Lagbanner
3 år med Robertson

3 år med Robertson

Sedan Andy Robertson kom till Liverpool från nedflyttade Hull City har han etablerat sig som förstavalet på vänsterbacken i Liverpool och gjort sig ett namn som en av de bästa på sin position i Europa.

På tisdag är det 3 år sedan Liverpool gjorde ett riktigt kap och köpte Andy Robertson från Hull City för 8 miljoner pund medan Kevin Stewart gick i andra riktningen till den relegerade klubben.

Robertson, som också är lagkapten för Skottland, kom till klubben samtidigt som Alex Oxlade-Chamberlain och Mohamed Salah och tackar Jürgen Klopp för förtroendet att våga satsa på en spelare som inte var ett stort namn vid tillfället.

”Först och främst tack för att han trodde på mig trots att jag kom från en nedflyttad klubb och förmodligen var det inte lika många Liverpoolsupportrar som blev exalterade på samma sätt som för Mo och Ox som skrev på i samma veva.

Managern såg något i mig som han kunde utveckla till en vettig spelare och jag är glad att han gjorde det. Det tog mig tid, de tre-fyra första månaderna var tuffa, men min relation med honom var samma då som den är nu.

Vår relation är fantastisk och jag hoppas att det fortsätter länge eftersom han har förbättrat mitt spel och mig som person. Det är det du letar efter i en manager, så jag hade inte kunnat begära mer. Jag tror inte någon av killarna kan begära mer och jag hoppas att han stannar under många år."


Robertsons siffror i Liverpool:

Säsongen 2017-18
Matcher: 30
Mål: 1
Assist: 5

Säsongen 2018-19
Matcher: 48
Mål: 0
Assist: 13

Säsongen 2019-20*
Matcher: 44+3
Mål: 3
Assist: 10

*Två matcher återstår

Citat hämtat från Liverpool Echo

Mattias Hernermattias.herner@liverpoolsweden.se@liverpoolsweden2020-07-19 17:14:46
Author

Fler artiklar om Liverpool