Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 34 (Nr 413)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 34 (Nr 413)

Sedvanlig dagsaktuell tippning, hur bra är egentligen TownTV och vad tycker panelen om spelare in och ut? COYB!

Äntligen tajtar spelschemat till sig igen, med tre matcher på åtta dagar. Matchen mot Leeds i dag lär ju bli en höjdare, och visst tvålar vi väl till dem? Men hur engagerande är en cupmatch mot nyblivna League 1-laget Reading en tisdagskväll?

Conny:
Visst är det alltid något speciellt med Leeds? Man har ju hört uttrycket ”Everybody hates Leeds” och även om jag aldrig är förtjust i hatuttryck så får jag väl erkänna att just Leeds, förutom N*rwich, är ett av de skönaste lagen att vinna mot.

Tvålar vi till dem i eftermiddag? Jag är inte så säker. Leeds har börjat väldigt svagt, men kollar man på deras trupp så borde det rimligtvis vara en tidsfråga innan de klättrar i tabellen. Är vi riktigt så bra som tabellen visar? Förmodligen inte (men blir så gärna motbevisad). Jag tror på en tät drabbning. Tippar jag med hjärtat så säger jag 2-1 till Town. ITFC Sweden har några härliga gubbar på plats idag, bara det talar ju starkt för tre poäng.

Cupspelet känns lika hett som en nöjesresa till Skephult. Ärligt talat så har jag svårt att tända till över huvud taget när det gäller cupspel (om vi nu inte skulle ta oss en liten bit i FA-cupen och slå ut något storlag längs med vägen). Reading borta på tisdag kommer jag att följa engagerat. Genom att kolla resultatet efter matchen.

Pelle:
Vem av oss har inte en till tre Leeds-supportrar i bekantskapskretsen, så om vi lyckas tvåla till dem idag så skulle det innebära fantastiska möjligheter till att pika dessa dryga jävlar till bekantar. Och Leeds verkar inte vara ett lag i harmoni just nu, så bra tillfälle att möta dem så här tidigt in på säsongen, tänker jag. Tror också att vi kan vinna. Oavsett vad, så kommer det att vara en fantastisk inramning med rejält tryck på samtliga läktarsektioner.
Och sen har vi ju cupmatchen på tisdag. Just tisdagar är troligtvis djävulens påfund. Det är i särklass den tråkigaste dagen i veckan….alltid grått, alltid regn, alltid ett tandläkarbesök och bara en massa surdegar på jobbet. Därför skönt att ha något att se fram emot på kvällen. Ligacupen som sådan engagerar mig minimalt, men med anledningen att det är en tisdagsmatch så är jag trots allt alltid lite förväntansfull, oavsett om motståndet skulle heta Reading, Boreham Wood eller nåt annat.

AC:
Leeds har fått en rejält tuff start och ineffektiviteten har skrattat dem i ansiktet. Extremt problematiskt med spelare som vägrar spela, en otrolig mängd som lämnat klubben på lån, då den klausulen skrevs in i kontrakten vid en eventuell degradering. Samtidigt ska vi inte lura oss och tro att det blir en enkel match i eftermiddag. Vi kommer möta ett vilt krigande Leeds men givetvis tror jag på en ny trea, det gör jag oftast, men så länge vi inte kammar noll är jag väl okej med det. Reading-matchen kommer tätt inpå och det är ett utmärkt tillfälle att rotera vår breda trupp. Jag gillar cupen.
 
Town TV. Vad tycker du så här långt? Är det värt prisökningen jämfört med iFollow?

AC:
Jag ska erkänna att jag inte plöjt utbudet, sett en del givetvis, men fokuserat mest på matchandet. Jag tycker att det känns som mycket väl spenderade slantar, men det hade jag ju tyckt oavsett kvalité… Jämfört med ifollow är det ett rejält steg upp. Gillar studion och gillar att det även går att se matcherna i efterhand.

Conny:
O ja. Vilket lyft med studio, lite uppsnack och en helt klart förbättrad matchproduktion med fler kameravinklar och repriser. Det enda jag har att klaga på är väl röran vid lanseringen där man inte kunde välja säsongsabonnemang, men det har rättats till nu. Sedan saknar jag Brenner Woolleys röst som kommentator (BBC Radio Suffolk). Han är helt klart bäst, även om TownTV:s egna experter är helt ok.

Pelle:
Ja och nej. Låt mig utveckla; prisökningen är kanske i saftigaste laget relaterat till vad mer vi nu erbjuds (en tillrättalagd TV-show och lite andra småkuligheter), samtidigt är mitt engagemang för klubben så pass stort så jag utan någon som helst tvekan tuggar i mig säljargumenten och den ökade kostnaden. Men det är jag det.
 
Williams på väg in från Manchester U. och Leigh på väg bort till Oxford. När vi tar in nån måste nån annan bort. Är det här en värvning som faller dig i smaken?

Pelle:
Värvningar är kul. Den här känns väl sådär, ett låneavtal (det ryktades initialt om ett lån med en option att köpa) och till en position som inte känns helt nödvändig att stärka upp. Hur som helst, vi får åtminstone in en ung, utvecklingsbar spelare från Man U som KMac tidigare har varit involverad i. Men vem Brandon Williams är (annat än till namn) eller vad han kan har jag ingen aning om. Vad jag har läst mig till, så är han högerfotad, ska föredra att spela som vänsterback (men kan även spela som högerback och inneback). Således har han den där positionsflexibilitet som KMac eftersträvar. Han har en hel del Premier Leauge erfarenhet (för Man U och Norwich), men samtidigt tror jag inte att han är en spelare som kommer att gå direkt in i startelvan. På kort sikt är han nog tänkt som en uppdaterad back-up till Leif Davis (när denne är allmänt sliten eller skadad), på längre sikt, om vi kan köpa honom efter att lånet har gått ut vill säga, är han troligtvis påtänkt som Leif Davis fullgoda ersättare (när vi säljer den sistnämnda för rekordbelopp efter säsongsavslutningen).
Att det här innebär att den sympatiske och defensivt solide Greg Leigh lämnar är såklart trist, men samtidigt inte förvånande. Det är ju så här det fungerar och om bedömningen är att vi med Brandon Williams höjer kvalitén på laget och samtidigt fortsätter bygga utifrån målsättningen att ta oss till Premier League, så är jag väldigt kompatibel med detta. Men återigen, spontant kan jag tycka att värvningen inte är till en position som vi behöver prioritera just nu, men förstår också att ibland måste man agera då tillfället dyker upp (vilket det verkar ha gjort nu).

AC:
Leigh har som sagt aldrig gjort mig besviken, men jag inser ju samtidigt att detta är ett rejält stepp upp. Williams har gått genom hela akademin i United så McKenna känner ju givetvis honom otroligt väl. Statistiken säger att han debuterade för a-laget säsongen 19/20 och gjorde då imponerande 17 framträdande, som nittonåring. Sammanlagt 47 matcher i Premier League, 14 i Europa League/Champions League och 10 FA-cupmatcher, så det är ju ingen orutinerad yngling som ansluter. Att han var på lån hos Norwich, tja, vi får väl se mellan fingrarna. :-)

I intervjuerna gör han ett mycket bra intryck och talar otroligt gott om ledarstaben och relationen med den. Det värmer såklart att höra att kontakten bibehållits även efter McKenna och co lämnade United.

Vi får in en högerfotad vänsterback, som kan spela på vilken kant som helst och jag tror vi kommer få se honom i en hel del olika roller längs flankerna. Helt enkelt en riktigt riktigt bra värvning under en lång och tuff säsong.

Conny:
Jag har aldrig hört talas om Williams tidigare, men det spelar mindre roll. Leif Davis var för mig också totalt okänd när vi värvade honom och det har ju blivit skapligt (minst sagt…). Williams är precis den typen av spelare som vi verkar söka efter nu för tiden – relativt unga, flexibla, utvecklingsbara och med en viss erfarenhet av Championship/PL-spel. Det enda som är lite tråkigt är att vi inte lånar honom med en option om att köpa som det först ryktades. Å andra sidan så kanske det ändå blir så till nästa säsong om han trivs i klubben och vi trivs med honom.

Greg Leigh ja. Har inte spelat så mycket men när han har gjort det har han gjort det med den äran. Vilket hjärta och vilken inställning! Kolla bara hans reaktion när vi gör mål mot Stoke. Gladast på Portman Road! Alltid tråkigt när spelare med hjärta för klubben lämnar, men i dagens fotboll finns inte så mycket utrymme för att vara sentimental.

Niklas Nygårds2023-08-26 10:00:00
Author

Fler artiklar om Ipswich