Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 46 (Nr 425)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 46 (Nr 425)

Jaha, ännu en helg utan spel i The Championship :( Vi kämpar på med panelen!

Trist med uppehåll igen. Nu när man liksom inte kan få nog med att titta på Ipswich. Har du nåt bra tips på vad jag/vi ska sysselsätta sig med mellan tre och sex i dag?

Conny:

Om man har en sambo som annars råkar ha en förmåga att förlägga middagsbjudningar, storstädningsinitiativ eller något annat till just den där tiden mellan tre och sex på lördagar så kan det ju vara ett bra tillfälle att ge fritt fram och kanske till och med själv ta initiativ till? Så är det liksom avhandlat till kommande helger. Är du riktigt abstinensdesperat – se en gammal match med Ipswich.

Pelle:
Ja, vad tusan hittar man på en dag som denna mellan tre och sex? Jag tror dessvärre inte att jag är rätt person att konsultera. Jag pendlar själv mellan om jag ska se senaste matchen mot Swansea på full match replay eller helt enkelt ta en lite längre eftermiddagstupplur.

AC:
Ja, visst är det riktigt surt. De flesta matcherna är ju uppskjutna i League One, men Blackpool-Shrewsbury verkar gå av stapeln, så att lyckas ratta in den hade ju varit grymt! Annars kan man ju alltid ladda för söndagens skrattfest(?) mot Estland…
 
Med våra inhöstade 39 poäng känns degradering ganska avlägset. Och nog känns det som att vi åtminstone kommer att sluta på övre halvan av tabellen. Faktum är att det troligen ”bara” krävs lite drygt 50 poäng på resterande 30 matcher för att hamna topp två, och runt 40 poäng för att nå kval. Och där nånstans hamnar vi väl, eller?

AC:

Osäker på om jag vill svara på frågan i och med 100% jinx, men okej då. Vi har ett koppel av ”storklubbar” som flåsar oss i nacken, men håller vi en hygglig distans fram till årsskiftet så ser det här riktigt trevligt ut. Jag vill helst inte möta någon av 3-6 i ett direkt avgörande kval, men anar att det kan bli så (obs! som sämst).

Conny:
Jag kommer nog att låta tråkig nu, men jag är som tidigare sagt en väldigt luttrad supporter. Dels för att jag håller på just Ipswich med de senaste drygt 20 årens motgångar (fram tills förra säsongen). Och dels för att man ju många gånger har sett andra lag fullständigt rasa ihop under andra halvan av säsongen (och vi är ju inte ens där än…). Jag tar en match i taget. Ser det lika bra ut framåt februari-mars så skulle jag nog våga spekulera lite mer i var vi kommer att hamna. Just nu njuter bara av känslan att vi är på uppgång.

Pelle:
Ha ha, nja den fällan vill jag inte kliva in i. Men visst, en degradering känns ju i dagsläget som ett otänkbart scenario. Och även om en bättre mittenplacering (som jag själv förutspådde inför säsongsupptakten) inte kan uteslutas, så känns inte heller det som en trolighet. Så vi landar väl antagligen någonstans där vi är nu till någonstans ned till kvalplats till någonstans strax utanför kvalplats.
 
Det känns som att det har gått lite knackigt på sistone, trots 11 poäng på 5 matcher sen senaste uppehållet. Mellan de förra uppehållen tog vi 16 poäng på 6 matcher, medan säsongsstarten gav 12 poäng på 5 matcher. Ser du redan nu några oroväckande svagheter nånstans, som du tycker att McKenna och de andra bör åtgärda i januarifönstret?

Pelle:

Spelmässigt har vi inte varit lika övertygande det senaste, men nej, jag kan inte säga att det är något som oroar mig nämnvärt. Vi är trots allt uppflyttade nykomlingar i den här serien och vi kan inte begära konsekvent fantastiska insatser. Men om vi på allvar ska vara med i jakten på promotion, så är det av vikt att vi kan spetsa till laget. Primärt tänker jag på en anfallare. Det ser lite tunt ut bakom George Hirst (som har varit väldigt viktig för vårt offensiva spel). Ladapo kan förvisso göra mål, men har inte samma egenskaper då det handlar om att äga bollen eller att med styrka och fart riva upp motståndarnas backlinje. Dane Scarlett har bra tekniska förmågor, men är alldeles för oprövad på den här nivån och väger samtidigt alldeles för lätt för att axla rollen som ensam, central forward. Kanske även att vi behöver stärka upp med en erfaren och målpotentiell ytterspelare. För även om vi gjort flest mål i serien, så tycker jag att det förekommer en del oskärpa och obeslutsamhet framför motståndarens mål för att det ska kännas helt komfortabelt. Fundera på hur många klara chanser vi sumpade i matchen mot Swansea? Det var ju en del. Och iom det, så bjöd vi in dem till matchen igen. Nu slutade det ju lyckligt, men att bomma så många klara målchanser brukar straffa sig.

AC:
Njae. Vi ska inte pilla för mycket tänker jag. Om det inte är sönder…etc. Visst var det bistra poängtapp, och cup-exiten innan det, men vi är inte plötsligt sönderlästa och allt kommer gå åt fanders, utan en liten "mini-svacka". Jag tycker att vi har det under kontroll, you win some, you lose some helt enkelt.

Conny:
Vi är fortfarande lite naiva och passiva i försvarsspelet emellanåt. Kolla bara på Swanseas reducering i senaste matchen. Vad gör Harry Clarke där? Luke Woolfenden är också alldeles för passiv. Men vi vann ju och främst i första halvlek så tycker jag att laget spelade så där bra som vi vet att de kan göra. ”Formsvackan” är bruten och segern borde ha varit större. Kan vi få in ett par riktigt kvalitativa nyförvärv i januari så tackar jag så klart inte nej. Kayden Jackson, Dominic Ball, Dane Scarlett, Lee Evans, Sone Aluko och Freddie Ladapo är spelare som, enligt mig, kan ge plats. Håller Kieran McKenna med?
 

Niklas Nygårds2023-11-18 10:39:05
Author

Fler artiklar om Ipswich