2024-01-06 16:00

Plymouth - Sutton United

Inför Plymouth Argyle - Sutton United (+Silly Season uppdatering)
Luke Cundle - ryktas följa Schumacher till Stoke

Inför Plymouth Argyle - Sutton United (+Silly Season uppdatering)

Imorgon är det dags för FA Cupens tredje omgång och Argyle tar emot kanske cupens största jättedödare någonsin, Sutton United från södra London. Matchen har dock hamnat lite i skymundan denna vecka med allt fokus på transferfönstret och tränarjakten. För tredje gången i rad visas matchen live på Viaplay!

Två tränarlösa lag - men kanske inte så länge till...
Sutton United lirar idag i League Two, och i sin tredje säsong sedan uppflyttningen går det inget vidare. Laget befinner sig idag på 23:e platsen, med fem poäng upp till säker mark. Tränaren Matt Gray fick sparken strax innan jul (ungefär samtidigt som Steven SchumacherSteven Schumacher drog till Stoke) efter att ha sett sitt lag få stryk med 0-8 mot serieledande Stockport.

Det är ett lag som Argyle ska slå alla dagar i veckan, även om de roterar ut hela sitt lag. 

Men ingen i en viss ålder kan höra namnet Sutton United och FA Cupens tredje omgång i samma mening och tro att detta blir lätt.
 
I januari 1989, för nästan exakt 35 år sedan, mötte de nämligen Coventry City. Coventry kom till matchen på andra platsen i gamla Division I (nuvarande PL) och hade vunnit cupen 1987. Sutton var då ett amatörlag och lirade i en serie 5 nivåer lägre än Coventry. Det var dessutom en tid då alla tog FA Cupen på största allvar och något tal om att rotera laget fanns inte. 

Ändå vann Sutton med 2-1. Det är kanske tidernas största skräll i FA Cupen. 

Ny tränare på gång...
Namnet på allas läppar är Ian Foster, som är nu stark favorit att ta över som ny tränare för Plymouth Argyle. För ett par dagar sedan hade ingen i Plymouth hört talas om honom, men allt tyder på att han kommer ta över snart. Han kanske hinner presenteras innan den här matchen, men kommer knappast hinna ta ansvar för den utan får i så fall se sitt nya lag från läktarplats.

Han är för närvarande assisterande tränare till Steven Gerrard hos Al-Ettifaq i Saudiarabien. Rykten säger att det är därför det dröjer trots att allt verkade klart redan igår. Det ska ju betalas kompensation och det är svårt att få det genomfört på en fredag i Saudiarabien - det är deras heliga dag.

Vi får presentera Foster mer genomgående här om och när han presenteras officiellt.

Men spelare på väg bort 
Veckans tråkigaste nyhet är att Finn AzazFinn Azaz har lämnat Argyle och skrivit på för Middlesbrough. för en summa som ryktas vara 2,5 miljoner pund. Han har varit på lån hos klubben sedan sommaren 2022 och bidrog stort båda till förra årets ligaseger i League One och till lagets höstsäsong i Championship. Han avslutade i måndags med ett drömmål och en självklar matchens lirare och kommer såklart saknas något enormt. 

Det var ju tyvärr ganska uppenbart att det skulle bli så. Han tillhörde Aston Villa och kontraktet går ut till sommaren, så det var uppenbart att Villa skulle vilja sälja honom nu. Hade han varit mindre bra under hösten och inte dragit på sig lika mycket uppmärksamhet så hade Argyle kanske fått köpa honom nu, men så fort det blev budgivning kunde inte Championships minsta budget vara med i leken längre tyvärr. 

Största överraskningen var kanske att det var Middlesbrough som vann den kampen - enligt rykten efter intresse från Bristol City, Southampton och Toulouse. De flesta hade placerat honom i Schumachers Stoke.

Istället verkar Schumacher vilja köpa Luke CundleLuke Cundle, på lån hos oss från Wolves. Cundle lär med andra ord också vara på väg bort så småningom, men inget är klart än så länge och han ingår i truppen mot Sutton.

En tredje spelare som verkar försvinna nu är Macaulay GillespheyMacaulay Gillesphey, som har varit nästan klar för Charlton i League One hela veckan. Där handlar det snarare om brist på speltid hos Argyle och förhoppningen om att få mer en serie längre ner.
 

Geoff Bache2024-01-05 21:42:00
Author

Fler artiklar om Plymouth