-

Inför Real Madrid

Inför Real Madrid

En mycket tuff uppgift väntar Manchester City som kräver ett effektivt City

City åker till Madrid för det första mötet med Real i årets slutspel av Champions. På förhand är detta ett tungviktsmöte mellan två klubbar som har potential att gå långt.

Real Madrid har haft en säsong som gått lite upp och ned och de senaste tiden har det varit lite nedåt när de blivit utslagna ur den spanska cupen och tappat serieledningen i ligan under helgen efter en oväntad förlust mot mittenlaget Levante.
Även om formen inte är den bästa brukar spelarna alltid höja sig när det blir slutspel i Champions League. 

För Citys del så har Laportes inträde i laget medfört att laget hållt nollan i två raka matcher något som inte hänt alltför fekvent denna säsong. Men det är inte bara försvarsspelet som måste vara distikt för att City skall ha någon chans i detta dubbelmöte utan även effektiviteten i anfallsspelet måste bli betydligt vassare.  Det som hitills har definerat säsongen är enkla bolltapp som leder till baklängesmål och ofta är det bara några fåtal skott som motståndarna avlossar medan City missar målchanser i parti och minut. Ett typexempel är dubbelmötet mot Spurs i ligan där City avlossade 49 skott mot mål och lyckades med att göra två mål medan motståndarna sköt 6 skott och gjorde 4 mål. Vi skall inte tala om straffar där City missat 4 raka straffar och fakiskt missat hela 7 av de 11 senaste i alla turneringar.

Frågan är hur Guardiola tänker sig att matcha laget? Ser man till förra årets prov med att komma med en defensiv startelva som han gjorde mot Spurs i kvartsfinalen så blir svaret, nej det fungerade inte så bra. En tanke som slagit mig är att han skulle kunna tänkas komma till matchen på Bernabeu utan centerforward och med 6 mittfältare i likhet med den första semifinalen i ligacupen mot United på Old Trafford.

Hur som helst så behövs snabbhet och fart i omställningarna om City skall kunna hota Real och det är därför goda nyheter att Sterling är spelklar. Vidare så börjar Leroy Sane närma sig matchform och för egen del hoppas jag att han tar en plats på bänken för att kunna göra ett inhopp.

Den stora frågan blir vem som kommer att få spela vänsterback i Citys startelva. Mendy har hitills inte klarat av två matcher i rad och lördagens match var den första efter ett skadeuppehåll, Alternativen är Zinchenko men han i mina ögon en för svag defensiv så mitt val blir Cancelo från start.

De stora hyllningarna till UEFA sparar vi till hemmamatchen den 17 mars.

Troligt lag:

              Ederson
Walker - Fernandinho - Laporte - Cancelo
                     Rodri
           KDB - David Silva (C)
    Mahrez - Sterling - Bernardo

Matchen visas i Viasat premium med start kl 21:00.


 

John Talbot2020-02-25 14:54:00
Author

Fler artiklar om Manchester C