Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 11 (Nr 442)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 11 (Nr 442)

Vad hände egentligen förra helgen, hur ska framtidens Portman Road se ut och vad säger panelen om alla landslagsuppdrag under uppehållet?

Vi river av plåstret som stavas Cardiff direkt. Tidigare under säsongen har det hänt att vi tappat ledning i matchens döende minuter men vi har också varit på andra sidan och själva avgjort eller räddat poäng på tilläggstid. Är vi dåliga på att stänga matcher i ledning eller var det bara en tillfällighet denna gång och hur kunde det egentligen inträffa?

Conny:

Min känsla är att vi oftare har räddat poäng eller vunnit sent i matcherna än tvärtom. Jag såg inte matchen i lördags, men har skummat igenom höjdpunkterna på Youtube. Gamla synder straffade oss den här gången. Vi behöver bli mer resoluta och bara skicka bort bollen ibland. Även om försvarsspelet är vår akilleshäl så känns det lite som att Cardiffs vändning var ”one of those”. Sen kvittering, en hemmapublik i extas som driver sina spelare framåt och så får man även in 2-1 när matchen kanske borde ha varit avblåst.

Pelle:
Generellt sett så tycker jag inte att vi är dåliga på att stänga igen matcher....så utifrån mitt perspektiv så var det nog bara tillfälligheter som avgjorde. Väldigt, väldigt surt såklart. Men när tröttheten smyger sig på så ökar det chansen att man tappar fokus och tar felaktiga beslut. Kommer här att tänka på den sinnessjuka matchen mot Charlton under föregående säsong (som slutade 4-4 och där vi gjorde två mål på övertid, kort följt av att Charlton replikerade med att göra två mål under samma övertid och genom detta kvittera). Kommer ni ihåg? Så ja, det händer. Men det är inget som händer oss frekvent.

AC:
Ja det var riktigt jävla risigt och ruskigt deppigt när man är på fel sida tyvärr. Vid ställningen 1-1 ”tröstade” jag mig med att jag skulle klippa nio poäng i tipstävlingen (första gången jag inte tippat vinst tror jag), dock en jäääävligt klen tröst givetvis…sen sket det sig. Jag tycker att vi varit bra på att stänga överlag så jag ser detta som en tillfällig plump. Slarv!

Dan:
Jag tycker nog att vi är bättre på att stänga matcher den här säsongen än förra, vilket är en förklaring till att det går så bra för oss. Men vi kan givetvis bli bättre. Och det som hände mot Cardiff ska ju inte få hända. Jag tror att de flesta kände som jag efter 1–0: ”Yes, där satt de tre poängen!” För då kändes Cardiff inte det minsta farliga längre. Och kanske kände även spelarna och McKenna samma sak, för det såg onekligen lite lojt och tafatt ut på slutet. Folk kritiserar McKenna för bytet av Moore mot Al-Hamadi, eftersom de tycker att han borde ha bytt in en mer defensiv spelare. Och så här i efterhand kanske det skulle ha varit bättre att få in Tuanzebe och hans huvudspel, men när bytet gjordes tror jag inte att så många protesterade. Inte jag heller, för jag kände just då att vi var närmare 2–0 än Cardiff 1–1, men, ja…
 
Mark Ashton pratade för en tid sedan om att staden Ipswich skulle komma med spännande planer angående området kring Portman Road och i veckan presenterades ett nytt badhus och lite annat. I de fina animeringarna kan man se en ny läktare där Cobbold Stand står idag, även om ritningarna inte handlade om den. Hur vill du att man ska ta sig an det bygget, när det nu blir av, och vad bör vår arena ha för publikkapacitet?

AC:

Är så konservativ så det är osunt när det kommer till vår klubb, och engelsk fotbolls demolering av arenor i allmänhet, så jag har inte funderat över arenafrågan i någon större utsträckning. Jag fattar ju att det inte blir aktuellt att jämna för en klubb som vår. Bra så.
38 010 är rekordet från 1975 och vi har ju ett ruskigt publiksnitt i år. Vad ska vi höfta till med? 35 000 låter ju sjukt men däromkring för att säga nåt då.

Conny:
Håller med om att det ser riktigt snyggt ut. Jag kan till och med förlåta att arkitektfirman på flera ställen i sin beskrivning har döpt om Portman Road till Portland Road. Jag har inte så mycket åsikter om exakt hur Cobbold Stand ska byggas om, mer än att vi behöver en större och modern läktare, samtidigt som den smälter in i helhetsintrycket av Portman Road. Det som kan oroa mig mer är – när ska den byggas? Senast vi åkte ur Premier League var samma säsong som North Stand byggdes om, atmosfären blev lidande och påverkade säkert att det gick som det gick. Det gäller att timingen av bygget blir rätt. I dagsläget känns det som att en publikkapacitet runt 35 000 skulle vara lagom. Om vi skulle gå upp i Premier League skulle det kanske funka med mer, men jag är ingen fan av stora arenor där det gapar en massa lediga sittplatser.

Dan:
Jag är ofta väldigt konservativ och vill ha kvar allt som det alltid har varit. Men det funkar så klart inte. Men jag ser gärna att de går varsamt fram och moderniserar med förnuft, så att Portman Roads ”själ” bevaras. Sen vore det ju trevligt om vi kunde få upp publikkapaciteten mot 40 000, för som det ser ut nu, kan vi behöva lite mer utrymme på läktarna. Och skulle vi gå upp i Premier League behövs det absolut större publikkapacitet.

Pelle:
Utgångspunkten här måste ju vara att man vill bygga en modern och ändamålsenlig läktare, hållbar och värdig för en bra tid framöver. Exakt vad som är praktiskt genomförbart det vet jag inte, men baserat på nuvarande intresse, samt seriösa långsiktiga planer, så tror jag att man lätt skulle kunna utöka publikkapaciteten med 5000 platser. Kanske fler.
 
Wes Burns, Nathan Broadhead och Kieffer Moore är med i Wales trupp i play off till EM och om man slår Finland i första matchen blir det en andra match i veckan efter. Cam Burgess är också uttagen till kvalspel, i hans fall två matcher VM-kval med Australien. Bra eller mindre bra ur ett Ipswich-perspektiv?

Pelle:

Mmm….visst ökar detta risken för skada på vissa nyckelspelare, men på det stora hela så är det bara positivt med att vi har landslagsspelare i vår trupp. Det betyder ju att vi är ett bra lag. Och samtidigt så brukar det föra med sig att de berörda spelarna även taggar till och höjer sig själva iförda klubbtröjan också.

Dan:
Alltså, det där med internationella uppdrag är alltid ett tveeggat svärd. Det är så klart jättebra för spelarnas utveckling och hunger, men samtidigt ett avbräck för laget i stort. För de kan vara lite slitna när det blir dags för serielunken igen, och i värsta fall skadade. Å andra sidan håller de matchtempot uppe om de får spela, och blir troligen ännu vassare av det. Alla fyra är ju viktiga spelare för oss, så vi får hoppas att utfallet blir starkare och hungrigare spelare, som kan leda laget i slutrushen mot Premier League.

AC:
Jag unnar samtliga internationell framgång givetvis och jag tycker det är riktigt häftigt att vi har en koloni i Wales landslag. Burgess jetlag vill jag inte ens tänka på. Blir matt i hela kroppen bara av tanken...

Conny:
Det är så klart bra att Ipswich-spelare uppmärksammas och anses hålla en tillräckligt hög kvalitet för landslagsspel. Sedan är ju minussidan frånvaro och risken för skador, men det är ju samma för alla lag. Om vi fortsätter att utvecklas och får allt bättre spelare så är det här något som vi helt enkelt får vänja oss vid.
 

Niklas Nygårds2024-03-16 09:14:00
Author

Fler artiklar om Ipswich