Home Park, 2023-11-04 16:00

Plymouth - Middlesbrough

Inför Plymouth Argyle - Middlesbrough
Många ögon på Ben Waine idag

Inför Plymouth Argyle - Middlesbrough

Nästa besökare på Home Park blir långväga Middlesbrough från nordöstra England. Båda lagen har kämpat med en längre skadelista på sistone - så mycket kommer att handla om hur bra truppspelarna kan prestera. Hos Argyle finns nu bara en senioranfallare tillgänglig i Ben Waine.

Ben WaineBen Waines stora dag
Just när det verkade som om Argyles skadekris höll på att lätta har det kommit en ny i en annan lagdel. Från att bara ha två försvarare tillgängliga under en period för en månad sedan har vi nu tappat två av tre senioranfallare. Ryan HardieRyan Hardie sträckte ljumsken under första halvleken mot Ipswich, och byttes ut till förmån för Mustapha BunduMustapha Bundu. Han sträckte också ljumsken under andra halvleken och laget fick avsluta matchen med 10 man. Båda är borta åtminstone tills efter nästa internationella uppehållet, dvs denna match och nästa veckas match mot Leeds. Risken finns att Hardie är borta längre än så. 

Då återstår det bara Ben Waine, ung nyazeeländsk landslagsman som värvades i januari mest som en investering för framtiden. Han har bara startat en handfull matcher och gjort några sena inhopp. Men i cuparna har han spelat, och faktiskt gjort mål båda mot Leyton Orient och Crystal Palace i ligacupens tidiga omgångar. Målinstinkten är det inget fel på, däremot verkar han väga ganska lätt och oron är att Championshipmittbackar kommer ha lite för lätt att trycka bort honom.  

Själv hoppas jag att vi spelar systemet från ifjol så att Morgan WhittakerMorgan Whittaker och Bali MumbaBali Mumba spelar i "10-rollen" och därmed kommer närmare Waine för att hjälpa honom. Om han spelar isolerad på topp tror jag det blir jobbigt för honom.

Middlesbroughs resultat går i vågor
Vad kan man förvänta sig av Middlesbrough? I början av säsongen gick det till och med sämre än för Sheffield Wednesday (!) och de låg sist i slutet av september. Sedan vaknade de plötsligt till liv och vann sex matcher i rad! Så det har verkat vara lite allt eller inget.

Senast i ligan fick de dock stryk med 0-2 hemma mot för tillfället formstarka Stoke, och de verkar också ha drabbats av en hel del frånvaro på sistone - båda skador och avstängningar.  

Under veckan har de varit hos lokalrivalen Exeter i ligacupen och vann en svängig match med 3-2 till sist. Häpnadsväckande nog valde de att inte stanna kvar i Devon under veckan utan ska resa längs hela England en gång till inför denna match. 

Tidigare möten och reseminnen
Det har inte varit så hemskt många möten genom åren utan vi har mest spelat längre ner i seriesystemet. Märkligt nog med tanke på avståndet mellan klubbarna och Argyles traditionella hemmastyrka är senaste hemmasegern mot Middlesbrough 1973 (1964 i ligan)! Det har blivit tre stycken oavgjorda och fyra förluster under den tiden - och ändå två vinster i Middlesbrough!

Senast det begav sig var 2010 precis innan Argyle åkte ur Championship. Den matchen var faktiskt enda gången vi har anordnat en resa till Plymouth via Svenskafans, vi var fyra stycken som åkte över med en fin blågul flagga som vi kladdat "Plymouth Argyle" på. Klubben tog emot oss och visade oss runt, och bad mig skriva reserapport som de publicerade på den officiella sidan. Tyvärr har officiella sidan bytt teknik sedan dess så rapporten finns inte kvar där.

Vi får se om det finns intresse att anordna en ny sådan resa någon gång snart!

Geoff Bache2023-11-04 11:26:00
Author

Fler artiklar om Plymouth