Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 15

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 15

Det går trögt nu. Sex matcher kvar och vinst i samtliga är medicinen för att hänga på i kampen om playoff. Enligt panelen, särskilt om man får tro ordföranden, så är det tämligen låg sannolikhet för ett sådant scenario. Inte ens i ett annat universum. Vilket mörker! Heja Ipswich!

Ännu två mållösa matcher framåt, men i alla fall äntligen några skott på mål mot Wimbledon. Hur blev vårt anfallsspel så uddlöst, och hur och när ska det rättas till?

AC: Våtare krut får man nog tyvärr leta efter. Vi är fullständigt uddlösa och väldigt lite stämmer i offensiven. Vi räknar alltså till TVÅ(!) skott på mål på 270 minuter! Det är bara sjukt. Tyvärr finns det inget som talar för att detta ska vända och att vi ska revolutionera vår offensiv. Nu är det dessutom bekräftat att Judge inte kommer medverka i fler matcher för oss så där tappar vi lite offensiv ”kreativitet”. Om vi nu enats om att det här debaclet är över så hoppas jag att Cook endast spelar de spelare som potentiellt ska vara kvar nästa säsong, struntar i lånespelarna och de som han bestämt sig för att släppa, och istället blandar upp nästkommande säsongs spelare med fringespelare som Nydam, Lankaster, Dobra, och u23 som McGavin, Tyrece Simpson etc.

Nigge: Jag tänker som så att det inte kommer att rättas till den här säsongen, för det verkar vara större chans att någon av spelarna landar ett gig till månen än att de gör mål i en League One-match mot mediokert motstånd. Svårt att begripa att vi har så svagt anfallsspel att det verkar som att det är närapå omöjligt att göra mål. Detta beror givetvis inte enbart på odugliga anfallare utan har sitt ursprung längre ner i planen och kombinationen av dessa odugligheter verkar göra den samlade odugligheten så många gånger större att det nästan inte är mätbart i matematiska termer. INGEN verkar intresserad av att spela fotboll, där tycker jag roten finns till att laget inte gör några mål framåt, släpper in några baljor bakåt, tar ett rött kort lite här och där och sammanfattningsvis springer runt och fyller år (för att låna en hockeyterm, men fotbollsspelare fyller väl också år kan man tänka?). Spoiler alert: det lär inte bli några mål på the Valley för Ipswich Town idag.
 
Som Paul Cook säger verkar vi vara miljontals kilometer bort från att vara ett bra lag. Hur ska han vända det här? Räcker det med en rejäl utrensning och kvalitetsvärvningar, eller krävs det han drar andra äss ur skjortärmen?

Nigge: Någonstans måste vi börja och var ska man börja om inte med att skära av de ruttna delarna i helheten och ersätta med friska och fräscha bitar. Det är det här han har hyrts in för, att skapa ett lag och jag utgår från att han vet vad han vill ha för spelartyper och hur de ska passa ihop för att skapa ett lag som faktiskt kan både göra mål och vinna matcher (en hel säsong). Han är i alla fall ärlig i sina omdömen i intervjuerna efter matcherna, även om han vägrar att slänga några specifika spelare under bussen. Helt rätt, tycker jag. Att vara helt desillusionerad, som hans företrädare hemföll till efter i stort sett varja match, och påstå att grabbarna gör allt man begär när alla runt omkring ser motsatsen hända framför deras ögon känns skönt att få ha lagt bakom oss. Här tror jag de nya ägarna kan bidra med en hel del när det gäller att uppdatera kulturen i klubben, inte bara ekonomiskt alltså. Those Were The Days har blivit mer än namnet på Phil Hams skapelse och genomsyrat vårt älskade Ipswich Town alltför länge. Vi är HÄR OCH NU 2021 och inte 1981 eller 2000. Släpp sargen och kom in i 2020-talet. Vem trodde att det skulle ske med amerikanska ägare? Inte jag i alla fall, men nu ställer jag mitt hopp till jänkarna och att vi tar oss upp ur detta avgrundsdjup och än en gång blomstrar. Hoppas får en väl göra? Som de säger i Wolverhampton, Out of darkness cometh light.

AC: Det blir en rejäl utrensning i sommar ja. Senast i raden att få beskedet att det är slutspelat är Judge som inte får spela en match till för oss, för då triggas en automatisk förlängning av kontraktet. De spelare som överlever ”Demolition Man” och blir kvar till nästa säsong måste verkligen ta sig i kragen och steppa upp och det blir även otroligt viktigt att Cook får igenom ”sina” värvningar i sommar.
 
På något mirakulöst sätt ligger vi nia och har fortfarande vittring på playoff-platserna. Men det mesta talar väl för midtable obscurity även i år? Finns det nån version av universum där vi kniper den där playoff-platsen – och kan det rentav vara i det här universumet?

AC: Jag har hållit hoppet (modet) uppe in i det sista men även jag tvingas nog kapitulera nu. Samtliga åtta lag framför oss är på en annan nivå än vi för närvarande och vissa har dessutom spelat färre matcher. Vi behöver troligtvis gå helt rent sista sex om vi ska blanda oss i och det har vi inte riktigt i oss. Övre halvan/mid table obscurity verkar det landa i…i effin LEAGUE ONE! Hujeda mig!

Nigge: AC har svaret ovan, dvs att vi inte har det i oss att vinna sex raka matcher. Det är större chans att Norwood åker till Jupiter på en skateboard än att vi gör mål sex matcher i rad och för att vinna fotbollsmatcher har jag hört att man måste göra mål. Finns det någon annan version av universum där vi tar en playoff-plats? Fråga Paul Lambert, han har säkert diktat ihop ett scenario där det är möjligt. 

Niklas Nygårds2021-04-17 13:15:00
Author

Fler artiklar om Ipswich