Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 3

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 3

Nya spelare i truppen och toppmotstånd, kan det vara nu det vänder? Det verkar inte riktigt som att panelen tror på att det skulle vara aktuellt, så att säga. Men, men. Hoppet är ju det sista som överger en Ipswichsupporter, som det heter. Come on you Blues!

Jaha, lite nya ansikten in. Men är lån rätt väg att gå? Och vilka förhoppningar sätter du till Harrop och Thomas? Vem får mindre speltid nu?

AC: Jag förespråkar sällan lån, men i detta nu har vi nog inte så mycket att välja på. Förhoppningsvis får vi en ny energi och fart i vårt spel. Bra speed på Luke Thomas och kreativitet och betydligt bättre fasta situationer i Harrop och det är väl inte otänkbart att båda debuterar i eftermiddag. På vems bekostnad återstår att se. Nu kommer vi från en seger senast så det är möjligt att Lambert vill fortsätta och vi får se våra debutanter från bänken.

Kassör Hedensjö: När vi ännu inte vet vilken division vi spelar i nästa säsong så är det med hänsyn till de nya reglerna avseende lönetak och antal seniora spelare i truppen kanske klokt med lån för att på kort sikt kunna åstadkomma resultat. Troligen skulle vi inte kunna erbjuda Harrop och Thomas liknande villkor som de har i sina klubbar idag. Mest troligt skulle de då välja att inte komma till klubben och vi skulle istället få blicka neråt i divisionerna för potentiella nyförvärv. Båda spelarna ska förhoppningsvis tillföra offensiven något men jag hävdar fortfarande att felet inte finns i spelarmaterialet utan i systemet. Är det någonstans vi har offensiva krafter och kreativitet så är det på mittfältet. Jag hade hellre sett en renodlad anfallare/striker och möjligen en vänsterback också. Min känsla är att Huws dagar är räknade nu och att våra unga spelare som kommit genom akademin, t ex Lankester, Dobra, McGavin och El Mizouni, bör hitta låneklubbar om de vill ha mer än sporadisk speltid under våren.

Pelle: Utifrån rådande läge, så skiter jag helt och hållet att det rör sig om lån. Det handlar (just nu) inte längre om att bygga något för framtiden. Vi måste….VI MÅSTE göra allt för att ta oss uppåt och härifrån den här säsongen. Om inte, kommer vi vara fast i denna gegga under flertalet år framöver. Om Harrop och Thomas kan bidra med framdriften i ovannämnda projekt så är jag väldigt tacksam. Nu hade jag, med tanke på vårt redan lättviktiga lag, i och för sig önskat få in spelare med mer fysikalitet och bollvinnande egenskaper än vad dessa unga herrar kommer att kunna erbjuda. Men jag förstår hur Lambert har tänkt här. Och jag köper det också. Båda lär gå direkt in i startelvan och jag tror …eller hoppas åtminstone, att det här bli en positiv injektion för hela laget. Luke Thomas ska vara snabb som fan, är vänsterfotad och det är nog tänkt att han ska spela på högerkanten som en ”inverted winger” (liksom Gwion Edwards gör på den andra kanten). Dobra, Lankester, Judge, Bennetts och Jackson har samtliga testat rollen, men inte övertygat i någon större utsträckning. Thomas är ett mer naturligt alternativ som högerytter och förutsättningarna för att hans ska lyckas är påfallande goda. Harrop däremot, är jag lite mer tveksam till. Det finns ju en skadehistorik där som gör mig lite nervig. Dessutom tycker jag att vi redan har en drös spelare av nr.10-karaktär i vårt lag. Men. Och det är ett mycket väsentligt men. Josh Harrop sägs ha ett mycket bra tillslag (med båda fötter) på bollen och ska vara en riktig fena på frisparkar och sånt där. Och det är ju egenskaper som vi saknat allt sedan Luke Garbutt packade sin väska och försvann. Det här kan således bli bra…..för alla utom möjligtvis tidigare nämnda Dobra, Lankester och Bennet (kanske också Judge)….som alla kommer att få mindre speltid nu. Troligtvis lånas Lankester och Dorbra (och El Mizouni) ut. Men Teddy Bishop, då? Har han en roll att spela, här? Jodå, han kommer få sina chanser. Troligtvis kommer han att alternera med Harrop (som även kan spela ytter) om den centrala, offensiva positionen. Och att både Bishop och Harrop kommer att vara skadefria från nu till säsongsavslut håller jag som osannolikt. De kommer att få agera back-up till varandra.
 
Med förvärvet av Harrop, verkar det som om en ”överårig” (över 21 år 1 januari i år) spelare måste bort ur truppen. Vem kan det tänkas bli?

Pelle: Utan att tveka så säger jag att det blir Janoi Donacien som får lämna. Han har aldrig ingått i Lamberts planer. Det är lite synd, faktiskt. För han verkar vara en sympatisk kille och är även en habil spelare på den här nivån. I och med att han kan spela både som högerback och som vänsterback så borde han vara bra att ha som back-up på bänken. I mitt tycke är han ett bättre alternativ än kycklingspringaren Myles Kenlock. Och i skrivande stund så ser jag att Plymouth, Wigan och Fleetwood har visat intresse för honom….så jag tippar att det blir väl någonstans där han hamnar…om nu inte Accrington blandar sig i leken. Sen är det inte helt otänkbart att Freddie Sears returnerar till Colchester (en stad som han fortfarande lever och bor i). Ledsamt, om så…. men just nu finns det inget utrymme för nostalgi och det var ett tag sedan Freddie levererade.

AC: Ja det blir intressant. Det logiska svaret är Donacien eftersom Lambert verkar ha noll förtroende för honom. Det känns som det finns en gnagande historik från Villa-tiden där… Plymouth har tydligen lagt ett (för lågt) bud som inte accepterades, så Accrington borde väl ligga nära till hands. Lite egendomligt att vi inte passar på att avlasta. En teori kan vara att det finns en option på ett extra år i kontraktet så möjligen kommer klubben trigga denna för att sen sälja och inte förlora hela £750K som vi spenderade.
Ett annat, inte helt troligt, alternativ är att pensionera Skuse och kanske erbjuda honom en roll i klubben om han är intresserad av det. Ett annat är Huws som inte är i närheten av att återfinna sin fina form, han en gång visade, efter sin minst sagt jobbiga skadehistorik. Sears till Colchester är ett alternativ som nämnts, och Lambert-favoriten Judge till någon London-klubb kanske ett annat, i och med värvningen av Harrop. Några av dessa gossar lär väl dessutom sitta på en rejäl veckopeng… Edit: Donacien blev klar för Fleetwood Town på lån under gårdagen.

Kassör Hedensjö: Donacien tycks vara på väg att lämna klubben inom kort via antingen lån eller en försäljning och då är frågan löst. Annars har det ryktats om att det är tredjemålvakten, Harry Wright, som blir den spelare som ställs utanför truppen.
 
Nu har väl ändå hoppet ökat inför de stundande två matcherna. Är det nu vi vänder trenden och besegrar en av toppkonkurrenterna?

Kassör Hedensjö: Tveksamt. Det som möjligen talar för en vändning är att det inte finns så mycket som talar för det.

Pelle: Jag skulle verkligen vilja säga att det är nu det vänder. Säga det… och tro på det. Men det gör jag inte…..tror på det alltså. Oavsett vad de nya spelarna kan komma att tillföra så är det trots allt Lamberts lag. Det är hans val av taktik och hans val av spelsätt som fortfarande gäller. Stoppa ned två guldkorn i det här maskineriet och de har snart transformeras till något som är håglöst, stillastående och självförtroendebefriat. Inget indikerar att vi plötsligt ska börja spela på sådan nivå att vi faktiskt ska kunna hävda oss mot de bättre lagen i serien. Självklart behöver vi vinna båda dessa matcher. Jag blir dock nöjd om vi lyckas slå något av dessa två toppkonkurrenter. Tror likväl att vi bara kommer att mäkta med att ta en poäng.….men utesluter samtidigt inte två riktigt jobbiga förluster.

AC: Två, eller egentligen tre, riktigt tuffa matcher väntar och skulle vi lyckas att undvika förlust mot formstarka Posh idag blir jag mycket imponerad. Följande matcher mot Sunderland och Crewe känns lite mer öppna.

Niklas Nygårds2021-01-23 12:00:00
Author

Fler artiklar om Ipswich