Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 31

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 31

Säsongen 2021/22 är här och med den kommer förstås Lördagspanelen som ett brev på posten! Eller ja, ni fattar. Pelle och Kassör Hedensjö delar med sig av sina förväntningar inför den stundande premiären i eftermiddag.

Pelle: Så….frågan lyder, vad är dina förväntningar på kommande säsong? Men käre, käre gud……vad svarar man på det efter denna fantastiska ITFC-sommar. Lite klädsamt modest, landar jag i ett……jag är förhoppningsfull.

Kassör Hedensjö: Då är det återigen dags för en ny säsong och inför varje säsong är förväntningarna på vårat kära lag höga. I alla fall för mig.
Pelle: Det är så otroligt många positiva saker vi fått uppleva under den här sommaren, något som gjort att man som luttrad ITFC-supporter kontinuerligt behövt nypa sig i armen och gnugga sig i ögonen. Saker görs rätt. Och det görs på ett gediget sätt. På kort sikt…och på lång sikt. Och det byggs en professionell struktur och en engagerande kultur, både relaterat till själva fotbollslaget som saker bakom och runt omkring det. Portman Road, parkeringen utanför, receptionen, service på läktaren, scouting verksamhet, analysfunktioner, storbildsskärm … ja, allt ses över in i minsta detalj, för att bli till det bättre. Som lök på laxen så har vi dessutom fått in en av världens största popstjärnor som sponsor. Snacka om PR-värde där. Utöver detta, så kommunicerar klubbledningen kontinuerligt med oss supportrar. Efter den evighetslånga tiden med Marcus Evans, så är man faktiskt lite ovan vid detta. Men det känns inkluderande, det känns vettigt, trovärdigt och passionerat. Det slentrianmässiga snackandet och de tama bortförklaringarna har fått flytta på sig. Istället görs det någonting. Det ageras. Det ageras av bara helvete. Vi river nu ut den nötta, dammiga och urblekta heltäckningsmattan (bildligt talat, alltså) som enbart signalerade om en svunnen tid och ersätter den med snygga, nyslipade golv. Stjärnan lyser ånyo över Portman Road. Vi är för nu. Igen.

Kassör Hedensjö: Med nya ägare som är beredda att satsa deg (även om många nya köp och löner finansierats med försäljningar och bantad spelartrupp) och i princip ett helt nytt lag så är förväntningarna inte mindre inför denna säsong efter närmare 20 års ökenvandring.

Pelle: Vår CEO, Mark Ashton, denna stilsäkra duracellkanin, har sedan han kom till klubben den 1:e juni, gjort ett helt fantastiskt arbete på flertalet plan. Inte minst har silly season varit mycket god. In har tio nya spelare kommit. Samtliga att betrakta som en uppgradering från vad vi hade innan (och i skrivande stund är tre till nya spelare på väg in). Och för första gången på kanske 20 år, så har vi kunnat hävda oss på transfermarknaden och ”plockat” in spelare som vi faktiskt vill ha. Kvalitetsspelare och spelare i ”rätt” ålder (på så sätt är det inte bara en investering för nu). Detta i konkurrens med flera toppklubbar (på den här nivån). Spelare som vi scoutat väl, vars attribut vi faktiskt behöver för att göra laget mer slagkraftigt. Och inte heller har vi betalt några sjukliga överpriser för dem. Allt sker inom förnuftets gränser. Smarta, välavvägda transaktioner. Borta är nu de dagar då en Ollie Hawkins, Leon Best eller en Balint Bajner stod och knackade på ITFC-porten under transferfönstrets sista dag. Borta är de dagar då vi fick nöja oss med kaksmulorna och resterna som ingen annan ville ha.

Kassör Hedensjö: Men pengar är ingen garanti för framgång och det kommer att krävas tålamod då det säkerligen kommer ta tid innan laget är samspelt. Trots detta ska man kunna kräva att Ipswich tar en topplacering då laget värvat toppspelare från League One samt några spelare från Championship. Lägg därtill manager Paul Cook som tagit flera lag till uppflyttning och vet vad som krävs. Han tycks också ha en tydlig plan och spelidé samt en klar uppfattning om vilka spelare och karaktärer som erfordras för att nå målet.

Pelle: Värvningarna av Joe Pigott, Scott Fraser och Rekeem Harper sticker ut. Men nyckelvärvningen så här långt, är troligtvis ledargestalten och spelmotorn Lee Evans. Men som sagt, fler spelare är på väg in….det pratas om en fem till sex till. Vi får se var det slutar. I dagsläget tror jag att vi åtminstone behöver komplettera truppen med en erfaren mittback, en defensiv mittfältsterrier, en snabb vänsterback, samt en irrationell ytter.

Av de flyktade (om det i sammanhanget är rätt begrepp att använda sig av) spelarna så kommer jag att sakna Teddy Bishop och Gwion Edwards allra mest. Tror fortfarande att de hade kunnat göra ett bra jobb för oss.

Med så här stora och många förändringar, så måste vi ha tålamod med laget. Det kommer inledningsvis inte att vara ett självspelande piano (vilket också träningsmatcherna i sommar har indikerat). Utöver Harper - Evans så finns det för tillfället få upprättade ”partnerskap” på plan. Ingen given mittbackskonstellation. Ingen etablerad anfallstrojka. Men det kommer att komma.

Kassör Hedensjö: Trots att League One känns tuffare än någonsin med lag som Sunderland, Sheffield Wednesday, Bolton m.fl. så förväntar jag mig ändå att Ipswich nyper en av de två automatplatserna till Championship. Bring it on!

Pelle: Om jag är optimalt euforisk när det kommer till de strukturella förändringar som vi fått bevittna, så är jag lite mer av en försiktig optimist då det gäller A-lagets omedelbara succé under den här säsongen. Det handlar lite om vilka fler spelare som vi kan knyta till oss. Det handlar framförallt om hur snabbt Paul Cook kan få laget till att spela som ett lag. Det finns många andra bra klubblag i den här serien. Några av dem är betydligt erfarnare än oss, mer samspelta och kanske också mer street-smarta. Och med tanke våra möjligheter att spendera, så kommer vi att vara ett lag som man verkligen vill slå. Att tvåla dit Chequebook FC kommer att vara den ultimata skalpen. Det kommer att bli tufft, men jag tror ändå att vi kan nå avancemang till Championship via play-off plats.

Niklas Nygårds2021-08-07 13:45:00
Author

Fler artiklar om Ipswich