-

Införrapport: gör City jobbet mot Palace?
Blir det mer av den här varan under lördagseftermiddagen?

Införrapport: gör City jobbet mot Palace?

Pep Guardiola ska fira sin födelsedag på Etihad Stadium och förhoppningsvis gör hans spelare sitt jobb och tar tre poäng mot Crystal Palace.

Manchester City kommer från en ovanligt lugn vecka. De senaste veckorna har annars varit långt ifrån lugna och matchfria. Från den 27:e december till den senaste matchen mot Aston Villa spelade laget sex matcher på 17 dagar. Laget verkar dock trivas med tätt matchande, förutom den jobbiga förlusten mot Wolverhampton den 27:e har laget levererat fem raka segrar.

Aymeric Laporte har tränat med laget hela veckan och närmar sig en comeback, men en plats i startelvan under lördagen är troligtvis för mycket att begära. Leroy Sané tränar fortsatt individuellt men närmar sig att börja träna med laget.

Under matchdagen fyller Pep Guardiola 49 år och förhoppningsvis får han fira med en seger. Jag tror han ställer upp med följande elva:

Ederson
Walker-Stones-Fernandinho-Mendy
De Bruyne-Rodri-Silva
Mahrez-Aguero-Sterling

Spelare som slåss om platser i startelvan utöver dessa är Cancelo på högerbacken samt Angelino och Zinchenko på vänsterbacken. På mittbackspositionen är Otamendi och Garcia andra alternativ. I mitten är Foden, Gundogan och Bernardo heta alternativ och längst fram är även Gabriel Jesus sugen på en plats i startelvan.

Palace är starka bakåt, men svaga framåt
Resultatmässigt har Crystal Palace gjort en bra säsong hittills. De är i skrivande stund Englands nionde bästa lag och har både Arsenal och Everton bakom sig i tabellen. Tottenham är bara en poäng framför och Manchester United på femteplats är fem poäng före Roy Hodgsons gäng.

Om Manchester City är det lag i Premier League som har gjort flest mål, 62 stycken, är Crystal Palace det lag som gjort minst. Tillsammans med Watford och Bournemouth är Crystal Palace ligans målsnålaste lag, då de endast har gjort 20 mål på 22 matcher. Anfallaren Jordan Ayew har gjort sex av dessa mål, alltså över en fjärdedel av lagets totala målskörd.

Defensivt har Crystal Palace ett fint facit. City har släppt in 25 mål, vilket faktiskt är fler än vad Crystal Palace har släppt in. Hodgsons målvakt har tvingats hämta bollen ur eget nät 24 gånger. Bara Liverpool, Leicester och Sheffield United har släppt in färre mål än Crystal Palace.

Crystal Palace är inte i särskilt bra form. Sedan inledningen av december månad har de endast vunnit två matcher. Dessutom har de åkt ur FA Cupens tredje omgång, hemma mot Championship-laget Derby. Senast blev det 1-1 hemma mot Arsenal och då ställde Roy Hodgson upp så här:

Guaita
Kelly-Tomkins-Cahill-Riedewald
Meyer-Kouyate-McArthur-McCarthy-Zaha
Ayew

City förväntas vinna
Matchen sparkar igång klockan 16 under lördagen på Etihad Stadium. Matchen sänds inte på Viasat. Jag tror på vinst och att Crystal Palaces fina defensiva statistik får sig en liten smäll. 3-0 till City tror jag det blir efter två mål av Aguero och ett av De Bruyne

Oskar HanssonOrreHans2020-01-17 18:00:00
Author

Fler artiklar om Manchester C