Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 2 (Nr 433)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 2 (Nr 433)

Panelens andra session för året. Enjoy!


Vi är klara för fjärde omgången i FA-cupen för andra året i rad. Och nu möter vi det lägst rankade kvarvarande laget, Maidstone. Kan vi redan nu se fram emot femte omgången, och chansen till ett riktigt stormöte, eller eventuellt en rejäl cup-resa?

Conny:

Oavsett om McKenna och laget egentligen suktar efter en cup-resa eller inte…Maidstone ska bara köras över och bockas av, annars åker skämskudden fram. Ligan är av högsta prioritet, men så länge vi klarar av att balansera både liga och cup så är det trots allt lite roligt att hänga kvar. Jag hade gärna sett Liverpool, Manchester United eller Arsenal hemma på Portman Road i den femte omgången. Troligtvis så åker vi ut med buller och bång, men chansen till en skräll finns ju trots allt alltid. Berätta bara inte det för Maidstone…

Pelle:
Ja, men så är det… vi kan redan nu se fram emot nästa omgång. Det finns inte på kartan att ett tier-6 lag ska kunna skrälla mot oss på Portman Road under rådande förutsättningar. Det spelar ingen roll hur många nyckelspelare KMac än väljer att vila här. Dock kul att mindre lag från National League System kan sticka upp emellanåt. Men efter dagens omhändertagande så hade det därefter varit riktigt roligt om vi kunde lottas mot Manchester United…med tanke på de kopplingar som numera finns mellan våra klubbar.

AC:
Bästa tänkbara lottning, så vi kan komfortabelt se fram emot runda fem. Att hoppas på en PL-jätte, för upplevelsen, tycker jag är att förminska vår ambition och oss som klubb. Sådant är för lag i League Two och nedåt i systemet. Där vi befinner oss blir det bara fel att förlora mot en PL-klubbs reservlag…
 
Men, ligan är förstås huvudmålet i år. Och i dag möter vi Sunderland. Ett historiskt storlag, som var i playoff förra säsongen, men som inte på länge har imponerat på mig i våra möten. Visst borde vi kunna rå på dem? Fast nu är det det här med att vi saknar både Morsy och en anfallare på topp, loch dessutom Burgess där bak? Hur går det, tror du?

AC:
Ruskigt viktig match för båda lagen. Sunderland på sin sjätteplats har naturligtvis siktet inställt på en kvalplats (minst). Vi är efter våra senaste ynka fyra(!) poäng på de fem senaste matcherna i enormt behov av poäng för att hålla formstarka Southampton efter oss. (Soton har inte förlorat sedan den 23 september(!). Vi får hålla ett extra öga på duon Alex Pritchard/Jack Clarke. Det kan bli åka av. Men visst tror jag på seger. Ska vi säga 2-1? Det räcker.

Conny:
Jag tycker det är kul med underliggande statistik. Enligt den så har Sunderland länge varit betydligt bättre än vad poängutfallet har blivit. Nu har de dalat lite, men ligger enligt Förväntade poäng-tabellen på fjärde plats. Vi ligger sexa. Nu är det ju inte XPTS som är huvudsaken utan den faktiska tabellen. Min känsla är, precis som det formuleras i frågan, att Sunderland inte har känts direkt imponerande vare sig i säsongens tidigare möte med oss eller i övriga matcher som jag har sett dem i. Angående avstängningar och anfallsbrister hoppas jag att nye Lewis Travis får komma in och ta för sig i Sam Morsys frånvaro. Man hade ju hoppats på att en ny anfallare hade varit på plats inför lördagens match, men som det ser ut så får vi hålla till godo med Jackson och Ladapo (USEL mot Wimbledon). Det är inte bra nog, vilket nog även McKenna har insett. Som jag ser det måste Broadhead få spela på topp, även det inte är hans starkaste position.

Pelle:
Det kommer att bli en intressant kamp mellan två lag som just nu inte tillgår någon utpräglad anfallare. Och om man bortser från Jack Clarke (fast då får man ju blunda väldigt hårt), så tycker jag inte att Sunderlands offensiv ser speciellt skräckinjagande ut. Så jag är med på att det här kan vi nog fixa. Tror att nykomlingen Lewis Travis täcker upp på mittfältet tillsammans med Luongo. Och att George ”The Fridge” Edmundson fortsätter att visa var kylskåpet ska stå. Han har varit riktigt bra när han nu fått chansen i backlinjen. 2-1 till oss, känns som ett vettigt tips.
 
Avsaknaden av slagkraftig anfallare märktes tydligt i mötet med Wimbledon. Ladapo var ganska blek, och Jackson fick inte chansen. Däremot testade McKenna med Broadhead på topp. Hur kändes det? Och kan det bli nåt att testa mer av innan vi lyckas få in förstärkning i anfallet? Kan det vara en vinnande formel att spela med fyra mittfältare utan anfallare, och kanske låta dem variera i anfallet, lite som när Arsenal testade det för en herrans massa år sen?

Pelle:
Avsaknaden av slagkraftig anfallare märktes tydligt i mötet med Wimbledon. Ladapo var ganska blek, och Jackson fick inte chansen. Däremot testade McKenna med Broadhead på topp. Hur kändes det? Och kan det bli nåt att testa mer av innan vi lyckas få in förstärkning i anfallet? Kan det vara en vinnande formel att spela med fyra mittfältare utan anfallare, och kanske låta dem variera i anfallet, lite som när Arsenal testade det för en herrans massa år sen?

AC:
Det blir ju ett helt annat anfallsspel utan Hirst så det hade varit riktigt trevligt om det ramlat in en Stansfield så fort det bara går. Visst hopp tändes när han något kryptiskt publicerade ett bildspel från sin tid i Birmingham med ett blått och ett vitt hjärta, med avstängd kommentarsfunktion. Kryptiskt… Innan Leicester-matchen den 22 januari måste vi löst någon.

Conny:
Jag ser nu att jag lite svarade på denna fråga i mitt svar ovan. Ja, tack. Gärna Broadhead på topp för min del. Jag tyckte att han var tillbaka i gott slag mot Wimbledon, det bästa vi har sett från honom på ett tag. Men det är heller ingen dum tanke som föreslås, att spela ”utan” renodlade anfallare men att låta exempelvis Chaplin/Broadhead alternera med att sticka upp på topp. En av våra styrkor är att McKenna inte är så låst vid stelbenta formationer så som Paul Cook/Paul Lambert var. Spelarna har en viss frihet och det gör att vi, åtminstone i våra bästa stunder, är oförutsägbara.
 

Niklas Nygårds2024-01-13 12:08:57
Author

Fler artiklar om Ipswich