Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 10 (Nr 441)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 10 (Nr 441)

Panelen krigar på. Enjoy!

Sex vinster i rad, men oj vad det har varit besvärligt ibland. Ändå har vi avgått med segern. Men nu undrar jag hur det kommer att se ut i dag, och framför allt: Hur går det i dag, mot Cardiff?

Pelle:

Någon gång bryts ju trenden…..men det kommer inte ske idag. Cardiff är hyfsat distanserade från bottenstriden och samtidigt relativt uträknade från att nå play-off. Ett intetsägande lag som spelar om en stabil mittenplacering och drömmer om nästa säsong. Det här vinner vi. Nog.

Nigge:
Det är tämligen sällan i klubbens historia som vi lyckats sätta samman en längre radda vinster men om jag kollar rätt så hade vi åtta vinster i rad i ligan förra säsongen mellan mitten av februari till början av april. Det hade förstås smakat fågel att fortsätta vinna men det kommer inte bli lätt. Å andra sidan är det en vinnbar bortamatch detta. Återstår att se hur det utvecklar sig och om vi kan göra en stabil insats eller om vi hemfaller åt slarvigt försvarsspel och blir tvungna att göra tre eller fyra mål framåt för att kunna bärga tre poäng. Om så blir fallet kan det bli jobbigt värre. 
 
Leicester och Southampton har ju gått ganska knackigt på sistone, medan Leeds oväntat tappade poäng mot Huddersfield. Leeds och Leicester vann i veckan, men Southamptons match blev inställd. Hur går det för våra konkurrenter i toppen i dag? Och är det nåt av de fyra lagen som kommer att rasa ihop som ett korthus snart?

Nigge:

Igår kväll gjorde Leeds jobbet mot Wednesday borta och det är bara för oss att försöka haka på. Wednesday var pigga i början och var bara en förträfflig reflexräddning från Leeds keeper att ta ledningen och vem vet hur det hade gått då? Tydligen var det 17:e gången som Leeds tog ledningen i en ligamatch denna säsong och lika många gånger som de hållit i ledningen. Vi är väl specialiserade på come backs vad det verkar, men jag ser förstås hellre att vi tar ledningen i matcherna, utökar den och håller i matchen ut. Om inte annat är det bättre för pumpen, tänker jag.

Pelle:
Jag vill inte spekulera för mycket om det där. Det blir ju som det blir och är inte heller speciellt påverkansbart. Men jag har i alla fall svårt att se att någon av de fyra topplagen skulle komma att krackelera och fullständigt kollapsa. Tappa enstaka poäng när man inte borde göra det? Ja, absolut. Det kommer samtliga lag att göra, men min tes är att det hela kommer att avgöras först i sista omgången. Så kontakta er husläkare redan nu och be hen att skriva ut något blodtryckssänkande.
 
Efter sina två assist mot Bristol C har Leif Davis nu nått upp till delad första plats för antal assist av en försvarare i Championship. Inga höga odds på att han snart kommer att slå rekordet, va? Precis hur värdefull är han för laget?

Pelle:

Enastående vänsterytterback med unika attribut….och som vi inte heller har någon självklar back-up för (vilket för med sig att han just nu är fullkomligt ovärderlig för oss). Sett utifrån enbart ett ekonomiskt perspektiv så är han dessutom vår värdefullaste tillgång. Men. Kanske inte lika väsentlig för laget och lagandan som en pådrivare som Sam Morsy eller som talismanen och charmknutten Connor Chaplin.

Nigge:
Jag bockar och bugar för en äkta Viasat/TV4/Vinterstudio-frågeställning! :) Givetvis är Leffe enormt viktig för det här laget, inte minst offensivt. I likhet med övriga kontrakterade försvarsspelare är jag dock inte helt övertygad om de defensiva kvaliteterna, men han är ändå vår bästa back. Precis som Pelle konstaterat ovan är han också vår värdefullaste tillgång i pund räknat, inget snack om det. Tio ligamatcher kvar, hoppas han håller sig fit, det behöver vi verkligen.


 

Niklas Nygårds2024-03-09 12:10:00
Author

Fler artiklar om Ipswich