkra avancemanget till slutspelet.
Det förra mötet hemma mot Olympiakos vann City tämligen enkelt med 3-0 men hemma i Pireus är Grekerna mycket starka och de är troligen piskade att vinna matchen om de skall kunna ta sig till slutspelet.

Olympiakos har drabbats av Corona i truppen och dessutom har man playmakern Valbuena på skadelistan så det finns en bra möjlighet för City att punktera grupp C redan under morgondagen.

Jag hoppas och tror på att Pep vilar några av nyckelspelarna imorgon och får fart på några av de som tidigare varit skadade. Fördelen i Champions är att man till skillnad mot ligaspelet har möjlighet att göra 5 byten vilket underlättar beslutet att starta Aguero och Ferna. Två spelare som inte hittat formen är Bernardo och Mahrez som underpresterat rejält i upptakten på säsongen de har ingen plats i min startelva.

Önskat lag:

                 Ederson
Cancelo - Stones -Laporte- Mendy
                 Fernandinho
          Gundogan - Foden
    Torres - Aguero - Sterling
 

John Talbot2020-11-24 15:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester C