2024-02-03 16:00

Swansea - Plymouth

Inför Swansea City - Plymouth Argyle
Alla älskar Morgan Whittaker - som är fortfarande Argylespelare!

Inför Swansea City - Plymouth Argyle

Argyle reser till västra Wales i ständig jakt efter säsongens första bortaseger. Det kan bli många nya ansikten i bägge lagen - vänsterbacken Lino Sousa anlände ju igår och Swansea har värvat tre nya sedan de spelade senast.

Läget i truppen
Det är ju positiva vibbar just nu efter en obesegrad januari och en del spännande nyförvärv - och framförallt att de mest tongivande spelarna inte såldes.

Den defensiva mittfältaren Jordan HoughtonJordan Houghton har däremot dragit på sig en ankelskada i träning och blir borta ett tag, minst tre matcher är det sagt. Det öppnar för nyförvärvet Adam ForshawAdam Forshaw som inte fick spela i cupen senast.

Annars är alla friska förutom målvakten Michael CooperMichael Cooper som beräknas återkomma någon gång i mars.

Swansea i liknande sits
Swansea ligger bakom Argyle i tabellen men bara på målskillnad. De har också en ny manager i Luke Williams som har varit på sin post exakt en dag längre än Ian FosterIan Foster. Båda är dessutom i fyrtioårsåldern, har skägg och inget hår, och har ett rykte om sig att spela anfallsglad fotboll...

Tidigare var han tränare i League Two laget Notts County, där han mest blev berömd för ett passionerat tal till media om korta hörnor!

Medan Foster är ännu obesegrad så har Swansea något tveksam dagsform under Williams - enda vinsten hittils var över League Two laget Morecambe i cupen. I de senaste tre matcherna har de släppt in 11 mål - fast mot riktigt tufft motstånd i Southampton, Leicester och PL-laget Bournemouth. 

De har sparat alla sina nyförvärv till de sista dagarna i fönstret. I måndags anlände en brasiliansk kantspelare vid namn Ronald för ett par miljoner, och fick sällskap igår av en lovande 19-årig talang från Arsenal i Charles Sagoe Jr, (som har säkert spelat i Arsenals ungdomslag med Lino SousaLino Sousa) och även den polska mittfältaren Przemyslaw Placheta - som har delat en bänk i Norwich under hösten med Adam Forshaw.

Tidigare möten
Swansea tog en 3-1 seger på Home Park den 7:e oktober när de var divisionens formstarkaste lag med fyra raka seger inför den matchen. Efter det började det gå utför vilket slutade i sparken för dåvarande tränaren Michael Duff.

Det var senaste gången Argyle förlorade en match som inte var en bortamatch mot ett av de absoluta topplagen i Championship! De har förlorat sedan dess borta mot Leicester, Ipswich, Leeds, Southampton och Coventry men är annars obesegrade. 
 

Geoff Bache2024-02-02 20:54:00
Author

Fler artiklar om Plymouth