Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 32 (Nr 411)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 32 (Nr 411)

Dags för match i Championship på Portman Road igen! Vad tycker panelen om de två matcherna som spelats och hur går det i eftermiddag?

Äntligen tillbaka i Championship. Var det lika underbart och magiskt som du hade trott? Och hur nöjd är du med spelet och resultatet i premiären?

Pelle:
Underbart och magiskt känns som en lite väl svulstig beskrivning, men visst har man längtat efter det här allt sedan det blev klart med vår uppflyttning från League One. Och en premiär är alltid en premiär, kanske lite mer så när man är en nykomling som kommer underifrån. Jag har under merparten av sommaren varit väldigt förväntansfull samtidigt som jag också har känt en viss oro…eller nej, fundersamhet är kanske ett bättre ordval här. Vad har sommaruppehållet fört med sig? Är vårt fina momentum bibehållet? Hur kommer det här laget kunna stå sig mot bättre och vassare motstånd? O.s.v., o.s.v. Och även om inte alla frågor kan besvaras efter bara en match, så tycker jag nog att vi fick flera indikationer på att vi absolut kan hävda oss på den här nivån. Vinsten var utifrån flera aspekter väldigt viktig. Men var kanske också något tursam. Vad hade hänt om Sunderland dunkat in ett eller två mål under de inledande 25 – 30 minuterna? D.v.s. den period då vi inte lyckades få tag i bollen alternativt slog bort den de få gånger vi lyckades få tag i den. Alla utom Morsy såg stressade och skitnervösa ut och som betraktare i TV-fåtöljen så kändes det riktigt, riktigt obehagligt. Men även om prestationen kanske inte var 100-procentig, så var åtminstone vår effektivitet det. Bra lag har anfallare som kan dunka in bollen i nättaket. Bra lag har spelare som kan lobbskjuta från mittplan. Vi är ett bra lag. Och bra lag brukar ha turen på sin sida.

AC:
Ja! Ruskigt nervös förstamatch och jag inser att det kan bli en lång säsong som kommer slita på hälsan. Perfekt start, borta mot en tippad favorit, ingen press, allt att vinna och som vi gjorde det. Det ska erkännas att jag inte var helt komfortabel till en början då Sunderland ägde mycket av spelet. Sakta men säkert jobbade vi oss in i matchen och vi kan naturligtvis berömma hela laget, men jag vill ändå lyfta lite extra på hatten för centrallinjen. Tryggt från mittbackarna och framförallt mycket imponerad av duon Morsy/Luongo. Är tacksam för att Boro inte kunde hitta en plats för Luongo i sin trupp. Vår lycka.
 
Och så ännu en säsongspremiär i onsdags: cupspel mot Bristol Rovers. Och ännu en triumf. Vad tyckte du generellt om insatsen? Tyder den på att ”B-uppställningen” är konkurrenskraftig?

AC:
Har endast sett highlightsen men av dessa att döma så kunde det blivit större siffror. Två finfina mål och ett par kvalificerade räddningar från Slicker. Säkert mycket skönt för honom. Vi visade att vi har en bred och kompetent trupp vilket är nyckeln under en lång och tuff säsong.

Pelle:
Nu kunde man ju inte se matchen på Town-TV (eller någon annanstans heller för den delen), men från vad jag har förstått så gjorde de som fick chansen i onsdags en riktigt gedigen insats. Och vi ska också komma ihåg att vi mötte ett bra Bristol Rovers, som spelade med sin första uppställning och som dessutom tippas kunna utmana om en play-off plats i League One den här säsongen. Så ja, det får man nog säga…..att vår B-uppställning är konkurrenskraftig, åtminstone då motståndet utgörs av lag som återfinns i serierna under oss.
 
Och så ännu en slentrianfråga: Tror du att vi fortsätter i samma goda stil hemma mot Stoke i dag?

Pelle:
Stoke är ett lag som åtminstone på papperet kan sägas vara av samma kaliber som Sunderland. Men samtidigt som de av vissa tippas vara ett lag som kan vara med och slåss om en plats i play-off, så menar nog majoriteten av alla hobby-siare att de är inget annat än ett ordinärt mittengäng (framförallt baserat på de senaste årens placeringar). Det var ett tag sedan jag såg dem spela så jag vet inte riktigt hur deras spelidé ser ut nu, men vill minnas att de tidigare i alla fall var ett fysiskt och lite bolltjongande lag. Man har inför den här säsongen värvat förnuftigt och bl.a. tagit in duktiga Ki-Jana Delano Hoever på lån från Wolves, men samtidigt saknar man liksom flertalet andra Championshiplag, åtminstone tre veckor bort från att transferfönster stänger, en riktig målskytt. För inte är väl veteranen Dwight Gayle den som Stoke tänker sätta sin tilltro till när det gäller det frekventa måleriet? Jag tror att vi just nu är marginellt bättre än Stoke och ja, jag tror på en ny vinst idag. Men utesluter inte heller att det blir delade poäng.

AC:
Även en smakstart för Stoke hemma mot Rotherham som man följde upp med en vinst mot West Brom i cupen. En del intressanta nyförvärv i truppen och det blev drömdebut för portugisiska nyförvärvet Vidigal som var en av få ljusglimtar i ett degraderat Maritimo i fjol. Tre mål på två matcher för honom och han utgår från en vänsterkant så det kan bli åka av.
Alltid svårt att tippa men Stoke kommer gissningsvis röra sig i våra förväntade regioner, alltså på övre halvan/topp tio. :)
Det blir hur som helst en intressant värdemätare och jag tror att vi har goda förutsättningar att följa upp premiären med ännu ett positivt resultat. 

Niklas Nygårds2023-08-12 16:13:03
Author

Fler artiklar om Ipswich