-

Inför Sheffield

Inför Sheffield

City åker till Bramball Lane för att möta svårspelande Sheffield United

City har haft en period med förhållandevis bra spel men tyvärr har laget svårt att hålla tätt bakåt. Av de 20 senaste matcherna som spelats har City endast lyckats hålla nollan vid två tillfällen mot Arsenal i december och senast i mötet mot Sheffield United.

Faktum är att City nu redan släppt in 27 mål på 23 matcher som skall jämföras med 23 baklängesmål under ligaspelet 2018/19 och 27 under säsongen 2017/18. Årets säsong påminner om Guardiolas första säsong 2016/17 när 39 bollar hamnade bakom den egna målvakten.

Många av målen som nu senast mot Crystal Palace är motståndarnas enda avslut mot mål som resulterar. Ofta är det frukten av rena rama junior misstagen. Nu senast mot Crystal Palace så tittade alla på bollen och lämnade Tosun på bortre stolpen och sedan följde Cancelo upp med att ligga 4 meter framför Zaha i den 89 minuten istället för att hålla ett markeringsavstånd till motståndarnas bästa spelare.

Dock tycker jag att laget pressar bättre som en enhet högre upp i planen enligt Guardiolas 5 sekunders regel. Motståndarna är som mest sårbara när de erövrat bollen och den City spelare som tappat bollen ska omgående starta upp pressen inom 5 sekunder och resten av laget skall flytta upp som en enhet.

Nu väntar sensationslaget Sheffield United som har en extremt solid defensiv med hårt arbetande spelare. Det som imponerat på mig när jag sett laget är hur bolltrygga de är och att de rent tekniskt är betydligt bättre än jag trodde när serien startade.
Bägge lagen har bra form men det hårda matchande i nuläget borde vara en fördel för City som har en lite större bredd i truppen.

När City mötte Sheffield hemma så valde Guardiola att ändra uppställning under den andra halvleken till en 3-5-2 uppställning. Troligen gjorde han det för att få fram fler spelare centralt och för att få in två centrala spelare i boxen mot deras tre mittbackar. 
Det är fullt möjligt att han även i denna match kan tänkas exprimentera med något liknande om man kör fast med den vanliga formationen.

Troligt lag:

                      Ederson
Walker - Otamendi - Fernandinho - Mendy
                      Rodri
             KDB - Foden
       Mahrez- Aguero - Sterling

Matchen visas i Viasat premium med start kl 20:30

John Talbot2020-01-20 13:18:00
Author

Fler artiklar om Manchester C