Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 37 (Nr 453)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 37 (Nr 453)

Det är årsmöteslördag! Och återstart av ligan! Vilken helg ändå! COYB!

Idag väntar Brighton och en tuff bortamatch mot en klubb som de senaste åren etablerat sig i Premier League efter att som nykomling 2016/17 hamnat på 15:e plats. Vad tänker du om Brightons resa i jämförelse med den som Ipswich Town är på för närvarande? Likheter och ev skillnader?

AC:

Brighton är en klubb som gjort mycket rätt under de senaste åren, om vi inte ska gå in för djupt i detaljer, så det är väl denna typ av klubb vi ska snegla på när vi nu ska böka ner oss i den moderna fotbollsmyllan. Spåkulan säger att vi är på god väg att ratta in på en liknande resa.

Dan:
Trots att jag har haft ett gott öga till Brighton ända sen jag pluggade där en termin 1993, så har jag inte följt dem särskilt noga. Men det är väl också en ganska liten och familjär klubb, liksom Ipswich, och som kämpade sig upp från League One och sen hade tre säsonger i Championship där de förlorade i tre raka kval innan de lyckades gå upp. Ungefär som Ipswich på 90-talet, innan de lyckades gå upp. Om vi skulle kunna göra en Brighton och hanka oss kvar i två säsonger och sen lyckas etablera oss i ligan, skulle verkligen vara mumma. Så jag hoppas verkligen att den likheten kan vara en ledstjärna för oss.

Pelle:
Brighton är kanske den klubb som ägarna och Ashton influerats mest av. En välskött, vinstgenererade familjeklubb med långsiktiga strategier. Kloka beslut. Kloka investeringar. Och Brighton är sedan lång tid tillbaka ett bättre lag än vad vi är. Skillnaden är att vi kan bli så mycket bättre än vad de någonsin kan. Förutsatt att just ägarna och Ashton gör det här rätt. Vi har historien på vår sida. Vi har fanbasen. Vi har ett coolare namn. Vi är en större klubb än Brighton.
 
Efter Fulham förra omgången så är det nu Brighton och Southampton i två raka bortamatcher, sedan Aston Villa, West Ham, Everton, Brentford och Leicester. Vad är rimligt att vänta sig i form av poängskörd från dessa sju omgångar? Blir du orolig om vi inte tar fler än fem poäng på dessa sju fighter?

Pelle:

Fem poäng känns realistiskt. Men tror att vi kan ta mer än så. Motståndet som nämns ovan, är ju av Premier League-klass (fyndigt, Pelle). Det blir tufft. Riktigt tufft. Men samtidigt är det matcher som är mer överkomliga än våra två inledande. Ska vi ta poäng så är det ju nu vi ska börja ta dem. Jag vill egentligen inte spekulera om utkomst och så, men skulle det bli mindre poängskörd än vad vi tror och hoppas, så är det ändå minimalt läge till att börja panika. För ovanlighetens skull så känner jag mig väldigt chill och laidback. Det får gå som det går.

AC:
Ett koppel av ovissa matcher och naturligtvis hoppas jag att det ska börja ramla in, minst sagt, välbehövliga poäng. Färre än fem får det absolut inte bli och jag skulle säga att mellan 5-8 poäng är nog realistiskt. Nio kan jag kanske sträcka mig till. I bästa fall är jag alltför återhållsam i min profetia…

Dan:
Det är viktiga matcher som följer, och inte särskilt lätta. Jag bävar framför allt inför matcherna mot Brighton och Aston Villa, som kanske känns aningen för svåra att kämpa ner. Möjligen kan en poäng hemma mot Aston Villa kännas rimligt. De övriga fem matcherna känns desto mer överkomliga, och viktiga att vi plockar poäng i dem, och ganska många också. En rimlig mängd skulle väl kunna vara åtta till elva poäng, men gärna fler. Tolv till fjorton poäng känns inte helt orimligt, men kanske lite väl optimistiskt. Jag skulle inte gilla om vi bara skrapar ihop fem poäng, och kanske lite orolig, men samtidigt skulle jag förhoppningsvis förstå att säsongen är lång och att det ändå inte är för sent. Men, jag skulle nog vara lite deppig.

Årsmöte idag! Flera av er har varit med förr så jag tänkte att ni får promota eventet med era bästa slogans och ni som inte haft möjlighet får promota ITFC Sweden som supporterklubb med några upplyftande ord. Go!

Dan:
Kom och pyssla – en härlig syssla!

Nåja, kanske inte själva pysslandet, men umgänget, med alla likasinnade, och med så mycket att prata om och se fram emot. Efter själva hänget vid laminatapparaten, med en öl i handen, väntar det rafflande (nåja) årsmötet och sen en ännu mer rafflande (jo tack) match. Och efter det ännu mer häng över ännu fler öl och lite att äta. Kan det bli bättre än så?

Pelle:
Förutom att det är trevligt, informativt och inkluderande? Kanske att öl till bra pris och möjligheten att se ditt favvolag på TV tillsammans med likasinnade lockar? Och helt ärligt…..vad gör du annars idag som är så jävla viktigt?

AC:
Jag har ingen rutin av årsmöten, så där har jag inget att tillföra tyvärr. Men ITFC Sweden – vad kan jag säga förutom att ansvariga under många år gjort, och gör, ett hästjobb för oss alla och att det är en s.k. no brainer att vara med!?! Är stolt medlem nummer #32 och kommer givetvis så alltid att förbli.
 

Niklas Nygårds2024-09-14 08:01:28
Author

Fler artiklar om Ipswich