Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 39 (Nr 418)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 39 (Nr 418)

Hur agerar man som supporter när det går så här bra? Panelen ger sin syn på frågan. COYB!

Hur ska man egentligen förhålla sig till denna Ipswich Town-iga idealtillvaro när vi är vana att bli dragna i skiten med ansiktet före? Jag känner mig vilsen (men lycklig). Please advise!

Conny:

Ja, visst är det en konstig känsla för tillfället? Då jag själv inte riktigt var talbar under klubbens storhetstid (jag föddes samma år som vi tog hem FA-cupen, 1978) så är mina erfarenheter av framgång med Ipswich begränsade. Femteplatsen 2000-2001 och UEFA-cupspelet säsongen efter är så klart höjdpunkten. Just nu så jämför jag enbart med känslan av över 20 års ökenvandring (även om vi trots allt gjorde några bra säsonger i Championship) och konstaterar att det är en fantastisk resa som vi har gjort under de nya ägarna och Kieran McKenna. Det är härligt att stötta ett lag som, även om det kanske inte räcker hela vägen just denna säsong, är på uppgång och har klara ambitioner. Skarp kontrast gentemot Marcus Evans tid då klubben de sista åren var i fritt fall och förfall. Motgångar kommer alltid när man håller på en lite mindre klubb, men just nu njuter jag bara och hoppas att framgångsvågen håller i sig ett bra tag.
 
AC:
Ja det är onekligen en ovanlig sits vi befinner oss i men det är bara att sväva vidare! Det ska erkännas att för varje seger ökar ju tron men samtidigt även ”förvåningen”. MEN, efter en kvart i tisdagens match smög den sig på, den där tanken om att verkligheten nu hunnit ikapp oss, sen hände det igen, och känslan försvann. Vi är på riktigt! Vi spelade med en centrallinje som i stort sett endast spelat i cupen och ändå reser vi oss. Otroligt starkt.

Dan:
Ja du, jag frågar mig detsamma. Typ varje dag. Det är som att man måste nypa sig i armen, för att se om det är på riktigt eller bara en dröm helt utan verklighetsgrund. Och kanske är det därför jag har lite svårt (faktiskt) att njuta av det. Man är verkligen inte är van vid det och åtminstone jag har väldigt svårt att förhålla mig till det. Jag är knappt ens nervös under matcherna längre. Det känns bara som att vi kommer att fixa det. Och så gör vi det! Jag fattar inget, och hoppas bara att det håller i sig länge, länge till. Och då kanske jag slutligen kan börja greppa hur jag ska förhålla mig, men fan tro’t.
 
Det pratas bara gott om Kmac, både i och utanför klubben. Vi har touchat det förr men vad tror du det är som han gör för att få alla att dra åt samma håll?

Conny:

Jag tror att han är väldigt tydlig om vad som gäller redan från början. Hur man som spelare förväntas agera både på planen och utanför. Och det är oavsett om det handlar om en ungdomsspelare som ska slussas in i laget eller om det värvas spelare utifrån. Han uppmuntrar spelarna att göra det de är bra på, men det är alltid laget framför jaget. Samtidigt som jag tror att McKenna har en mjuk sida så råder det nog inga tveksamheter om att han kan bita ifrån också. Är det någon som inte gör sitt jobb eller inte köper klubbens filosofi så blir de inte långvariga i Ipswich Town. Vilken skillnad mot Evans-epoken där spelare som Leon Best kunde lalla omkring och dra in pengar till den annalkande pensionen!

Dan:
Jag tror att han har en väldigt tydlig vision i alla delar, och att han är väldigt, väldigt bra på att förmedla den och få folk att tro på den. Och när då allt funkar så bra som det gör nu, finns det ju ingen som kan kritisera den visionen. Och sen verkar han, och Ashton, vara väldigt smarta när det gäller värvningar, och ser till att bara värva spelare med rätt attityd och som förstår visionen och de stora dragen. Kanske är det lite av det som krävs för att få alla att dra på samma håll, förstaval som andraval som övriga. Och så är han säkert jäkligt bra på att möta och bemöta spelarna på helt rätt sätt. En briljant psykolog, med andra ord.

AC:
Ja, just nu känns det bara som att vi får vara tacksamma för varje säsong vi får behålla honom. Men han har verkligen omfamnat hela ”med-på-resan-grejen” och givetvis ser han en stolthet i det. Jag har ALDRIG varit så trygg med en manager tidigare och risken att ”omklädningsrummet tappas”, även i eventuell motgång, känns totalt obefintlig. Nu vet man ju inte exakt hur det ser ut bakom kulisserna men även ”reservspelarna” verkar vara i harmoni. Man kan ju annars tänka sig att exempelvis rutinerade spelare som Evans, Ball m.fl. kokar i sina nya roller med kraftigt begränsad speltid mot tidigare, men icke.
 
Våra reservlirare gjorde en kanonmatch mot Wolves i tisdags, åtminstone efter att bortalaget gjort de två första målen. Ska det här reservbetonade gänget få fortsätta i nästa omgång eller är det dags för de stora kanonerna i startelvan?

Dan:

Ja, de gjorde en kanonmatch. Fantastiskt att kunna komma tillbaka och vinna en sån här match. Och sen att McKenna byter in ytterligare två spelare som knappt har figurerat (Aluko och Humphreys) i stället för nån av kanonerna på bänken, när det gäller att hålla ställningarna och se ut matchen. Snacka om att ha förtroende för att alla spelare klarar av att göra sitt jobb på ett bra sätt (också en grej, förresten, som kan komma in i förra frågan). Men nej, de får inte fortsätta i dag; de blir till största del en startelva vi har vant oss vid. Och så ska det vara, för ingen av dem har gjort sig förtjänt av att inte få spela, och de kommer att sköta sig bra igen. Frågan är väl mest om det blir Taylor eller Evans som ersätter Morsy; jag gissar på Taylor.

AC:
Helt sjuk match (igen). Efter den inledande kvarten var jag som sagt tämligen säker på att det var nu det var dags att komma ner på jorden igen och tankarna om att ”det tro fan att det inte går att hoppa in var fjärde match och prestera på topp som ingenting”. Men det gick! Ja, jag tycker att vi ska fortsätta. Nu spelade förvisso Hladky cupmatchen också, vilket var något överraskande, men det kanske sänder ut signaler att Walton är nära comeback. Den konkurrenssituationen har onekligen fått en twist…

Conny:
Ju längre lagen tar i cupen, desto fler ordinarie spelare brukar slussas in. Och det är möjligt att det blir så även i nästa omgång. Även här känns det som att McKenna har en plan. Spelarna som står utanför startelvan i Championship är verkligen inte ute i kylan. De är en del av laget och ska vara redo att hoppa in när de än behövs. Då är det bara en fördel att de får hålla uppe matchtempot i cuperna. George Edmundson, Jack Taylor, Elkan Baggott och Freddie Ladapo är spelare som lär fortsätta få chansen i cupspelet.

TV: Ipswich slog ut Wolves i ligacupen
 

Niklas Nygårds2023-09-30 09:06:00
Author

Fler artiklar om Ipswich