Home Park, 2023-10-25 20:45

Plymouth - Sheffield W

Inför resan del 2: Plymouth - Sheff Wed
Michael Cooper möter klubben där han fick skadan (foto Bob Wright /greensonscreen)

Inför resan del 2: Plymouth - Sheff Wed

Imorgon rullar resan vidare mot sydväst och det blir hemmamatch mot jumbon Sheffield Wednesday, passande nog på en onsdag. Det blir en nervös måstematch nu när Argyle befinner sig strax ovanför strecket i 21:a platsen.

Det är långt till Plymouth...
Det är nog inte många svenska fotbollsresor som passerar Home Park, en avlägsen fotbollsutpost längst ner i sydväst. Om man ska se tre matcher på en långhelg hinner man helt enkelt inte dit och tillbaka. Till och med jag som supporter har passerat många fler bortamatcher än hemmamatcher sedan jag flyttade till Sverige - särskilt eftersom min släkt där numera har antingen flyttat iväg eller gått bort. 

Det har regnat mycket i landet de senaste veckorna med svåra översvämningar på flera håll. Järnvägen mot sydväst från Birmingham som jag ska passera imorgon var översvämmad och avstängd så sent som i fredags, och många Argylesupportrar var tvungna att ta stora omvägar med tåget på väg till lördagens match. Det ska komma mer regn också - och man är alltid lite orolig för sträckan nerför Atlanthalvön. Den följer kusten mycket nära i en sträcka som är väldigt vacker men också väldigt sårbar. Spolas den bort så finns det inga andra järnvägar för att ta sig tillbaka.

Men England är dock inget stort land egentligen, det är mirakulöst nog inga tågstrejkar just nu och om allt går enligt plan kommer jag fram strax efter lunch...

En speciell dag för Michael Cooper
Mycket fokus kommer att ligga på vår unga stjärnmålvakt som gör sin första hemmamatch sedan skadan. Skadan skedde mot just Sheffield Wednesday i februari efter en sen tackling från Josh Windass som mycket väl kan starta för Wednesday imorgon.

Cooper har dock sagt "no hard feelings" och kan förhoppningsvis prestera på topp och inte fokusera på det. Wednesday har inte gjort mål på fem matcher just nu och har bara fem totalt denna säsong, men de har ny tränare och är säkert taggade att visa vad de kan för honom.

En bekant motståndare 
Till skillnad från i princip alla andra motståndare den här säsongen är Wednesday väldigt bekanta. De var länge konkurrenter i toppen av League One ifjol och i mars verkade de ha säkrat titeln. Men de tog bara tre poäng från fem matcher sedan och Argyle och Ipswich spurtade förbi och behöll automatplatserna. De slutade trots allt på 96 poäng, som hade lätt räckt till seriesegern under många säsonger. 

Sedan dess har det blivit playoff seger (efter 0-4 i första matchen mot Peteborough som de lyckades hämta upp hemma, och segermål mot Barnsley i 122:e minuten på Wembley). När man väl har gått upp en serie är det oftast dags för nytt kontrakt och löneförhöjning för tränaren - det tyckte säkert Darren Moore, men den något oberäkneliga thailändska ägaren Dejphon Chansiri tyckte han var otacksam och sparkade honom istället. In kom spanjoren Xisco Muñoz och en massa nya utländska spelare och det har gått katostrofalt dåligt i början av årets Championship. 

Nu fick också Muñoz sparken och in istället har kommit Danny Röhl, före detta assisterande till Hansi Flick hos det tyska landslaget, för sitt första jobb som huvudtränare. Denna är bara hans andra match efter 0-1 mot Watford i lördags, där enligt många rapporter Wednesday såg bättre organiserade ut än innan och kanske hade lite otur som inte fick med sig någonting därifrån.

En sak är säker - det blir en nervös redaktion som sätter sig på Lyndhurst Stand imorgon. Det är dock min enda chans denna resa att sitta i rätt sektion så jag får skrika av mig tillräckligt för tre matcher!
 

Geoff Bache2023-10-24 21:41:00
Author

Fler artiklar om Plymouth