Home Park, 2024-02-14 20:45

Plymouth - Coventry

Inför Plymouth Argyle - Coventry City
Ryan Hardie svarade för ett snyggt mål senast

Inför Plymouth Argyle - Coventry City

Argyle tar emot Coventry i den första av tre hemmamatcher på mindre än en vecka. Trösten här är att Coventry spelade i söndags och har därmed haft en dag mindre att återhämta sig.

Skadeläget lite oklart i defensiv mittfält
Adam Forshaw skadade knät i matchen mot Sunderland i lördags, men det är inget definitivt besked än så länge om han kan spela. Ian Foster sade bara att han "hoppas att det är inget allvarligt". Samtidigt sade han att Jordan Houghton är nära en återkomst också, för samma position. Det är därmed bara att hoppas att åtminstone en av dem kan spela.

Definitivt borta är anfallaren Mustapha Bundu och målvakten Michael Cooper. Bundu har sett bra ut när han har spelat men verkar tyvärr drabbas av den ena skadan efter den andra.

Coventry på 6:e plats och i bra form
Argyle förlorade borta mot Coventry i november efter ett riktigt löjligt domarmisstag för segermålet, då bollen tydligen hade lämnat planen innan den slogs i mål.

Det var dock ingen bra match från något av lagen och kanske säsongens tråkigaste match hittills. Då låg lagen på samma poäng inför matchen.

Sedan dess har Coventry gått 13 matcher obesegrade i december och januari och rusat uppåt i tabellen. Förklaringen stavas nog Callum O'Hare, som hade varit skadad i drygt ett år men återkom i början av den perioden. Den offensiva mittfältaren har verkligen gett lagets spel en ny dimension och var uppenbarligen vad de hade saknat tidigare under säsongen.

En annan tongivande mittfältare Ben Sheaf saknas dock med en skada, medan mittbacken Liam Kitching såg rött mot Norwich förra veckan och är därmed avstängd.



 

Geoff Bache2024-02-13 18:20:00
Author

Fler artiklar om Plymouth