Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 2

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 2

Dags för ny match och för första gången på en månad blir det Zoomhäng för våra medlemmar! Dags för Ipswich att styra upp skutan mot Burton borta idag. AC, Dan och Kassör Hedensjö ger sina synpunkter på rådande läge.

Det ryktas om ”dressing room unrest”. Hur mycket sanning tror du det ligger i det och vad ska göras åt det?

AC: Ingen rök utan eld brukar det ju heta, men givetvis förnekas detta från klubben och hänvisar till sociala medier-rykten som pressen snappat upp. Såklart onödigt om det bara är skvaller för det är ju bensin på elden för redan missnöjda fans och för det bistra twitterklimatet... Om det inte är totalt kaos brukar ju detta vanligtvis hänga ihop med usel form så vi får hoppas att dagens vinst får oss i rätt riktning. :-)

Dan: Det skulle inte förvåna mig om det finns lite oro i omklädningsrummet, och lite varstans där lagets spelare och personal rör sig. Ingen kan ju vara nöjd med läget som det är just nu. Och då är det lätt hänt att spelare vänder sig mot ledningen, i frustration över att inget förändras och att inget egentligen verkar göras för att vända på skutan. Så ser det i alla fall ut utifrån, och då är det inte så konstigt att såna här rykten kommer i schvung. Vem vet hur det egentligen ser ut i omklädningsrummet? Fast jag tror inte att det är särskilt munter stämning där, efter otaliga förluster och mediokra insatser på plan. Om det går att göra nåt åt? Bästa sättet är troligen att byta ut hela ledningsgruppen, för det lär behövas lite nya impulser och ny dynamik för att stilla eventuella orosmoln. Ett annat sätt vore ju för Lambert att inse att hans väg inte leder nån annanstans än neråt, och göra som exempelvis Woolfenden påpekade: att spela spelarna efter deras förmågor och styrkor, och inte efter ett system som inte längre fungerar. Men det lär väl knappast hända i förstone…

Kassör Hedensjö: Svårt att veta vad som är sanning. Helt klart är att laget inte har presterat efter förmåga vilket har ökat pressen på både spelare och ledare. Och ingen rök utan eld som talesättet lyder även om det alltid är lättast att kritisera tränaren i motgång. Intervjun med Woolfenden efter matchen mot Swindon förra helgen andades en stor portion frustration över såväl prestation som spelsystem. Ward har sedan dess gått ut i media och försvarat Lambert. Jag lutar nog till att tro att allt inte står rätt till inom klubben. För att komma till bukt med detta bör spelare/ledare/ägare visa upp en enad front alternativt få in nya influenser.
 
Downes fick hoppa in senast och nu är Bishop, Edwards, Sears och Nolan åter i träning. Kommer det räcka för att vända den tråkiga trenden eller behövs det ändring av fler parametrar runt klubben?

Kassör Hedensjö: Chanserna ökar definitivt då Bishop, Edwards och Nolan stått för huvuddelen av målproduktionen denna säsong. Jag håller de två förstnämnda som några av klubbens bästa spelare. Downes har också saknats på mittfältet med sin attityd och box-till-box spel. Men jag vidhåller fortfarande att kräftgången till stor del beror på spelsystemet och avsaknaden av en alternativ plan när spelet hackar. Det spelar ingen roll hur duktiga spelarna är då inga mål producerades genom bolltrillande i backlinjen och snett-bakåt-spel.

AC: Det är många mål och kreativitet som är tillbaka i träning. Kan vi få tillbaka dessa herrar i spel ganska snart och kanske t.o.m. stärka upp med Luke Thomas och/eller Josh Harrop, som verkar ligga närmast till hands, så vill jag tro det finns hyggliga möjligheter. Idag är tre poäng ett måste så förhoppningsvis vänder det.

Dan: Som jag skrev ovan, krävs det nog ganska snart en helt ny inställning från Lambert, eller en helt ny manager. Men givetvis är det klart att den kvartetten, tillsammans med Norwood och Downes, kommer att förstärka laget enormt. Och som Woolfenden sa, snart har de inte längre nåt att skylla på (underförstått: förutom managern, då) om det inte går bättre.
 
Vi förlorade alltså mot bottenlaget Swindon hemma på Portman Road. Nu ska vi möta jumbon Burton. Kan du hitta någon anledning att vara optimistisk?

Dan: Egentligen inte. Förutom att det rimligen inte kan gå sämre. Eller får jag äta upp de orden på lördag kväll? Men om vi fortsatt ska vara med i snacket om de där översta sex placeringarna i tabellen, så får vi inte tappa poäng i alltför många av de här matcherna. Och efter debaclet senast har vi inte råd med nåt annat än vinst. Och jag vill inte ens tänka tanken att en förlust kunde innebära det positiva att Lambert kommer närmare ett avsked, för så negativ vill jag inte vara. Så det skriver jag inte.

Kassör Hedensjö: Ja, jag har en stark förhoppning och känsla för att vi kan gneta till oss 0-0 idag.

AC: Alla är givetvis sorgligt medvetna om att detta inte duger och en ny plattmatch skulle vara direkt oacceptabelt. OM det är myteri på g med hänvisning till fråga 1 är vi som sagt illa ute och då är det inte otänkbart att vi kommer lida rejält som vi gjorde vid samma period för ett år sedan, för trots att spelarna känner ett stort ansvar och kämpar för sin heder så blir det naturligtvis några procent som automatiskt saknas om det är unrest… Intervjun med Woolfenden efter förlusten senast är kämpig. Det där är ansiktet av en bruten spelare, och önskan är väl egentligen att alla känner likadant efter en sådan match… Men till frågan, det som kan ge oss en gnutta optimism i dessa hårda tider är att vår trupp är rejält revanschsugen och naturligtvis ska lösa detta då hedern står på spel.

Niklas Nygårds2021-01-16 10:45:00
Author

Fler artiklar om Ipswich