Home Park, 2024-01-20 16:00

Plymouth - Cardiff

Inför Plymouth-Cardiff - och Adam Forshaw skriver på!
Adam Forshaw - i kamp med Pogba i PL för mindre än ett år sedan!

Inför Plymouth-Cardiff - och Adam Forshaw skriver på!

Plymouth Argyle tar emot Cardiff City på Home Park imorgon i Ian Fosters första hemmamatch i ligan. Idag har de även gjort klart med sitt femte nyförvärv i före detta Leedsmittfältaren Adam Forshaw. Han bidrar med välbehövlig erfarenhet bland alla lovande tonåringar!

Adam Forshaw - erfarenhet i massor från Premier League!
Den 32-åriga mittfältaren har förmodligen sina bästa dagar bakom sig men har spelat i PL med Leeds fram till slutet av förra säsongen. Det var det sista av fem år i klubben, och han är förmodligen ett mer bekant namn för er läsare än vad Plymouth Argyles värvningar brukar vara. 

Två gånger har han spelat i lag som har flyttats upp från The Championship, innan Leeds köpte honom för 4,5 miljoner pund 2018 gjorde han det även för Middlesbrough.

I somras skrev han på för Norwich City och det har inte riktigt funkat för honom där under hösten. Han spelade på Home Park i september i matchen där Norwich fick stryk med 6-2, fast bara i andra halvleken när matchen redan var avgjord. I övrigt blev det bara 6 matcher för laget och nu väljer han alltså att bryta och gå vidare efter bara ett halvår.

I en mittfält som annars mest består av lovande tonåringar hoppas vi att han kan bidra med lugn och erfarenhet och få talangerna att blomma ut!

Många nya ansikten
Facit hittills under januari är alltså fem spelare in och sex spelare ut. Bara sedan senaste match mot Huddersfield är det alltså tre in och tre ut. Klubben har varit i särklass den mest aktiva i Championship under det här transferfönstret. En del av detta är förstås framtvingad av att alla fyra säsongslån blev återkallade.

Det är många spännande spelare som kommer in men det blir inte helt lätt att integrera allihopa i laget på en gång - även om en del känner varandra eller tränaren sedan tidigare. Av de fem nya är det bara Alfie DevineAlfie Devine som har spelat regelbundet under hösten. Det är inte säkert att alla kastas in på en gång - Forshaw dök bara upp vid lunchtid idag och har knappt hunnit träna med laget.

Matthew SorinolaMatthew Sorinola har inte spelat sedan mars så jag blir förvånad om han ersätter Kaine Kesler Hayden som höger wingback rakt av. Kanske får hoppa in mot slutet. 

Cardiff skadedrabbade
Det går inte särskilt bra för Cardiff just nu och tränare Erol Bulut har varit ute i media och sagt att han bara har 15 seniora spelare tillgängliga just nu. Bland de skadade finns stjärnan Aaron Ramsey som har saknats sedan oktober. 

I stark kontrast till Argyle är det ingen aktivitet alls i transferfönstret förutom några truppspelare ut på lån till mindre klubbar.

Det är bara fyra veckor sedan lagen möttes i Cardiff på annandagen, en match Argyle verkligen förtjänade att vinna, om man nu kan förtjäna någonting när man gör galna självmål...

Senast har Cardiff fått stryk mot Leeds med 0-3 hemma och nedflyttningshotade Sheffield Wednesday med hela 0-4: en match där de dessutom lyckades missa två straffar under de första 10 minuterna!
 

Geoff Bache2024-01-19 21:26:00
Author

Fler artiklar om Plymouth