Home Park, 2024-02-17 13:30

Plymouth - Leeds United

Inför Plymouth Argyle - Leeds United
Brendan Galloway tacklar Leeds Joel Piroe under cupmatchen på Elland Road för några veckor sedan

Inför Plymouth Argyle - Leeds United

Nu är det dags för säsongens fjärde match mot Leeds - och den tredje på drygt tre veckor! Efter dubbla FA Cup matcher och förlängning är det dags för hemmamatchen i Championship.

Forshaw och Gyabi saknas
När lagen möttes på Home Park för tio dagar sedan saknades nio seniora spelare, och Argyles bänk hade bara två seniora utespelare. Men mycket av detta var ju FA Cupens regler, så det blir inte lika kritisk denna gång.

Darko GyabiDarko Gyabi är dock på lån från Leeds, så han får stå över. Hans partner i defensiv mittfält Adam ForshawAdam Forshaw har tyvärr skadat sig så han får inte möta klubben där han spenderade fem säsonger, mest i Premier League. Där hade han en del skadebekymmer också och några långa perioder av frånvaro. Vi får hoppas att detta är inget allvarligt, en sträckning i ljumsken ska det vara utöver knäbesväret han ådrog sig mot Sunderland.

Defensiv mittfält lär därför bestå av Adam RandellAdam Randell och Jordan HoughtonJordan Houghton, som gjorde inhopp i slutet mot Coventry och ska vara frisk igen.

För Leeds del saknas den nederländska backen Pascal Struijk med en långtidsskada. Daniel James missade båda cupmatcher men ska ha återhämtat sig nu. Anfallaren Patrick Bamford skadade sig i uppvärmningen mot Swansea under veckan och är därmed tveksam. Backen Sam Byram är också tveksam efter en mindre skada under veckan.

Leeds har 7 raka vinster i ligan
Sedan de tog sig vidare i FA Cupen i förlängning på Home Park för 10 dagar sedan har Leeds kört över Rotherham och Swansea, gjort 7 mål och släppt in inga.

Under 2024 har de spelat sju Championshipmatcher och vunnit samtliga. Räknar man in FA cupen blir det 10 matcher - och enda matchen de inte har vunnit i år var första cupmatchen på Elland Road mot Argyle. De har släppt in tre mål på dessa 10 matcher och Argyle har gjort två av dem. 

Det blev dock reservbetonade lag i cupmatcherna så man ska inte dra för stora växlar från dessa, det lär ju bli starkaste möjliga laget från Leeds imorgon. Det kan bli rotation eftersom vi är inne i en så intensiv period i ligan just nu. Problemet är bara att Leeds har ju tillgång till bänkspelare som hade garanterat platsat i vilket annat Championshiplag som helst. Ta Joel Piroe, Swanseas stjärna och målmaskin ifjol men oftast inhoppare hos Leeds nu. Eller Wilfried Gnonto, 13 landskamper för Italien och ändå bänkvärmare.

Allt annat än förlust får nog räknas som framgång tror jag - även trots att Argyle brukar vara starka hemma och är i helt ok form själva. Bara en förlust under Ian FosterIan Foster och inga förluster hemma sedan 7:e oktober.

Geoff Bache2024-02-16 18:48:00
Author

Fler artiklar om Plymouth