Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 47 (Nr 426)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 47 (Nr 426)

Äntligen är vi igång med spelet igen. Tuff bortamatch mot WBA ikväll och därefter ett fortsatt stenhårt schema ända fram till nyår. Hur kommer det att gå? Panelen spekulerar.

Vi går in i en otroligt intensiv matchperiod med 10 ligamatcher från ikväll till och med nyårsdagen. Hur tar sig KMac & co sig an detta?

a) Hur matchar han spelartruppen?

Conny:

Tror inte att det blir någon större skillnad på filosofin. McKenna har en bra fingertoppskänsla för när spelare är slitna, när formkurvor dippar och när spelare förtjänar att starta. Lite mer rotation kanske vi kan vänta oss under den här intensiva perioden, men vi kommer inte plötsligt att gå Lambert-style och rotera hela startelvan.

Dan:
Det blir nog lite som i de senaste matcherna. En liten rotation här och där, dels för att spara krafterna hos några spelare, dels för att skruva till det för att få bästa möjliga slagkraft utifrån motståndet. Vi kan nog få se rotation på de flesta positioner, möjligen med undantag för Hladky och Morsy. Men i stort kommer vi att spela med mestadels samma grundstomme.
 
b) Vad tror du är poängmålet från KMac på dessa 10 matcher? Vad tycker du själv är rimligt?

Dan:

McKennas poängmål är svårt att sia om, och jag hoppas att han mer går in för den match han har framför sig här och nu. Men jag kan tycka att 19 poäng kan vara rimligt: tre vunna och två oavgjorda hemma och två vunna två oavgjorda och en förlust borta. Och det skulle fortsatt ge oss en väldigt bra position i ligans förarsäte. Men det är svårt att sia om.

Conny:
För en gångs skull litar jag faktiskt på när McKenna och spelarna repeterar den gamla klyschan "en match i taget". Laget består av vinnarskallar och det är klart att de siktar på 30 poäng, men det skulle förvåna mig om det är något uttalat i truppen. Med tanke på att vi kanske har överpresterat en aning och att väldigt tuffa matcher väntar skulle jag vara väldigt nöjd med någonstans mellan 15 och 18 poäng. Över det så har vi åter igen gjort det över förväntan.
 
c) Hur löser han målvaktsfrågan? Blir det Hladky all the way eller något slags hockeytänk med matchande av Walton emellanåt?

Conny:
Hladky har gjort det så väldigt bra, jag tror att han numera ses som förstekeeper. Det krävs nog nästan en skada eller en någon rejäl blunder för att det ska bli byte av målvakt.

Dan:
Ja, det blir Hladky all the way. Om han inte plötsligt tappar i form eller skadar sig. Endast då kommer Walton att få chansen. Så hårt är det, och Hladky ska inte förlora platsen om inte nåt omvälvande händer.
 
d) Vilka ser du som de tre nyckelmatcherna under perioden?

Dan:

Absolut borta mot Leeds. Här har vi chansen att distansera oss ytterligare från ett av uppstickarlagen. Sen givetvis derbyt mot Norwich, där de kommer att sälja sig dyrt. Sen tror jag att dagens dust mot West Brom kan sätta tonen för hur de kommande matcherna går. En bra insats där kan betyda mycket.

Conny:
Norwich (h) 16/12. Nuff said, som man säger där borta i England. Den matchen betyder så otroligt mycket för fansen och hela atmosfären runt klubben. Både som derbymatch och vad gäller det psykologiska som förening. Även om det tar emot att säga det har ju Norwich varit bättre än oss de senaste 20 åren. Trenden ska helt enkelt brytas. Hästen ska krossa den gula pippifågeln.

Leicester (h) 26/12. Egentligen så är väl nyckelmatcherna de som är mot lite "enklare" motstånd. Typ Millwall den 29/11. Men den här matchen kanske kan ge oss en tydlig indikation på hur bra det här laget faktiskt är. Kan det till och med vara tillräckligt bra för att gå upp direkt? Därför ser jag den som en nyckelmatch.

QPR (h) 29/12. Spelschemat är tufft och många svåra motståndare väntar. Om det, mot förmodan, har gått lite knackigt i de tidigare matcherna så är QPR ett tämligen mediokert lag som vi bör kunna slå tillbaka.

Niklas Nygårds2023-11-25 09:20:54
Author

Fler artiklar om Ipswich