St Mary's Stadium, 2020-12-19 16:00

Southampton - Manchester C

Inför Southampton - City

Inför Southampton - City

City fortsätter leta efter formen och nu väntar en tuff bortamatch mot Southampton, en möte man förlorade förra säsongen.

På lördagseftermiddagen brakar Southampton och City ihop på St Marys och frågan är om City ens är favoriter. Sydkustlaget tog hem mötet med 1-0 förra säsongen och har bara en förlust på elva matcher. De rödvita har även det näst bästa hemmafacit den här säsongen av alla lag, bara Liverpool har bättre. Även om båda lagen spelade oavgjort i veckan så känns Southamptons kryss borta mot Arsenal mer positivt än Citys kryss hemma mot WBA i en match där Citys bristande intensitet byggde på träningsmatchkänslan man redan har den här säsongen med alla tomma läktare.

Trots Citys enorma mängd talang i truppen har man haft förtvivlat svårt att göra mål den här säsongen och laget som tidigare avhandlat storvinster på rutin kan nu knappt göra mål. Ikonen Agueros frånvaro har såklart påverkat och trots ett inhopp senast är det tveksamt om han är med idag efter ännu en känning i veckan. Frågan är om det inte är dags att chansa med Aguero. Original-Jesus må ha kunnat gå på vatten men vår Jesus har inte haft ett skott på mål i sina fem senaste Premier League-matcher. Det håller inte. Förutom att Aguero är tveksam saknar City även Garcia men i övrigt har Pep en hel trupp att välja ifrån.

Till skillnad från City har Southampton hittat formen och gjort minst två mål i sina sju senaste hemmamatcher. De har även gjort mål i sina tolv senaste matcher vilket är deras längsta svit sedan 2002. Om det säger mer om deras form eller om deras prestationer sedan 2002 låter jag vara osagt. I vilekt fall som helst så är det en tuff match som väntar City och Pep börjar få ont om marginaler. Försvaret verkade vara på gång efter Diaz-köpet och i takt med att skadeproblemen minskade men WBAs kvittering senast var direkt plågsam att se. Det är som om Kompany inte bara lämnade ett stort hål utan även återaktiverade den gamla zigenarförbannelsen när han lämnade.

Nycklarna för City blir såklart att få upp tempot och komma till bättre lägen som man förhoppningsvis kan förvalta bättre än man gjort hittills. Försvaret måste också vara på tårna mot ett Southampton där Danny Ings är ute efter sitt femtionde Premier League-mål. Lyckas man med det kan det bli tre poäng, annars tror jag det blir ännu en frustrerande eftermiddag för City med mycket boll men inget att visa för allt innehav.

Tips: 1-1

 

Thomas2020-12-19 08:30:00
Author

Fler artiklar om Manchester C