2023-12-13 20:45

QPR - Plymouth

Inför QPR - Plymouth Argyle

Inför QPR - Plymouth Argyle

Plymouth Argyle jagar fortfarande sin första bortavinst för säsongen. Elfte försöket består av en resa till västra London och Loftus Road för att möta ett pånyttfött Queens Park Rangers.

Ett uppdrag som blev svårare...
För några veckor sedan hade man nog räknat en resa till Loftus Road som ett ypperligt tillfälle att ta säsongens första bortavinst. QPR hade bara vunnit en match hemma under hela 2023, och laget verkade helt sakna spelidé under förra tränaren Gareth Ainsworth. 

Sedan fick Ainsworth sparken och ersättaren blev något överraskande Hammarbytränaren Martí Cifuentes. Helt plötsligt vaknade spelarna till liv och nu har de tre raka vinster, totalt 11 poäng från 6 matcher under Cifuentes, att jämföra med 8 poäng från 12 matcher under Ainsworth innan dess. Häpnadsväckande vilken stor skillnad en ny tränare kan göra med exakt samma trupp. Ett lag som inte kunde göra mål har nu gjort åtta i tre matcher mot Stoke, Preston och Hull, inga dåliga motståndare direkt.

Marockanen Ilias Chair är en nyckelspelare i mittfältet och en stor anledning till förbättringen är säkert att QPR spelar genom honom istället för över huvudet på honom. Chris Willock har också sett rätt vass ut - han fick inte spela alls under Ainsworth i princip.

Läget i Argyle
Antagligen ser vi en återgång till en mer vanlig uppställning efter alla ändringar för Leicestermatchen. Skulle tro att Dan ScarrDan Scarr återkommer som mittback, dels för att bekämpa stora Lyndon Dykes och dels för att Julio PleguezueloJulio Pleguezuelo inte hade någon bra dag i lördags. Matt ButcherMatt Butcher var inte så lyckat heller och lär ge plats igen för Luke CundleLuke Cundle i centrala mittfältet. Man tycker ändå lite synd om Butcher som verkar bara slängas in när Schumacher vill röra om ordentligt. Kan inte vara lätt att komma i matchform om man bara spelar svåra bortamatcher varannan månad.

Största skadefrågan är målvakten Michael CooperMichael Cooper som fick en ordentlig smäll mot Leicester när en motståndare sprang in i honom utan att komma särskilt nära bollen. Han är tydligen tveksam, vilket kanske öppnar för nordirländaren Conor HazardConor Hazard igen.

Tidigare möten
Argyle vann med 3-2 på Home Park så sent som 2020 i ligacupens första omgång mot ett ganska reservbetonat QPR. Annars är det inga möten sedan förra gången vi var i Championship 2010. Enda vinsten i modern tid på Loftus Road var en 2-0 seger under den där 2007-8 säsongen, där Argyle spenderade merparten av säsongen i Championships playoffplatser.
 

Geoff Bache2023-12-12 19:20:00
Author

Fler artiklar om Plymouth