Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 36

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 36

Dags att vända på skutan, folks! Panelen ger er startelvor och svar på vad Cook har filat på under speluppehållet samt vilka svaga sidor vi har.

Vad hoppas och tror du att Cook har gnuggat extra mycket hos spelarna de här två veckorna utan match?

Pelle: Försvarsspel…..och att spelarna nu lärt sig namnen på varandra. Ett drömscenario hade ju varit om Paul Cook hade anammat lite svensk förskolemetodik, d.v.s. att alla samlas i en ring och så omnämns var och en med sitt namn i en gemensam sång. Typ; …”Och Morsy är här… och Burgess är här….och tänk vad roligt att Kyle Edwards är häääär…..och i vårt glada gäng har vi Celina här igen…..och hejja, hejja Celina är här …”

AC: Förhoppningsvis lite taktiska och sammansvetsande spelövningar, och jag är tämligen säker på att det varit full fart då manager, såväl som spelarna lär känna pressen. Säsongen är lång, men vi har väl egentligen inte råd att fortsätta med inledningens slarv och misslyckanden om vi ska haka på Sunderland, Accrington och Burton(!) och allt vad de heter, där uppe i toppen…

Nigge: Jag har en förhoppning om att försvarsspelet har fått sig en omgång, men skulle kanske inte sätta allt för många slantar på det. Annars är Pelles förslag föredömligt. Kanske kan mixa det med Under hökens vingar så de får lära sig vilken färg som man ska passa bollen till.
 
Om vi låtsas att alla spelare i truppen var hela och i toppform. Hur skulle du då formera din bästa elva?

AC: Vi har en snudd på overklig bredd som nästan är svår att ta in. Inser efter en genomgång att spelare som Chaplin, Harper, Carroll, Fraser, Barry, Bonne, Norwood, Woolfenden inte tar plats. Det känns onekligen något ovant att disponera den bänken! Utan att ha sett samtliga nyförvärv spela så formerar jag en trolig bästaelvan så här enligt 4-2-3-1: Walton – KVY, Edmundson, Burgess, Coulson – Morsey, Evans – Burns, Celina, Edwards – Pigott
Och då hade jag egentligen inte varit extremt missnöjd med: Hladky – Donacien, Woolfenden, Nsiala, Penney – Harper, Carroll – Chaplin, Bonne, Fraser – Norwood, om någon frågat mig efter förra säsongen.

Pelle: Ingen enkel uppgift, det här. För hur man än vänder och vrider på det, så blir det till att man måste utelämna spelare med enastående kvaliteter. Och i min elva så finns exempelvis inte Rekeem Harper med. En blivande storspelare som påminner lite om en ung Patrick Vieira, men jag tror att Sam Morsy och Lee Evans (som känner varandra bra efter spel i Wigan) just nu, utgör en starkare ryggrad. Likaså har jag valt att peta energiske Macauley Bonne som överraskat väldigt positivt. Trots att den senare har blått blod rinnandes i sina vener, så anser jag att Joe Piggotts egenskaper och attribut är av större betydelse för helheten och balansen i laget.
Christian Walton // Kane Vincent-Young – George Edmundson – Cameron Burgess – Hayden Coulson // Sam Morsy – Lee Evans // Kyle Edwards – Scott Fraser – Bersant Celina // Joe Piggott

Nigge: Herrarna ovan har gjort föredömliga bedömningar. Möjligen hade jag gett Donacien vänsterkanten istället för Coulson i backlinjen. På mitten hade jag föredragit Burns och på topp flåsar Bonne Piggott i nacken i kampen om startman. 
 
Och så en liten uppföljning på förra frågan. I vilken lagdel är vår svagaste? Vilken lagdel är vår starkaste? Vilken lagdel är den mest överbelastade? Och vilken lagdel kommer att ge Cook störst huvudvärk?

AC: Min bedömning är att vi egentligen inte har någon svag lagdel med den truppen vi förfogar över. Målvakt och backlinje har ju dock visat sig vara lite svajiga och jag tror att vi lidit av frånvarande spelare men förhoppningen är att Walton och Edmundson kommer lyfta oss.
Den starkaste lagdelen, som även är den mest överbelastade och gissningsvis den som kommer ge Cook mest huvudvärk är trojkan framför Morsy/Evans och/eller Harper/Carroll då. Holy moly…

Pelle: Det är i de offensiva lagdelarna som vår primära styrka återfinns. Sju spelare konkurrerar om de tre platserna bakom den centrala anfallaren. Och fyra spelare slåss i sin tur om just den positionen (anfallspositionen, alltså). Otroligt. Samtidigt är balansen lite skev, för medan vi har en drös av kvalitativa krafter i offensiven, så är det sämre ställt i den defensiva delen av lagbygget. Detta, samtidigt som Cooks spelfilosofi faktiskt ställer väldigt höga krav på just de defensiva spelarna. Men vem ska ersätta Morsy när han blir avstängd? Vem tar Burgess roll om han skulle linka ut skadad? Vem tar upp Kane Vincent-Youngs fallna mantel om den senare hamnar i en djup formsvacka? Jo, jo det finns täckning….jag vet, men Nsiala, Donacien m.fl. är mer av spelare som ”täpper till hål” än spelare som lyfter laget till nya höjder. Har Paul Cook anlag för migrän, så finns det risk att sårbarheterna i den delen av lagbygget blir till en utlösande faktor.

Nigge: Om vi fokuserar på vilken lagdel som ger mig störst huvudvärk så är det definitivt försvaret. Man kan inte släppa in två mål per match och vara med i toppen av den här divisionen. 

Niklas Nygårds2021-09-11 10:34:00
Author

Fler artiklar om Ipswich