Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 17 (Nr 447)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 17 (Nr 447)

Välkomna till Nagelbitar-VM. Hur ska detta sluta? Panelen gör ett försök att titta in i framtiden. COYB!

Leicester har vunnit två raka nu, och Leeds lyckades på nåt sätt besegra Middlesbrough, medan Southampton mer eller mindre är avhängda. Hur kommer det här att sluta, och kommer det vara mycket mer kvar av dig än ett dallrande nervknippe?

Pelle:

…och Hull vann mot Coventry i tisdags, vilket gör att de fortfarande har en möjlighet att nå play-off och kommer därför göra allt i sin makt för att besegra oss. Det kan iofs passa oss rätt bra att möta ett lite ”öppnare” lag som måste spela för vinst. Vi får se vad som händer. Men förlorar vi idag, så tror jag att vi kan säga tack och adjö till topp-2. Ett oavgjort resultat är i det här läget inte heller så bra, men trots allt hyfsat ok. Om vi lyckas vinna idag… ja, då tror jag att majoriteten av Leeds supportrar kommer att vara betydligt mer nervösa än vad jag kommer att vara. All press ligger ju egentligen på dem. Vi har ju överträffat alla förväntningar oavsett hur det än går. (Några timmar efter detta skrevs krossade QPR - Leeds med 4-0, vilket förändrade förutsättningarna markant. Helt otroligt. Så en förlust mot Hull idag betyder inte tack och adjö längre. Det kommer fortfarande vara matchboll till oss. ......och det är nära nu. Känner ni det?)

AC:
Jag har hela tiden menat att om vi inte tar direktplatsen så kommer det skita sig och det ska sägas att jag inte är supertaggad på att behöva kvalspela mot Norwich således. Leeds avslutar mot Southampton så det hade ju varit festligt om de hade pajat för varandra i en säsongsavslutning och säg kryssat, till vår fördel, men så kul blir det ju inte nu. Vi har precis allt i våra egna händer och kan inte skylla på någon eller något! Bara lös det!

Nigge:
Leeds lyckades på något sätt besegra Boro, men inte QPR! Vem är det som skriver manuset till säsongens Championship?! Än en gång visar sig verkligheten överträffa vad en duktig diktare kan komma på. Således är det väl lönlöst för en klåpare som undertecknad att försöka sia hur detta ska sluta. Om jag nu får vara en krass och lite tråkig farbror så är vi fortfarande efter Leeds i tabellen, dvs det är inte på långa vägar klart. Vi behöver faktiskt minst två poäng för att kunna gå förbi Leeds efersom de har vassare målskillnad än vad vi har. Med detta sagt, vi har allt i egna händer och en bättre chans att ta steget upp till Premier League lär knappast uppenbara sig. 
 
Vi möter närmast Hull respektive Coventry borta. Hur ser du på de matcherna och chanserna till poäng? Tuffa matcher kan man tänka, och vad är egentligen att föredra – att de har play off att spela för, eller ”bara” sin stolthet?

Nigge:

Det här kan man nog vända både hit och dit, upp och ner samt fram och tillbaka. Ibland spelar lag sin allra bästa fotboll under största möjliga press och ibland så trillar man kulan lätt och ledigt när det inte finns någon press alls. Vilket är bäst för oss i det här läget? Inte en susning. Men vi har som sagt chansen att helt på egen hand ta steget upp i finrummet genom antingen två vinster på tre matcher, två oavgjorda och en vinst eller så lite som två oavgjorda eller en vinst om Leeds förlorar eller tappar poäng i sista matchen. Det där manuset alltså. 

Pelle:
Har ju delvis besvarat det här i föregående fråga, men tror och tycker att vi ska vara nöjda med fyra poäng på dessa matcher. Oavgjort idag och vinst mot Coventry. Allt kommer att avgöras nästa lördag mot Huddersfield. Förhoppningsvis har vi det fortfarande i egna händer då. Samtidigt som en annan förhoppning är att Huddersfield inte heller har något att spela för då. Det är alltid tuffare att möta ett lag som har allt att vinna. Men håller mina förhandstips så räcker det ju med oavgjort i sista matchen för att säkerställa avancemang.

AC:
Hull blir riktigt jobbig som i allra högsta grad har plats 5-6 inom räckhåll. Coventry spelar bara för äran och rent logiskt vinner vi således den. Jag skulle alltså mena att det är tuffare att stöta på ett kvaljagande lag. I sista matchen har vi dessutom Huddersfield som, i alla fall i dagsläget, har ett Championship-kontrakt att kriga om men först ska de mäkta med att bryta ner Birmingham i dagens match. Sexpoängsmatchernas sexpoängsmatch! Fy fan, bara ångest…
 
McKenna betonar hela tiden vikten av att ta en match i taget och inte titta så mycket på hur det går för de andra lagen, men det kan bli svårt inför matchen mot Hull. För då kommer Leeds att ha spelat 45 matcher och bara ha en match kvar. Går det att undvika att snegla mot tabelläget och kanske mer eller mindre veta hur många poäng som krävs för att klara uppflyttning? Hur fixar McKenna och spelarna det? Och hur fixar du det?

AC:

Alla matcher ska ju vinnas men det är ju aningen skevt att säg de tre sista omgångarna inte synkas. Åtminstone så att vi inte hade haft två(!) matcher färre spelade. Det kommer bli en nervös fredagskväll och förhoppningsvis ett vilt kämpande QPR som har möjlighet att säkra kontraktet. Spelare, ledare, ägare, supportrar, staden Ipswich lär sitta limmade under QPR-Leeds.

Nigge:
Givetvis har de koll på exakt vad som gäller men jag utgår 100% från att KMac med stab har full koll på hur man ska hantera situationen. Sen är det en sak att ha en plan, ha den nedtecknad och kommunicerad till alla berörda och en annan att faktiskt utföra den. Förhoppningsvis är spelarna lika grundade som KMac verkar vara och lyckas ta till vara den möjlighet som man nu själva har skapat genom en fullständigt lysande genomförd säsong. In the words of Uno Hedin: Lycka till!!

Pelle:
Det kommer vara omöjligt för spelarna att inte vilja ha koll på vilka förutsättningar som gäller inför matchen. Men samtidigt så tror jag att KMac och hans staff är så pass duktiga i sin coachning så att spelarna helt kan isolera detta från här:et och nu:et under själva matchen. Personligen så har jag inte samma förmåga. Eller samma coach för den delen. Jag kommer givetvis vara vanvettigt nervös. Men jag ska också försöka njuta av allt det här. Det är ju fantastiskt, det som staden, klubben, spelarna och vi supportrar fått uppleva under den här säsongen. Vi vet inte hur det kommer att sluta. Vi vet inte heller exakt när det slutar. Men vilken upplevelse.
 

Niklas Nygårds2024-04-27 12:21:41
Author

Fler artiklar om Ipswich