2024-02-06 20:45

Plymouth - Leeds United

Inför Plymouth - Leeds (FA cup omspel)
Callum Wright känns given i mittfältet imorgon, precis som i första matchen

Inför Plymouth - Leeds (FA cup omspel)

Två lag i bra form drabbar samman på Home Park imorgon inför TV-kamerorna - självaste BBC1 visar matchen! Argyle saknar dock ett helt mittfält så det kan bli riktigt svårt om Leeds ställer upp med ett starkt lag.

Sex mittfältare otillgängliga!
Det blir inte helt lätt att räkna ut hur man löser den gåtan. Precis som i första matchen saknas Jordan HoughtonJordan Houghton (skada), Darko GyabiDarko Gyabi (tillhör Leeds), Adam ForshawAdam Forshaw och Alfie DevineAlfie Devine (cup-tied). Sedan dess har vi värvat Lino SousaLino Sousa, men han får inte spela heller eftersom han inte var vår spelare när första matchen spelades. Även avbytarna då saknas nu också - Mustapha BunduMustapha Bundu är skadad och Matt Butcher såldes till Wycombe.

Lösningen då blev debut för 18-åriga Caleb RobertsCaleb Roberts, som inte såg riktigt redo ut men kanske får chansen igen i brist på alternativ. Annars känns det som om man får kasta in spelare där som normalt spelar någon annanstans - kanske en mittback som Julio PleguezueloJulio Pleguezuelo kan hoppa in och vikariera som defensiv mittfältare?

Leeds i mycket bra form - men vilar de spelare?
Leeds har nu fem raka vinster i ligan och då är det ännu mer imponerande att vi lyckades få oavgjort på Elland Road trots en massa frånvaro. Sedan dess spelade de tv-matchen i fredags och vann 1-0 borta mot Bristol City, men det speglar inte matchbilden: Leeds borde ha vunnit 3-0 eller 4-0 sett till hur matchen såg ut. De är nog väldigt fokuserade på att knipa andra platsen bakom Leicester och återvända till Premier League vid första försöket. Med väldigt många matcher i februari (precis som Argyle) lär de vila några stycken spelare skulle jag tro.

Vindsnabbe Crysencio Summerville vilades i första matchen och det var skönt att slippa honom - han var alldeles för snabb för Bristol Citys backlinje i fredags. Walesiska landslagsmannen Daniel James missade båda matcherna med en mindre skada så han är rimligen tveksam inför den här matchen också.

Can they do it on a cold, wet, windy night in Plymouth?
Som bekant är det med engelskt mått väldigt långt från Leeds till Plymouth (eller ungefär samma avstånd som från Stockholm till Göteborg). När man läste Leedsfansens reaktioner när det blev klart att det skulle bli omspel fick man känslan att vissa hade tagit fram sin världskarta och letade efter Plymouth någonstans nere i Afrika. Det var inte ovanligt att de kände att det hade varit bättre att förlora än att utsätta sig för något sådant en tisdagkväll.

Frågan är om vissa spelare kanske känner likadant. Prognosen säger ösregn och 13 m/s från havet. Hur smakar det för Leeds storstjärnor kan man undra?

TV: Målfest när Plymouth kryssade hemma mot Watford
 

Geoff Bache2024-02-05 21:48:00
Author

Fler artiklar om Plymouth