Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 48 (Nr 427)

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 48 (Nr 427)

Vårt gäng studsade tillbaka ordentligt i onsdags efter en mindre bra insats mot West Brom förra helgen. Nu finns det ny chans att plocka poäng i eftermiddag, hemma mot Coventry. Panelen behandlar den gångna veckans matcher, målskyttar och lirarna med många ostskivor i bagaget. COYB!

En trist ökenvandring i lördags förvandlades till rena rama fyrverkeriet i onsdags; åtminstone i första halvlek. Vad gjorde West Brom rätt och Millwall fel? Eller vad gjorde vi fel respektive rätt?

Pelle:

Som vanligt rör det sig om flera olika saker, men som tillsammans utgör till vad som blir. Först och främst, WBA och Millwall är två helt olika lag, det ena är en välfungerande lagmaskin med en erkänt skicklig taktiker till tränare och det andra ett lag med en ny och mindre etablerad tränare som försöker skapa något nytt med spelare som är vana vid något gammalt. WBA stängde effektivt ned vårt spel, det fanns inga ytor att använda och inget utrymme för att göra grova misstag. De var bra, det brukar de vara på sin hemmaplan, men jag tycker att man faktiskt kunnat kräva lite mer av våra spelare. Vi gjorde mer en urusel insats än vad WBA gjorde en fantastisk sådan. Och det kändes nästan som att man blivit tillbakaflyttad till tiden då Paul Lambert stod längst sidlinjen och sa en massa konstiga saker kort efter att laget spelat sidledsfotboll i 90-minuter. Men, men. Det är andra tider nu. Och att ha en sämre dag på jobbet är en rättighet som gäller för alla. KMac och spelarna vet hur de ska kunna ta lärdom av en plattmatch som denna. Och därför så viktigt att vi kunde komma igen och visa upp något annat mot Millwall The Lions i onsdags. Om än, ett Millwall som kändes som en flock tandlösa lejon och absolut en av de sämre motståndarna som vi stött på under den gångna säsongen.

AC:
Jag tror inte det var så mycket rätt eller fel från varken oss eller våra motståndare, utan helt enkelt en annan kvalitet som vi fick känna på i lördags. Vi räckte inte till. Troligtvis infann sig en motiverad revanschlusta i onsdags som inte gjorde direkt ont. Första halvlek var fantastiskt underhållande.
 
Chaplin och Broadhead på 7 mål var. Men vem kommer att bli vår bäste målgörare i år, och på hur många mål? Och kommer nån av våra anfallare upp i tvåsiffrigt?

Pelle:

Ja, det där blir ju till inget annat än en ren gissningslek, men jag tror att både Chaplin som Broadhead har kapacitet att som minst dubbla sin målskörd innan den här säsongen är över. Tvingas jag välja någon som intern målskyttsvinnare, så faller mitt val på vår talisman Conor Chaplin, just därför att han är vår talisman. Men om man med anfallare enbart avser den där snubben som brukar spela centralt längst fram (primärt Hirst eller Ladapo), så tror jag däremot inte att det lär landa på något som är tvåsiffrigt. Men det är kanske av mindre betydelse för vårt sätt att spela boll och vara framgångsrik.

AC:
Chaplin kniper det troligtvis i år igen. Jag har ofta tippat Hirst som första målskytt och om jag räknat rätt har han gjort tre mål i ligan, och ett i cupen. Jag inser med all tydlighet att det är andra som ska göra det i år men jag tror trots allt att Hirst kommer upp i tvåsiffrigt. Man kan ju hävda att en anfallares uppgift är att spruta in mål, och det är ju inte helt osant, men vi ska inte glömma att han är ruskigt viktig i vår speluppbyggnad. Jag kan med andra ord leva med att han inte smäller in 20 mål själv (bara Chaplin gör det). ??
 
Morsy farligt nära en avstängning med sina åtta varningar. Kommer han att kunna hålla sig i skinnet som förra säsongen? Kan annars Taylor och Luongo ensamma sköta det defensiva mittfältet tillräckligt bra i två matcher?

AC:
Den avstängningen kan vi nog räkna in som hundraprocentig. Han har endast missat en ligamatch i år (Huddersfield borta) och det blev poängtapp direkt. Vi har ett koppel av ganska knepiga matcher framför oss, som under andra halvan av december övergår i ett crescendo med Norwich hemma, Leeds borta följt av Leicester hemma. Han får med andra ord gärna göra sitt yttersta för att tajma sin kommande avstängning rätt. Men det har man givetvis koll på. Kombon Taylor/Luongo har jag dock fullt förtroende för ska sägas.

Pelle:
Är det någon som vi verkligen behöver tillgå under den synnerligen så tuffa matchperioden i december så är det kung Morsy. Men även om han kan spela väldigt taktiskt disciplinerat under längre perioder, så hämmar det honom väldigt mycket om han tvingas lägga band på sig själv. Så det blir ju någon form av avvägning i vad som blir bäst för laget. En Morsy som spelar och går för fullt i fem av sju matcher, eller en lite mer återhållsam Morsy som spelar samtliga sju matcher. Ja, jag vet inte själv vad jag tycker, men jag tror att vi nog får räkna med en tvåmatchers avstängning inom kort. Taylor, Luongo, men även Dom Ball, kan absolut täcka upp och göra det på ett bra sätt, men det går ju inte säga något annat än att vi blir ett sämre lag utan Morsy på plan.
 

Niklas Nygårds2023-12-02 11:38:55
Author

Fler artiklar om Ipswich