Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 42

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 42

Är idag dagen när det blir första vinsten efter en vinst, dvs två vinster i rad? Panelen ger sin syn på den saken, eventuell avsaknad av plan B samt route one-spel.

Långbollar, långbollar, långbollar. Jag saknar verkligen riktigt SPEL med bollen. Förstår ni vad jag menar, eller är det jag som har för höga krav?

Pelle: Här ser vi på saken med olika perspektiv kan jag säga, för jag tycker att vi fått uppleva fin fotboll vid flertalet tillfällen…..kryddat med en drös riktigt snygga ITFC-mål. Hur många år var det sedan vi senast fick uppleva detta? Men visst, vi är fortfarande ett lag som söker och prövar, vilket kanske resulterar i en och annan långboll eller att vi ibland blir för passiva, men på det stora hela så tycker jag att vi spelar underhållande fotboll. Det är inte helgjutet ännu, men vi supportrar har fått se bra passningsspel, snygga kombinationer och fina tekniska individualistiska prestationer. Och även om vi resultatmässigt har en del att leva upp till, så har jag nog inte varit så här exalterad på många, många, många år.

AC: Vi ska ha höga krav, men efter den här inledningen har ju kraven, eller rättare sagt förväntningarna, sänkts något snäpp. Jag kan ju tycka att med Chaplin som nummer tio är det ganska dumt att dunka långbollar. Det är ju inte direkt så han går upp och skarvar till Bonne som rinner igenom. Frustrerande. Gråter inte direkt att Nsiala och Walton startade mot Portsmouth för Burgess/Hladky behövde en paus. Hade gärna sett att Coulson snart är tillbaka eftersom jag tycker Penney tyvärr blandar och ger lite för mycket. Han gjorde det bra senast ska sägas dock.

Nigge: Visst förekommer en del långbollande, särskilt när laget inte har någon bra dag, men nog tycker jag att man har visat att det finns riktigt spel med bollen i det här gänget. Problemet är väl att det riktiga spelandet kommer och går och varvas lite för mycket med långbollande ibland. Jag tror dock att vi är på väg mot att få vågen att tippa över mot mer spel och mindre långtjongande. Titta bara på andra halvlek mot Porsmouth i tisdags, vilka briljanta anfall som avlöste varandra. För att ta till en sliten klyscha så kan vi konstatera att lägstanivån behöver bli högre.
 
Ibland, som i lördags mot Cambridge, känns Cook väldigt lik Lambert. Saknar även den mannen en plan B? Varför gjorde han annars inte ett ENDA dyft för att motverka Cambridges taktiska förändringar i andra halvlek?

Nigge: Kan hålla med om detta, är det något med namnet Paul tro? Det finns förstås olika sätt att angripa taktik och strategi för ett fotbollslag, men har man varit med så länge som Paul Cook (och Pauls of the past för den delen) så borde det finnas en plan B. På den här nivån duger det inte att köra på med samma recept om och om igen och förvänta sig ett annat resultat trots att man kör huvudet i väggen gång på gång. Dock, med den här truppen till sitt förfogande så tänker jag att plan A till slut kommer visa sig räcka ändå.

Pelle: Jo, det finns likheter mellan Paularna i fråga om avsaknad av en plan B. Då det gäller Cook så är jag ändå lite förvånad över att folk är förvånade. Paul Cook har aldrig haft en plan B, annat än att försöka göra plan A lite bättre. Detta har flertalet supportrar till Chesterfield, Portsmouth och Wigan tidigare redan vittnat om, så det kan omöjligen komma som en nyhet för ITFC-supportrar. Paul Cook är helt klart inte en spelmässigt förändringsbenägen fotbollsledare. Hade jag önskat att han var det? Ja för fan. Jag föredrar tränare som med taktisk fingertoppskänsla kan justera ett lag och dess spelsätt utifrån rådande förutsättningar. Men samtidigt beundrar jag också passionerade fotbollsideologer. Och det är väl det som Paul Cook är…en inspiratör och en övertygad ideolog.

AC: Tyvärr har det väl känts lite som att vi saknar en plan b, inte bara mot Cambridge, utan alltför ofta. Det är ju skrämmande att vi inte kan hålla till paus och sen stänga den matchen. Risk att det blir ruskigt kostsamt när vi summerar…
 
Men i tisdags var det förstås en helt annan visa. Betyder det att vi INTE vinner i dag? Eller blir det två vinster i rad för första gången på evigheters evighet?

AC: Snacka om den perfekta matchen. Efter i tisdags kan jag inte klaga och i den desperata jakt på poäng vi försatt oss i får det se ut precis hur som helst i eftermiddag bara vi vinner. Och det gör vi.

Nigge: Det är nu det händer! Med co-owner Brett Johnson på plats på Portman Road finns det inget alternativ. Hans entusiasm lär ha smittat hela Ipswich vid det här laget, så med hyggligt väder, en anständig publiksiffra och ett jävla go så blir det en intressant eftermiddag för alla på plats och så klart för oss som hänger på Zoomen. Passar på att slå ett slag för våra digitala sammankomster under matcherna. Det är riktigt trevligt med givande diskussioner inför, i halvtid och efter match. Häng på för tusan!

Pelle: Nån gång måste det ju bli så….två vinster på raken alltså, och jag tror att vi är där nu. Fleetwood har varit osedvanligt bleka den här säsongen, medans vår formkurva pekar uppåt. Förhoppningsvis har vi nu blivit ett tryggare och lite smartare lag än vad vi var vid tillfället då vi mötte Accrington Stanley (floppmatchen direkt efter vår kross mot Doncaster). Så, ja, jo, det blir vinst idag.

Niklas Nygårds2021-10-23 12:00:00
Author

Fler artiklar om Ipswich