Home Park, 2023-08-05 16:00

Plymouth - Huddersfield

Inför Plymouth Argyle - Huddersfield Town
Hoppas det ser ut så här efteråt! (foto Gill Black / greensonscreen.co.uk)

Inför Plymouth Argyle - Huddersfield Town

Efter tre långa månader så är dagen äntligen kommen! Plymouth Argyle spelar sin första Championshipmatch på 13 år, hemma mot Huddersfield Town inför utsålda läktare på Home Park.

Neil Warnock på besök...
74-åriga Warnock är klar för ännu en säsong hos Huddersfield efter att han hoppade in sent under förra säsongen och lyckades rädda dem kvar i Championship. 

Han började sin tränarkarriär redan 1980 hos Gainsborough Trinity och har under de senaste 43 åren tränat 16 olika klubbar, varav tre stycken två gånger. Det blir match nummer 1620 för honom som tränare, en rekord som ingen lär slå på ett tag. 

1995 ledde han Huddersfield Town till playoff-vinst i nuvarande League One men hoppade överraskande av sin post några dagar efteråt. Därefter blev han tränare för Plymouth Argyle som då spelade i League Two. Ett år senare var han tillbaka på Wembley där undertecknad och 40000 andra Argylefans såg laget slå Darlington och ta sig upp till League One. Där gick det dock sämre och han fick sparken sedan i februari 1997 med laget i nedflyttningsstrid.

Han äger dock en gård i Cornwall rätt nära Plymouth och har flera gånger uttalat sig varmt om klubben. Inför denna match har han till och med sagt att han "nästan inte kan förlora" denna match, ett uttalande som förstås inte gillades så mycket av en del Huddersfield-fans.

Lär bli ny nedflyttningsstrid för Huddersfield
Argyleredaktionen tippar Huddersfield på 23:e plats. En lång rad spelare har försvunnit och endast två nya har kommit sedan ifjol. Dessa är en målvakt (Maxwell) från nedflyttade Blackpool, som knappast lär vara ordinarie eftersom Lee Nicholls var en av deras främsta ifjol, och en ytterback på lån (Edwards) som mäktade med 10 matcher under hösten i League One ifjol med Barnsley innan han skadade sig i januari. 

Det finns dock ett par landslagsspelare i deras lag, mittbacken Michal Helik har stabil rykte och 7 landskamper för Polen, medan yttern Sorba Thomas var med i VM i vintras för Wales. 

Warnocks lag har rykte om sig, av förklarliga skäl, att spela gammaldags fotboll utan större finesser. Man undrar även hur han ställer sig exempelvis till nymodigheter som dataanalys, och det är förstås en annan utmaning att styra klubben en hel säsong än att hoppa in för en kortsiktig räddningsaktion. I längden lär det straffa sig om inte han kan anpassa sig till moderna förutsättningar - och tålamodet hos Huddersfield lär inte vara stort om det börjar dåligt. 

Hur ser Argyles lag ut i premiären?
Svaret är nog att det ser lite tunt ut båda längst bak (pga skador) och längst fram (pga att man inte lyckats rekrytera där än). Gillesphey, Galloway och Miller är definitivt borta. Earley är tveksam men hans skada verkar inte ha varit lika illa som befarat. Av de 15 spelare som spelade förra årets sista match så tillhör 5 stycken inte längre klubben, samtidigt som 5 stycken nya har kommit.

Första laguppställningen för säsongen kommer säkert att bjuda på överraskningar men om vi spelar som förra säsongen gissar jag på en 3-4-2-1 med följande manskap:

Målvakt: Conor Hazard
Trebackslinje: Julio Pleguezuelo, Dan Scarr, Lewis Gibson
Wing-backs: Bali Mumba, Saxon Earley
Mittfältare: Lewis Warrington, Adam Randell
"Nummer 10": Morgan Whittaker, Callum Wright
Anfallare: Ryan Hardie

Schumacher har sagt till media att Finn Azaz inte riktigt är i matchform än och har mest tränat med Aston Villas U21 under försäsongen. Tror på ett kortare inhopp där.
Nya wing-back Kaine Kesler-Hayden lär få åtminstone ett längre inhopp om han inte startar mot sin gamla klubb. 
Tror att Hardie byts mot Ben Waine (eller tvärtom) efter sådär 60 minuter.

Hur går det?
Huddersfield är definitivt ett lag vi vill ha bakom oss och det är så oerhört viktigt att börja bra som nykomling. Resterande matcher i augusti månad ser dessutom rätt tuffa ut. Det känns därför viss press redan nu att ta tre poäng, och samtidigt svårt att sia om hur det kommer att se ut. Men jag sticker ut hakan för en gångs skull och tippar 2-1 till Argyle! 
 

Geoff Bache2023-08-04 16:10:00
Author

Fler artiklar om Plymouth