Lagbanner
ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 53

ITFC SWEDENS LÖRDAGSPANEL - VECKA 53

En något decimerad lördagspanel öppnar 2021, trots avsaknad av match i helgen. Nigge ställer frågorna, Dan och Kassör Hedensjö ger svaren.

I veckan kom nyheten om att det inte blir någon match idag heller utan att den är flyttad till måndag kväll. Det kommer således vara nästan tre veckor sedan Ipswich spelade match senast. Är detta till vår fördel eller tänker du att det kan vara mindre bra för oss?

Dan: Ja, nu blir det ju ingen match på måndag heller; Fleetwoods tur att smittdrabbas. Men jag tror inte att det hade varit någon fördel att ha vilat så länge, framför allt inte som Fleetwood fick en inställd match senast och fick en mer lagom vila där de kunde hålla tempot uppe. Och om vi nu får möta Swindon nästa helg, efter nästan fyra veckor utan match, är det nog ännu större risk att spelarna har tappat i tajming. Å andra sidan har de fått lite längre tid på sig att komma i gång igen, samtidigt som Swindon är ett klart sämre lag än Fleetwood. Så om den matchen blir av, borde vi kunna ha chans att få med oss ett bra resultat. Och vi kanske till och med har fått tillbaka en eller annan spelare från skada. Men jag skulle inte bli förvånad om EFL går in och pausar säsongen några veckor, så att alla lag får chansen att komma tillbaka igen; det kanske vore det allra mest rättvisa för alla.

Kassör Hedensjö: I skrivande stund har matchen på måndag ställts in då även våra motståndare har drabbats av flera spelare som insjuknat i coviden. Med tanke på skadeläget så torde det vara positivt för Ipswich att kanske kunna få några ytterligare spelare tillgängliga och att de friska spelarna får tid för återhämtning. Det har ju länge diskuterats om det borde införas en julledighet i de engelska ligorna p g a det täta matchschemat och i synnerhet denna säsong har det varit väldigt tätt mellan matcherna. Å andra sidan är vi inte ensamma om att ha drabbats av ofrivilligt speluppehåll utan ganska många lag har drabbats och får tid till återhämtning. De lag som inte har fått speluppehåll är dock uppe i fullt matchtempo så det ska bli intressant att se vilket som ger bäst effekt när serierna sedan återupptas hyfsat normalt igen. Men i detta skede tror jag det är positivt för oss.
 
Cornell har tagit över målvaktsposten på senare tid med fem raka matcher efter att Holy vaktat buren i samtliga ligamatcher fram till dess. Vem tycker du borde ha förstatröjan? Eller ska de alternera?

Kassör Hedensjö: I mina ögon har vi två habila andramålvakter då ingen av dem har övertygat överdrivet mycket. De har en hög lägstanivå men låg högstanivå. Däremot kan jag tycka att det är hårt att Holy förlorat tröjan för några poängtapp kan inte tillskrivas honom och det är inte så att Cornell har glänst särskilt mycket när han tagit över. Snarare har han givit ett skakigt intryck med fötterna (som det har varit ett jäkla gafflande om hur förträfflig han är med dem) och är inte lika stark som Holy i luftrummet och utsparkarna. För stabiliteten i laget tycker jag man ska ha en förstakeeper liksom man ska ha ambitionen att ha ”förstaspelare” på varje position för att få ett samspelt lag. Jag är inget fan av spelarrotation.

Dan: Det där är svårt. Ingen av dem har väl gjort bort sig så där graverande, även om ingen av dem har glänst heller. Så det bästa kanske är att låta Cornell stå så länge han gör tillräckligt habila insatser, och sätta in Holy om det skulle bli lite svajigt och mindre bra. Så länge han gör det bra ska han väl behålla tröjan; det var väl så vår store ledare uttryckte det?
 
Paul Hurst till/tillbaka i Grimsby. Kommer det gå bättre för honom där än i Ipswich?

Dan: Det är väl bara att hoppas på det, både för hans skull och för Grimsbys. Och han har ju varit där förut, så de vet väl vad de får och vad han går för. Det känns som om det borde vara en bra plats för en omstart för honom. Lagom nivå och en klubb han känner till väl. Men han ska nog akta sig för att göra en helrenovering som liknar den han gjorde hos Ipswich, och se till att ha en lite mer ödmjuk ledarstil.

Kassör Hedensjö: Det är svårt att se hur det ska kunna gå sämre för honom än vad det gjorde i Ipswich och vad det har gjort hittills för Grimsby i League 2.
 

Niklas Nygårds2021-01-02 14:30:00
Author

Fler artiklar om Ipswich