Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 39 (Nr 455)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 39 (Nr 455)

Pelle hoppar in som frågeställare i veckans panel och AC, Dan och Conny står för svaren. Vi håller tummarna för en fin match imorgon och förhoppningsvis poäng in på kontot. COYB!

Bara 1-1 i lördags. När vi egentligen hade behövt en vinst. Eller vann vi en poäng? Ska vi nöjda med en pinne borta mot Southampton? Vad tycker vi?

AC:

Det är ju egentligen matcher mot lag av Southamptons (vår egen) kaliber som är ack så viktiga att vinna, men jag är som regel aldrig missnöjd med en poäng på bortaplan. Och med tanke på när, och hur, målen föll så känns det mer som en vinst.

Dan:
Före matchen hade jag gärna sett att det hade blivit tre poäng. Efter matchen, med tanke på hur den utvecklades, är jag väldigt nöjd med att vi lyckades snuva Southampton på vinsten och skrapa in ett poäng. Och det viktigaste kanske ändå var att inte förlora och ge ett av de andra nedflyttningstippade lagen ett övertag på oss. Än så länge håller vi tre lag bakom oss, och då är jag nöjd. Men jag kan förstås bli ännu nöjdare ;-)
 
Conny:
Det går givetvis att se på saken på samtliga sätt som nämns ovan. Med tanke på Southamptons chanser i andra halvlek så kändes det i 94:e minuten nästan som att vi hade vunnit matchen. Nu blev det 1-1 och med lite distans så kan jag ändå känna att det är okej. Det finns inga lätta vägar till tre poäng. Det är också lätt hänt att glömma var vi kommer i från. För två år sedan mötte vi lag som Morecambe och Fleetwood i League One. Vi har gjort en fantastisk, snabb resa och att tro något annat än att Premier League kommer att bli tufft, oavsett vilket lag vi möter, vore väldigt naivt. Förhoppningsvis kommer första trepoängaren snart.
 
Imorgon möter vi Aston Villa. Där spelar ju numera Jaden Philogene, en spelare som vi budade på under sommaren. Han valde i sista stund bort oss för just Villa och vi värvade istället in Jack Clarke från Sunderland som vänsterytter. Sekundärlösning!? Eller tur att det blev Clarke och inte Philogene? Återigen, vad tycker vi?

Conny:
Absolut ingen sekundärlösning. Jag tycker att de båda spelarna håller ungefär samma klass och jag vill inte vill ha spelare som inte vill spela för oss. Hittills har vi inte fått se så mycket av Jack Clarke, men jag tror att där finns en stor utvecklingspotential. Philogene har för övrigt inte slagit sig in i Villas startelva (än), så en annan aspekt är ju hur nöjd han är med sitt val?

AC:
Philogene har klockat in på blygsamma 17+1 minuter i sina två framträdanden för Villa i år och har legat på behandlingsbordet de senaste tre matcherna så det är väl svårt att göra någon rättvis bedömning. Han är en stor talang, men jag är väldigt svag för Jack Clarke och tror och hoppas på honom, och på mer speltid framöver.

Dan:
De få gånger jag såg Hull spela förra året, blev jag faktiskt imponerad av Philogene. Han såg ut som en spelare som hade kunnat göra bra saker för oss. Irrationell och bra med bollen, och duktig på att utmana en mot en. Men jag kan förstå att han ändå valde Aston Villa, även om han troligen hade fått mer speltid hos oss. Clarke kan vara en sekundärlösning, men en väldigt bra sån. Och han fanns säkerligen på radarn redan förut, även när vi helst ville ha Philogene. Så summa summarum hade jag gärna sett att Philogene hade spelat för oss, men är också ganska nöjd med att vi i stället har Clarke.

Som vi har längtat efter att se en svensk spelare i vårt älskade ITFC. I lördags fick vi se Jens Cajuste spela i en si så där 60 minuter. Vad säger du om hans insats? Kan han robba åt sig en ordinarie plats i startelvan, eller kommer han primärt att vara backup till Sam Morsy och Kalvin Phillips?

Dan:

Ja, när man tänker på det, så är det nästan 30 år sen som Axeldal och Gudmundsson var våra svenska representanter. Lite konstigt känns det att vi inte har haft några andra svenskar i laget sen dess (eller ens före?). Och som sagt, riktigt kul att ha en svensk i laget. Men jag tror inte att han har jättestora chanser att robba åt sig en ordinarie plats i startelvan. Men han kommer säkerligen att få sina chanser, när nån av Phillips eller Morsy är borta, antingen på grund av en liten smäll, eller, i Morsys fall, en avstängning efter för många gula kort. Och då tror jag att han kommer att visa att han skulle kunna ta en ordinarie plats.

Conny:
Mellanmjölk, det är väl svenskt? Nej, men Cajuste gjorde varken bort sig eller briljerade på något sätt. Skulle kanske ha önskat att han tog för sig lite mer på planen, men samtidigt får man inte glömma att det var hans första match från start i ett delvis nykomponerat lag. Lite mer måste han nog bjuda på för att han ska roffa åt sig en startplats på bekostnad av Morsy och Phillips.

AC:
Riktigt trevligt och även om han gissningsvis kommer få finna sig i att Morsy/Phillips är den föredragna duon lär han få rejält med speltid då avstängningar, tätt matchande och skavanker kommer spela in. Han kan ju dessutom användas i olika roller så jag tycker det ser helt okej ut för Jens.
 

Niklas Nygårds2024-09-28 09:28:25
Author

Fler artiklar om Ipswich