Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 36 (Nr 415)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 36 (Nr 415)

Det är en sån där tråkhelg när det är speluppehåll för landslagsspel. Öken, som Robban Broberg skulle ha sagt. En vecka tills det drar igång igen och då blir det desto matigare schema med sju matcher på tre veckor!

Vilken vändning senast, va? Själv var jag tvungen att stoppa matchen precis efter Cardiffs andra mål, och hade väl inte så stora förhoppningar senare på kvällen när reprisen kom. Jag blev nästan chockad. Hur kände du?

Pelle:
Hade bara möjlighet att se matchen sporadiskt och blev därför inte så känslomässigt uppvarvad som jag ibland kan bli. Men all heder till samtliga våra spelare som aldrig gav upp. Och framförallt kul för den lite ifrågasatta Freddie Ladapo att få sätta dit två bollar på det sätt som klassiska målkungar också måste kunna göra. De enkla, icke-spektakulära målen som samtidigt är så snygga i all sin grisighet…och framförallt väldigt avgörande.

Nigge:
Precis som Pelle så hade jag inte möjlighet att se hela matchen, men såg fram till Broadheads reduceringsmål och lyssnade sedan på resten av matchen i bilen på väg till Dalhalla (det är viktigt att fotbollen varvas rikligt med musik). När Ladapos båda mål trillade in infann sig den där känslan igen av att "Ska det vara så här den här säsongen också? Ska det rulla vår väg mest hela tiden?" Så kommmer det givetvis inte att fortsätta i all oändlighet, men jag är väldigt glad över att vi har spelat in 12 av 15 möjliga poäng i de fem första matcherna. Och förvånad.

AC:
Magiskt skön vinst och en sån här match måste betyda precis allt för självförtroendet. Inte minst för Ladapo som tog tillvara på möjligheten och var på rätt plats vid rätt tillfälle. Även om han har Championship-erfarenhet så ska det erkännas att jag inte förväntade mig några direkta stordåd utan ser/såg honom som solklar tvåa efter Hirst och tänkbart tredjeval beroende på vem vi skulle landa innan fönstret stängde. Nu blev det Scarlett och allt jag vet har jag läst mig till. Han har nyligen skrivit på ett kontrakt till 2027 med Tottenham, är den yngste debutanten för Spurs med 16 år och 247 dagar och ses som ett jättelöfte.
Till ämnet, det är den här typen av segrar man lever för!
 
Tråkigt nog, nu när vi kanske surfar på en positiv våg, blev det landskampsuppehåll. Och fem spelare (om jag inte har missat nån) är i väg på landslagsuppdrag. Hur känner du för det? Är det enbart positivt eller fasar du för skaderiskerna?

AC:

Hade vi fortsatt spelat i League One hade jag varit lugn och enkom positiv, men nu är det en helt annan nivå och hur kul det än är får spelarna i fråga har vi inte råd med skador på våra absoluta nyckelspelare. Bara att kryssa fingrarna och hoppas på det bästa.

Pelle:
För en gångs skull ser jag faktiskt fram emot uppehållet. Det kommer lägligt. Många av spelarna behöver den mentala som fysiska vilan och de ger både dem som oss supportrar ett lite längre tillfälle att stanna upp och faktiskt njuta av vad som har åstadkommits så här långt. Åratal sedan vi gick in i ett uppehåll med sådan positiv känsla. Dessutom hoppas jag på att den så kallade ”trialen” av Axel Tuanzebe ska löpa väl ut nu under speluppehållet och att en kontraktsöverenskommelse ska kunna nås. Men som sagt, det är vad jag hoppas på, för jag har samtidigt en hel del tvivel som hänger ihop med Tuanzebes frekventa skadehistorik. Och sedan sägs det dessutom att La Liga-klubben Real Betis också är ute efter honom. Och tja, de kan väl erbjuda mer pengar, högre sportsligare nivå, godare mat och bättre väder än vad vi kan. Så risken finns att vi återigen står där med lång näsa. Vi får se vart det hela landar. (Textuppdatering: Och det landade ju rätt iom att han skrev på under fredageftermiddag, så nu håller vi tummarna för att skadorna inte ska sabba det här.)

Nigge:
Frågan om skaderisk dyker alltid upp när det blir landslagsuppdrag och jag har själv ställt den. Svaret ligger kanske närmare än man tror. Hur stor är risken för skada i samband med träning och ev match på ett landslagsuppdrag kontra vanlig träning hemmavid? Jag vet inte, men det slog mig att det borde inte vara jättemycket högre risk på en landslagssamling, särskilt som många av våra spelare nog får nöja sig med inhopp i matcherna. Med mitt nya tänk är jag inte alltför orolig för skador (jinx, anti-jinx och hela den biten).
 
Efter uppehållet står matcherna som spön i backen: sju matcher på tre veckor. Blir det det första stora testet? Klarar vi att hålla kvaliteten i det täta matchandet? Och fortsätter bollen att rulla vår väg i de flesta av matcherna?

Nigge:
Som jag var inne på i fråga 1 så kommer bollen inte rulla vår väg hela tiden, men om den gör det med tillräckligt jämna mellanrum så kommer jag att vara nöjd. Det här sjumatchersmatchandet vi har framför oss är underbart för oss som supportrar, åtminstone på förhand, och säkerligen något som spelarna också ser fram emot, om än med en smula skräckblandad förtjusning. Lördag-tisdag-lördag-tisdag-lördag-tisdag-lördag. Det är bara att fylla på öl- och chipsförrådet och göra sig redo. Kommer flytet vara med oss under den här perioden? Som du skriver Dan, det blir nog det första stora testet. Med vår breda trupp så vill jag tro att vi kommer ut på andra sidan sjunde oktober med värdigheten i behåll (jinx, anti-jinx och hela den biten).

AC:
Nästan omöjligt att redan skapa sig en bild av motståndarna, sett till tabellplacering. Det fick vi surt erfara mot Leeds om inte annat. Vi lär få användning av vår, i mitt tycke, väldigt breda trupp och förhoppningsvis klarar vi oss ifrån allvarliga skador och bollen rullar vår väg även fortsättningsvis… Jag tror det är viktigt att vi startar bra efter uppehållet, då vi springer på formsvaga Sheffield Wednesday på Hillsborough. Tuffast känns Southampton borta och Hull och Preston, förvisso hemmamatcher.

Pelle:
Nja, jag tror att det i längden kommer att bli svårt för oss att upprätthålla den kvalitén i längden. Refererar här till vad jag tycker blev till ett mindre lyckat transferfönster och att vi inte fick in spelare till positioner som vi verkligen behövde stärka upp. Det kommer föra med sig en del negativa konsekvenser framgent (vi kommer att sjunka i tabellen). Medans vi inledningsvis har kunnat rida på det faktum att vi är ett homogent och samspelt lag med samma manager, samma startelva, samma spelfilosofi, sammansvetsad tillhörighet, så har många av de tilltänkta topplagen haft stora förändringar i sina trupper. De kommer givetvis att bli starkare och mer samspelta allt efter som hösten lunkar på. Många av dessa lag fick dessutom in riktigt jävla bra spelare under transferfönstrets slutskede.
 

Niklas Nygårds2023-09-09 12:24:50
Author

Fler artiklar om Ipswich